"حسین علیزاده"، هنرمندی که نامش پیشوند و پسوندی نمیپذیرد
امروز تولد 65 سالگی استاد حسین علیزاده است و به همین مناسبت نگاهی به کارنامه هنری و افتخاراتی که وی برای ایران و ایرانیان آفریده، می اندازیم.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، حسین علیزاده آهنگساز، ردیف دان، پژوهشگر، نوازنده تار و سه تار در نخستین روز از شهریور 1330 در منطقه سید نصرالدین بازار تهران متولد شد.
پس از تحصیل در هنرستان موسیقی به دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران رفت و همزمان در مرکز حفظ و اشاعهٔ موسیقی به یادگیری و اجرای کنسرت پرداخت. او نزد اساتید بسیاری به فراگیری موسیقی پرداخت که استاد هوشنگ ظریف تنها یکی از آن ها قلمداد می شود.
این هنرمند ارزشمند عرصه موسیقی کشورمان با آموزش به هنرجویان موسیقی تأثیر مهمی در تربیت موسیقیدانان و نوازندگان پس از انقلاب گذاشت.
حسین علیزاده دارای دو فرزند به نامهای صبا (نوازندهٔ کمانچه) و نیما (نوازندهٔ رباب و تار) است که هم اکنون در گروه همآوایان زیر نظر علیزاده فعالیت دارند.
حسین علیزاده چهار بار جایزه بهترین موسیقی فیلم را از جشنواره فیلم فجر برای فیلمهای گبه، زشت و زیبا، آواز گنجشکها و ملکه به دست آورده است. دریافت جایزه بهترین موسیقی متن برای فیلم "آسمان زرد کم عمق" در جشن انجمن منتقدان سینمای ایران در سال 1392 نیز از دیگر افتخارهایی است که استاد علیزاده تاکنون به دست آورده است.
وی در هفتم آذر ۱۳۹۳، در نامهای، بدون ذکر دلیل روشن، از دریافت «نشان شوالیه هنر و ادب فرانسه» اعلام انصراف کرد و نوشت که «خود را بینیاز از دریافت هر نشانی» میداند.
از جمله ده ها آلبومی که در کارنامه هنری استاد علیزاده به چشم می خورد، می توان به "سواران دشت امید" با صدای بیژن کامکار و شهرام ناظری، "راز و نیاز" با صدای علیرضا افتخاری و "بی تو به سر نمی شود" با صدای محمدرضا شجریان اشاره کرد.
به واقع باعث افتخار است که ایران می تواند با داشتن هنرمندان ارزشمندی مانند حسین علیزاده به خود ببالد و بر قدمت تاریخ فرهنگ خود بیفزاید. استاد حسین علیزاده تولدتان مبارک!
گزارش از: بهاره کنجکاوفرد
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *