صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نویسنده "کتابخانه بابل" پا به دنیای خیال گذاشت

۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۲:۰۶
کد خبر: ۲۱۲۹۳۷
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
24 اوت مصادف با سوم شهریور زادروز شاعر و داستان نویس مطرح آرژانتینی "خورخه لوئیس بورخس" است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، 24 اوت مصادف با سوم شهریور زادروز شاعر و داستان نویس مطرح آرژانتینی "خورخه لوئیس بورخس" است.

"خورخه لوئیس بورخس" به سال ۱۸۹۹ در بوئنس آیرس آرژانتین به دنیا آمد. پدر وی به وکالت اشتغال داشت و یک استاد روانشناسی نیز بود و قصد داشت نویسنده شود. به گفته بورخس غزلهای زیبایی هم می‌سرود ومادر وی به یک مترجم حرفه‌ای بود.

بورخس در جوانی به اروپا رفت و در سوئیس و انگلستان به تحصیل پرداخت و پس از بازگشت به آرژانتین مکتب شعری به نام "ultraism" را معرفی کرد و به چاپ پاره‌ای از مجلات پیشرو کمک شایانی کرد.بعدها با وجودی که از ناراحتی چشم سخت در عذاب بود، ریاست کتابخانه ملی و استادی زبان انگلیسی دانشگاه بوئنس آیرس را برعهده گرفت.

گرچه بورخس به عنوان شاعر، مقاله‌نویس و فیلسوف هم شناخته می‌شود، اما عمده شهرت وی به خاطر داستانهای کوتاهش است:

"هرگز رمان ننوشته ام. چه بنظر من رمان برای نویسنده نیز همچون خواننده در نوبت‌های پی در پی موجودیت می یابد. حال آنکه قصه را می توان به یکباره خواند. به قول پو : چیزی به نام شعر بلند وجود ندارد".

علایم کاهش حدت بینایی از سال ۱۹۴۰ در وی آغاز شد، پدر وی هم در میانسالی نابینا شده بود. شاید بیماری "گلوکوما" علت بیماری وی باشد.

بورخس، غیر از کتاب شعر و داستان کوتاه، چند مجموعه مقالات نیز منتشر کرد. از جمله آثار او "تاریخ ابدیت"، "هزار تو"، "آلف"، "کتابخانه‌ شخصی"، "پرچم سیاه"، "باغ کوره راه‌ها"، "تفتیش عقاید”  و "تحسین سایه”  هستند. او در کشورهای انگلیس، فرانسه و آمریکا، قبل از کشور خود مشهور شد. بورخس در سال ۱۹۶۱همراه ساموئل بکت، موفق به دریافت جایزه‌ ادبی ناشران اروپایی گردید.

او از جوانی به ترجمه‌ آثار کافکا، فاکنر،آندره ژید و ویرجینیا ولف پرداخت. بورخس هنری جیمز،کنراد، آلن پو و کافکا را معلمان ادبی و بودا، شوپنهاور و عطار را از معلمان فلسفی خود می‌دانست.

بورخس در سال ۱۹۸۶ درگذشت.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *