صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تبیین تفاوت‌های حقوق بشر اسلامی با غربی/ پاسخگویی مستدل و مستند به ادعاهای نقض حقوق بشر در ایران

۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۶:۲۹
کد خبر: ۲۱۱۷۲۴
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
حکیمی در تبیین تفاوت حقوق بشر اسلامی وغربی گفت: توحید محوری اساسی ترین مطلب در حقوق بشر اسلامی است اما در غرب انسان و تمایلات نفسانی او به عنوان محور محسوب می شود.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، دکترخسرو حکیمی معاون دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در کارگاه آموزشی تبیین مبانی و اصول حقوق بشر اسلامی که در کرمان برگزار شد، اظهار داشت: پیرو سخنان اخیر مقام معظم رهبری در هفته قوه قضائیه مبنی بر توجه به حقوق بشر اسلامی خوشبختانه دادگستری کل استان کرمان در این زمینه پیشقدم شده و دبیرخانه حقوق بشر اسلامی را دراستان مذکور تشکیل داده است.

وی در تبیین تفاوت های حقوق بشر از دیدگاه اسلام با اعلامیه جهانی حقوق بشر، گفت: طبق دیدگاه اسلامی بشر تکوینا و تشریعا بنده خداوند متعال است و باید از فرامین و احکام الهی تمکین کرده و آنها را اجرا کند اما از دیدگاه  تفکر غربی انسان آزاد است.

حکیمی افزود: اعلامیه جهانی حقوق بشر بر اساس فرهنگ غرب و دین مسحیت تدوین شده است در حالیکه قرآن کریم دین اسلام را کاملترین دین معرفی کرده است و تمامی معیارهای حقوق بشر اسلامی را دربر دارد.

وی اختلاف دیگر حقوق بشر اسلامی و غربی را در تعریف از قانون به شمرد و افزود: غربی ها قانونی را معتبر می دانند که مطابق خواست انسانها باشد، اما در اسلام قانونی معتبر است که با احکام الهی در تعارض نباشد.

معاون دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، اختلاف سوم حقوق بشر اسلامی و غربی را توحید محوری در حقوق بشر اسلامی دانست و گفت: توحید محوری اساسی ترین مطلب در حقوق بشر اسلامی است اما در غرب انسان و تمایلات نفسانی او به عنوان محور محسوب می شود.

وی تاکید کرد: یکی از ایرادات اعلامیه حقوق بشر، عدم توجه به دین و مذهب است به طوری که در ماده یک اعلامیه جهانی حقوق بشر آمده است؛ تمامی انسان ها با کرامت و حقوق یکسان به دنیا می آیند که در این ماده به اصل منشاء خلقت انسان ها و خالق جهان اشاره و توجهی نشده است.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به نقش مهم و کلیدی رسانه‌ها گفت: امروز رسانه‌ها وظیفه سنگین و مهمی به عهده دارند و می‌توانند با دقت نظر در تمیز اخبار واقعی از اخبارغیرواقعی رسالت خود را انجام بدهند.

حکیمی افزود: برخی از ادعاهایی که گزارشگر ویژه و دبیرکل ارائه می‌کنند، مربوط به اخبار و اطلاعاتی است که توسط رسانه‌های خودمان منتشر می‌شوند و باید طبقه‌بندی موضوعات را مورد توجه قرار بدهیم تا بهانه‌ای به دست مقامات بین‌المللی نداده باشیم. البته اخبار مبتنی بر منبع موثق، با استحکام و قابل دفاع، وظیفه خبرنگار است اما دقت در طبقه‌بندی می‌تواند فوق‌العاده به دفاع بهتر و اقدامات تهاجمی به ما کمک کند.

وی درباره موضع دفاعی ایران درباره ادعاهای مبنی بر نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی گفت: ما فقط با ادعاهای اتحادیه اروپا و آمریکا مواجه نیستیم بلکه با ادعاهای  برخی کشورها و مقامات بین المللی مواجه هستیم و از این حیث لازم است از مواضع ایران اسلامی دفاع کنیم.

مشاور رئیس قوه قضائیه در ادامه اظهار داشت: در این راستا با پاسخ‌های  مستدل و مستند پاسخ‌های لازم داده شده و در همان پاسخ‌ها به خلاف واقع بودن اتهامات آن‌ها پرداخته و با استناد به مبانی قوانین اسلامی کشورمان نیز به صورت تهاجمی آن‌ها را مورد نقد قرار داده‌ایم. بخش پایش ستاد حقوق بشر به صورت متعادل نسبت به احصاء موارد نقض حقوق بشر به عنوان مثال در آمریکا و سایر کشورها اقدام و آن‌ها را منتشر و در سایت ستاد حقوق بشر قرار داده می‌شود.

وی درباره فعالیت ستاد حقوق بشر در استان‌های کشور گفت: از زمان تاسیس ستاد حقوق بشر در سال 84 پاسخگویی‌ها را با همکاری همه دادگستری‌های کشور انجام می‌دهیم و در هر استانی با پیشنهاد ستاد حقوق بشر، یکی از معاونان رییس کل هر استان به عنوان رابط ستاد شناسایی و مکاتبات ضروری ستاد را با آنان انجام می‌دهیم و در هر استانی پایگاهی تحت عنوان رابط ستاد حقوق بشر قوه قضائیه داریم.

حکیمی درباره سکوت سازمان های بین المللی در مورد فجایع یمن و اقدامات صورت گرفته در بحرین اظهارداشت : ما به عنوان ستاد حقوق بشرجمهوری اسلامی بیانیه صادر و مکاتباتی با سازمان ملل داشته و از نهادهای بین المللی انتظار داریم به این کشتارها خاتمه داده و براساس وظیفه بین المللی خود این موضوعات مهم را پیگیری کنند.

معاون دبیر ستاد حقوق بشر درباره پیگیری حقوقی فاجعه منا نیز گفت: رییس قوه قضائیه اقدام در این خصوص را به دادستانی کل کشور ارجاع داده و در این راستا جلسات متعددی با نهادهای ذیربط از جمله وزارت امور خارجه برگزار نموده و اقدامات خوبی انجام شده است.

وی افزود: ستاد حقوق بشر نیز در جهت مطالعه میدانی و دقت به بُعد حقوقی این موضوع مطالعاتی انجام داده، دبیر ستاد در جریان نظرات قرار گرفته است و در ملاقات های‌شان مواضعی اتخاذ کرده که در جهت اجرای دستور رییس قوه قضائیه در راستای پیگیری فاجعه منا بدون دخالت در ماموریت اعطایی به دادستانی کل کشور بوده است.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *