صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بارها در مذاکرات فریاد کشیدیم انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست/تأثیر رفع تحریم‌ها هنوز به خوبی نشان داده نشده است

۰۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۴:۴۲
کد خبر: ۲۱۳۷۲۳
دسته بندی‌: سیاست
معاون وزیر امور خارجه گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند موافقین و مخالفین برجام اغراق و غلو نباید بکنند پس باید واقعی به آن نگاه کنیم.
به گزارش گروه سیاسی ، سید عباس عراقچی ظهر امروز در نشست بررسی آثار و پیامدهای برجام در مشهد مقدس اظهار داشت: همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند موافقین و مخالفین برجام اغراق و غلو نباید بکنند پس باید واقعی به آن نگاه کنیم.

وی افزود: برجام دو بعد دارد؛ بحث مباحث هسته‌ای و تحریم‌ها دو مقوله جداگانه است که باید بررسی و مطالعه کرد، در واقع هدف ما در مذاکرات هسته‌ای اول خود برنامه هسته‌ای و سپس تحریم‌ها بود.

وی با بیان اینکه ما به دنبال تثبیت حق مسلم خود برای برخورداری از انرژی هسته‌ای بودیم گفت: بارها فریاد کشیدیم انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست‌، حساسیت و استراتژی مردم در طول 10 سال بحران هسته‌ای همین بود و تحریم‌ها و تهدیدها را تحمل و مقاومت کردیم تا این حق مسلم تثبیت شود.‌

عراقچی تصریح کرد: ما می‌خواستیم به دنیا بگوییم از حقی برخوردار هستیم و حاضر نیستیم از آن بگذریم، در واقع می‌گفتیم انرژی هسته‌ای را می‌خواهیم غنی‌سازی کنیم و آب سنگین داشته باشیم، پس اینکه نیاز داریم یا نداریم به جای خود، این حق مسلم ماست و روی حق تمرکز داشتیم.

وی با بیان اینکه نمی‌خواستیم که کسی به ما دیکته کند که چه کنیم  چه نکنیم گفت: آمریکا درباره غنی‌سازی ایران در دستیابی به سلاح هسته‌ای نگران بود و ما گفتیم اگر نگرانی دارید نگرانی‌ها را برطرف می‌کنیم اما نمی‌توانیم ما را از حقمان منع کنید.

معاون وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: تمامی کشورها متفق‌القول هستند که برجام حق انرژی هسته‌ای را برای ایران تثبیت کرده است در حالی که پیش از آن سیاست آمریکا این بود غنی‌سازی ایران را به صفر برسد و اوباما گفته بود آب سنگین ایران را قبول نداریم.

عراقچی با بیان اینکه قطعنامه‌های شورای امنیت به ویژه آنچه تحت فصل هفتم منعقد می‌شود بلندترین و مهمترین سند در روابط بین‌الملل است، افزود: این قطعنامه‌ها برای تمامی کشورها الزام‌آور است و بر اساس آنها بلافاصله باید حق غنی‌سازی ایران قطع، فوردو تعطیل و آب سنگین قطع می‌شد و به تمامی کشورها تکلیف شده بود که نباید به حق برنامه هسته‌ای ایران کمک کنند.

وی تصریح کرد: بر اساس این قطعنامه‌ها هر کسی که به سمت ایران می‌رود تفتیش می‌شد که اگر قطعه‌ای برای تکنولوژی هسته‌ای در آن وجود دارد از ورود آن به ایران جلوگیری شود همچنین دانشجویان ایران در کشورهای خارجی برای تحصیل در هر رشته‌ای که به انرژی هسته‌ای مربوط می‌شد پذیرفته نشوند.

معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه در برجام حتی برای یک ثانیه غنی‌سازی را تعطیل نکردیم، گفت: امروز آنها آب سنگین ما را قبول کردند و حتی اضافه‌تولید ما را خریداری می‌کنند و تمامی قطعنامه‌های شورای امنیت را باطل کردند.

عراقچی افزود: کشورها در راستای برنامه‌ صلح‌آمیز هسته‌ای تشویق به همکاری با ایران می‌شوند و در واقع مهر تأیید شورای امنیت پای برنامه هسته‌ای ما خورده است.

وی با بیان اینکه  امروز دنیا به این حق ما احترام گذاشته است، خاطرنشان کرد:‌امروز دیگر در راهپیمایی روز قدس و 22 بهمن شعار انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست را نمی‌گوییم چرا که تمام جهان به این اغنا رسیده‌اند.

معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه هدف دوم ما در مذاکرات هسته‌ای رفع تحریم‌ها بود، گفت: رفع تحریم‌ها محل حدس است چرا که آنان تعهد کرده بودند که در برجام همه قوانین تحریمی خود را لغو کنند چرا که قبل از برجام علاوه بر قطعنامه‌های شورای امنیت آمریکا نیز تحریم‌های یکجانبه‌ای را علیه ایران گذاشته بود و اتحادیه اروپا نیز یکسری مصوبات در این رابطه داشت.

عراقچی تصریح کرد: بر اثر برجام این قوانین را لغو کردند و نمی‌توان ایرادی بر آن گرفت. در حقیقت تمامی زیرساختها و بنیان‌های تحریم‌ها لغو شد چرا که امروز 6 قطعنامه شورای امنیت تصمیمات رئیس‌جمهور و اتحادیه اروپا لغو شده و تصمیمات کنگره آمریکا متوقف شده است.

وی با بیان اینکه تأثیر رفع تحریم‌ها هنوز به خوبی نشان داده نشده است، گفت: همه تحریم‌ها روی کاغذ لغو شده است اما اینکه هنوز تأثیرات به خوبی دیده نمی‌شود نیاز به آسیب‌شناسی دارد و باید مشکلات آن را رفع کنیم.

معاون وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: بعد از برجام در حوزه تحریم‌ها نوعی گشایش به وجود آمده است چرا که آرامش و ثباتی بر شرایط اقتصاد کشور حاکم شده است. در واقع پیش از برجام هر روز شاهد تحریم جدید، افزایش 2 برابری قیمت ارز، بسته شدن بنادر و بانکها و عدم خرید نفت ایران توسط کشورهای مختلف بودیم که این مسائل امروز کنار رفته و آرامشی برقرار شده است.

عراقچی با بیان اینکه در حال حاضر در حوزه فروش نفت مشکلی نداریم، تصریح کرد: قبل از تحریم‌ها فروش نفت ایران روزانه 2.5 میلیون بشکه بود که در جریان تحریم‌ها این رقم کاهش یافته و در آغاز مذاکرات به یک میلیون بشکه رسیده بود اما پس از شروع مذاکرات این رقم دیگر کاهش نیافت و بعد از برجام فروش نفت آزاد شد.

وی با بیان اینکه امروز وزارت نفت به دنبال جذب مشتریان جدید و بازیابی مشتریان قدیم نفت ایران است، افزود: در حال حاضر فروش نفت ایران به 2 میلیون بشکه در روز رسیده است در واقع ظرف مدت 6 ماه 70 تا 80 درصد بازار نفتی ما احیا شده است که کار ارزشمندی است.

معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه پول‌های نفتی ما دارد بر می‌گردد، تصریح کرد:‌ در حال حاضر 13 حساب بانکی وزارت نفت در دنیا مشغول به فعالیت است و پول‌های بلوکه شده ما آزاد شده و در اختیار بانک مرکزی است.

عراقچی خاطرنشان کرد: منتقدین می‌گویند بعد از برجام نفت ما فروش می‌رود اما پولش بر نمی‌گردد و پول‌های بلوکه شده آزاد نشده است. من از آنان می‌پرسم پس امروز کشور چگونه دارد می‌چرخد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *