صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کشف لوکس‎های قاچاق در اولویت/ وقتی ارزانی مزیت کالای قاچاق می‌شود

۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۷:۵۰
کد خبر: ۲۱۱۶۸۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
قاچاق یکی از موضوعات مهمی است که بر پیکره اقتصاد و تولید کشور اثر گذاشته و تولید داخلی را ضعیف می‌کند و با توجه به قیمت پایین کالای قاچاق نسبت به تولید داخلی استقبال بیشتری از آن صورت می‌گیرد.
به گزارش یکی ازموضوعات بسیار مهم در اقتصاد کلان پدیده شوم قاچاق است، پدیده‌ای که موجب می‌شود تا درآمد ملی دولت کاهش یافته و تولید داخلی نابود شود.

یکی از موضوعاتی که مقام معظم رهبری به آن توجه ویژه‌ای داشته‌اند و مسئولین برای مبارزه با این پدیده شوم اقتصادی برخورد جدی کرده‌اند و در این راستا اقدام به امحای کالاهای قاچاق در کشور نمودند.

برخی کالاها چون خودرو لوکس و تلفن همراه بیشتر مورد توجه دولت و مسئولین قرار گرفته است، در حالیکه در میان کالاهای قاچاق لوازم خانگی بیشترین سهم را از آن خود کرده‌اند ولی بیشترین برخورد در موضوع قاچاق با خودرو و تلفن همراه صورت می‌گیرد و بسیاری از کالاهای قاچاق دیگر در مرزها با کمترین برخورد خرید و فروش می‌شوند.

خودرو و تلفن همراه در میان کالاهای قاچاق بیشتر نظر مسئولین را به خود جلب کرده و در صدد هستند تا هرگونه قاچاق از این نوع برخورد جدی داشته و اقدام به امحای آن کنند.

ولی از منظر کلی قاچاق ضربه سنگینی بر پیکره اقتصاد کشور وارد می‌کند و ملموس‌ترین آن رکود در بازار تولید داخل و بیکاری برای جوانان در کشور است.

در این خصوص آلبرت بغریان کارشناس اقتصادی در گفت‌و‌گو با میزان گفت: با توجه به اینکه ورود هر گونه کالا از مرزهای کشور موجب درآمدزایی برای دولت می‌شود افزایش قاچاق در وهله اول درآمد دولت را کاهش داده  و موجب رکود در فضای اقتصادی کشور می‌شود.

وی با اشاره به تمایل مردم برای خرید کالاهای قاچاق، گفت: قاچاق علاوه بر کاهش درآمدهای دولت موجب می‌شود تا تولید داخلی با مشکل روبرو شده و با توجه به ارزان‌تر بودن قیمت این کالا تمایلی برای خرید کالای داخلی کم شده و در نتیجه تولید کشور از رونق بیفتد.
 
این کارشناس اقتصادی در ادامه افزود: با توجه به اینکه تولید کالا در کشور مشمول مالیات می‌شود قیمت‌ آن‌ها بالاتر از کالاهایی قاچاق بوده و مردم ترجیح می‌دهند بدون در نظر گرفتن کیفیت کالاها، قیمت مناسب‌تر را برای خرید انتخاب کنند که این امر در طولانی مدت موجب کساد شدن بازار کالاهای داخلی می‌شود که در حال حاضر نیز این شرایط در اقتصاد کشور به عینه قابل مشاهده است.
 
بغزیان تصریح کرد: قاچاق پدیده‌ای است که به اقتصاد ضربه بزرگی وارد کرده و موجب کاهش انگیزه در بخش تولید داخل خواهد شد.
 
وی در توضیح تاثیر قاچاق بر بنگاه‌های اقتصادی گفت: افزایش قاچاق موجب مازاد عرضه  نسبت به تقاضا و کاهش قیمت این کالاها نسبت به کالاهای داخلی خواهد شد که این امر تعطیلی بنگاه‌های تولید را در کشور به همراه خواهد داشت.
 
این کارشناس اقتصادی با اشاره به تاثیر قاچاق بر زندگی شخص افراد گفت: افزایش قاچاق درکوتاه مدت بر مصرف خانوارها و در مدت بلند بر اشتغال سرپرستان خانوار تاثیر بسزایی خواهد داشت.
 
بغزیان اظهار کرد: هزینه مبارزه با قاچاق در کشور بسیار بالا است و کنترل مرزهای مختلف کار ساده‌ای به نظر نمی‌رسد و بهتر است مردم به جای خرید کالاهای قاچاق موجود در بازار اقدام به خرید تولید داخلی کرده تا از این طریق هم از تولید‌‌کنندگان حمایت شود و هم به نوعی با قاچاق در کشور مقابله شود.
 
در ادامه ابراهیم رازقی کارشناس اقتصادی نیز در این باره بیان کرد: با توجه به اینکه در کشور ما قیمت ارز نسبت به تورم بسیار پایین است به همین خاطر افرادای که اقدام به وادات کالا از مرزهای ایران می‌کنند سود بالایی را کسب کرده و در نهایت منابع ارزی بسیارز را از کشور خارج  کرده و به تولید داخل لطمه می‌زنند.

وی در ادامه افزود: با افزایش قاچاق از مرزهای کشور شاهد کاهش درآمد‌های دولت در بلند مدت خواهیم بود و این کاهش درآمد بنگاه‌های تولیدی را ضعیف می‌کند این در حالی است که قاچاق از مرزهای کشور موجب رفتن سود چندین برابری به جیب افراد خواهد شد و اقتصاد کشور را با مشکل مواجه می‌کند.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به تاثیر افزایش قاچاق بر اقتصاد خانوارها گفت: افزایش قاچاق در کشور اقتصاد خانوارها را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد زیرا با ورود کالاهای قاچاق به کشور تولید  داخل کاهش و در نتیجه سرپرستان خانوار بیکار خواهند شد که این امر موجب از بین رفتن اقتصاد خانوارها می شود.

رزاقی تصریح کرد: برای مبارزه با قاچاق در کشور باید قدرت نظارت و مجازات افرایش یابد تا از این طریق از ورود بسیاری از کالاها به کشور جلوگیری شود و از طرف دیگر شاهد مجازات افراد تخطی کار در این زمینه باشیم.

وی خاطر نشان کرد: در این میان مردم نیز نباید با خرید کالاهای قاچاق بازار آن را داغ‌تر از گذشته کنند و باید از تولید ملی حمایت و از کالای داخلی استفاده کنند.

براساس گزارش میزان، قاچاق یکی از موضوعاتی است که باید از ریشه با آن برخورد شود زیرا تا زمانی که قدرت نظارتی و مجازاتی دولت به طور یکسان برای ورود تمامی کالاها به کشور وجود نداشته باشد در ادامه شاهد نابودی بنگاه‌های اقتصادی خواهیم بود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *