صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایران می تواند کانون گردشگران مسلمان و حلال شود/ایجاد 70 هزار شغل در حوزه گردشگری

۲۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۰:۰۲
کد خبر: ۲۱۱۴۱۹
رئیس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گفت: ایران با وجود اماکن بسیار مذهبی می تواند کانون گردشگران مسلمان و حلال شود.
به گزارش گروه جامعه ، مسعود سلطانی فر در مراسم با شكوه جشن "مشهد شهر جهانی صنایع دستی گوهر سنگ ها" كه با حضور  غدا هیجاوی رییس اتحادیه صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه و جمعی از مدیران و مسئولان ملی و استانی در مشهد برگزار شد، گفت: حوزه سنگ های قیمتی دارای یك تاریخچه طولانی و پرافتخار است و تولید و تراش سنگ‌ها و منابع معادن همانند صنایع‌دستی دارای مفاهیم فرهنگی و نقش عمده‌ای در تحقق اقتصاد مقاومتی است.
 
وی افزود: هیچ یک از صنایع کوچک به اندازه صنایع‌دستی نمی‌تواند به عنوان صنعت سرد در کوتاه مدت اشتغال ایجاد و خود را مطرح کند.
 
وی با بیان اینکه توانمندی تولید سنگ‌ها شاخصه مهمی است، تصریح کرد: در گذشته حجم عظیمی از سنگ‌ها به صورت خام و کلی به خارج صادر می‌شد اما اکنون برای تولید و تراش سنگ در مشهد و ابعاد مختلف آن فکر و طراحی شده است.
 
سلطانی فر با اشاره به انتخاب مشهد به عنوان شهر جهانی سنگ گفت: این انتخاب، ابتدای راه و آغاز مسیری برای جهانی شدن شهرهاست و شهرها موظف‌اند با ادامه برنامه‌ریزی‌ها و تشدید نظارت‌ها این جهانی شدن را ارتقاء دهند.
 
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به اینکه جهانی بودن فرهنگ، تمدن، هنر و تجارت ایرانی ریشه طولانی دارد، خاطرنشان کرد: یکی از مصادیق این جهانی بودن صنایع‌دستی به جا مانده از هزاره‌های گذشته‌ است که حاوی حقایقی از تمدن و فرهنگ غنی سرزمین است.
 
سلطانی‌فر ادامه داد: وضعیت سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی همواره درخششی خیره‌کننده داشته و برای نمونه در لوح سنگی هخامنشی داریوش اول از سنگ‌های فیروزه و عقیق استفاده شده است.
 
وی با بیان اینکه بازار سنگ‌ها سابقه طولانی در تجارت، فرهنگ و تمدن ایران دارد، گفت: این جهانی شدن مشهد باعث می‌شود که آوازه مشهد را که به برکت بارگاه منور رضوی در جهان مطرح است از جهات دیگر مطرح کنیم.
 
سلطانی‌فر در ادامه با اشاره به طرح اشتغال 140 هزار نفره این سازمان تا دو سال آینده گفت: 50 درصد از اجرای اشتغال این طرح بر عهده صنایع دستی و 70 هزار شغل از طریق سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری انجام خواهد شد.
 
وی با بیان اینکه تمرکز ما در تکمیل پروژه‌های ناتمام گردشگری است، تصریح کرد: ایران با داشتن اماکن متبرکه زیادی ظرفیت این را دارد که به عنوان کانون گردشگران مسلمان و حلال انتخاب شود.
 
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در بخش دیگری از صحبت های خود در این مراسم گفت: از بین ۱۹ شهر جهانی ۴ شهر جهانی در ایران داریم که شامل اصفهان به عنوان شهر صنایع دستی، تبریز شهر جهانی فرش، لارجین شهر جهامی سفال و مشهد شهر جهانی گوهر سنگ‌ها است.
 
وی تصریح کرد: این ابتدای راه است و اهداف بزرگ و گسترده دیگری داریم مسئولان باید وضع موجود را ارتقا دهند و سازمان میراث فرهنگی این اتفاق خجسته را به ملت ایران، استان خراسان و گوشه‌ای از بهشت مشهدالرضا(ع) تبریک گفته و با تمام توان خود در گسترش این صنعت مهم صیانت و حمایت می‌کند.
 
رئیس سازمان صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری کشور با اشاره به راه اندازی هزاران کارگاه جمعی و فردی سنگ قیمتی در 3 سال گذشته گفت: علاوه بر این، افزایش کارگاه‌ها و تولید افزایش صادرات سبب افزایش توجه جهانی به هنرمندان صنایع دستی شده است.
 
وی خاطرنشان کرد: از بین 19 شهر جهانی 4 شهر جهانی در ایران داریم که شامل اصفهان به عنوان شهر صنایع دستی، تبریز شهر جهانی فرش، لارجین شهر جهامی سفال و مشهد شهر جهانی گوهر سنگ‌ها است.
 
وی با اشاره به اینکه جاذبه غنی صنایع دستی یکی از جاذبه‌های گردشگری مذهبی زیارتی و حلال است گفت: کشور ما بقاع متبرکه بسیاری دارد که با وجود این ظرفیت‌ها، باور و استراتژی ما این است که ایران باید از مهم‌ترین کانون‌های گردشگری حلال در بین مسلمانان شود.
 
سلطانی‌فر افزود: مسلمانان جهان به دنبال گردشگری امن هستند و برای سند چشم انداز ایران 1404 مدنظر داریم 20 میلیون گردشگر را میزبانی کنیم از این میان مسلمانانی که دنبال مبانی گردشگری حلال در مکانی سالم هستند مورد توجه است.
 
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ایران باید بهشت گردشگران مسلمانان جهان شود و باید از این ظرفیت در توسعه فرهنگی و اقتصادی استفاده کنیم و در همین راستا درصدد برگزاری اجلاس بزرگ راهنمایان گردشگری در تهران و سایر استان‌ها هستیم.
 
ریشه تاریخی سنگ های قیمتی در ایران
 
در این مراسم هم چنین غدا هیجاوی رئیس اتحادیه صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه نیز با اشاره به ظرفیت های مشهد و استان خراسان رضوی در حوزه سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی گفت: بسیار خرسندم كه مشهد به عنوان یكی از شهرهای بزرگ ایران به این عنوان دست یافته است و این ظرفیت در مشهد وجود داشت.
 
وی گفت: موضوع سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در ایران از اهمیت بالایی برخوردار است و البته ریشه های تاریخی نیز دارد و در متون تاریخی به آن اشاره شده است.
 
وی افزود: به عنوان مثال در كتب و متون تاریخی به جای مانده از ابوریحان بیرونی یكی از دانشمندان ایران به این مسئله اشاره شده كه نشان دهنده عمق تاریخی استفاده از سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی است.
وی افزود: تحقیقاتی كه این داشمند ایرانی در سال ها پیش انجام داده است با مدرن ترین روش های تحقیقاتی دنیای امروز برابر است.
 
خانم غدا هیجاوی خاطر نشان كرد: امیدوارم با همكاری دولت، بخش خصوصی و مردم شاهد توسعه و تقویت بیش از پیش حوزه سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در مشهد باشیم.
 
وجود 40 درصد سنگ‌های قیمتی جهان در خراسان
 
در این مراسم هم چنین بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشورنیز گفت: وضعیت مناسب جغرافیایی هنری در منطقه‌ خراسان حائز اهمیت است به‌گونه‌ای که ۴۰ درصد سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی جهان در خراسان بزرگ و کشورهای اطراف قرار دارد.
 
وی افزود: شهرهای ما که در حوزه صنایع دستی فعالیت دارند قابلیت رقابت بیشتری دارند و در حال حاضر 4 شهر جهانی داریم.
 
وی خاطرنشان کرد: مشهد از این به بعد یک معنای تازه یافته و برند سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در جهان است.
معاون صنایع دستی کشور افزود: کار اصلی متعلق به استان است و امروز یک عنوان تازه جهانی در ساختارهای تازه ایجاد شده و ممکن‌های تازه ایجاد می‌کند.
 
وی با اشاره به اینکه مشهد استحقاق این جشنی را دارد گفت: این انتخاب بی دلیل نبوده و مشهد و استان خراسان سابقه تاریخی مستمر در حوزه گوهرسنگ‌ها دارد به ‌طوری که 1573 کارگاه فردی، جمعی و گروهی در حوزه سنگ‌های قیمتی دارد و در کشور اول است.
 
نامور مطلق با اشاره به اینکه مشهد نخستین شهر گوهرسنگ دنیا است گفت: وضعیت مناسب جغرافیایی هنری در منطقه‌ خراسان حائز اهمیت است به‌گونه‌ای که 40 درصد سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی جهان در خراسان بزرگ و کشورهای اطراف قرار دارد.
 
اشتغال ۱۶ هزار نفر در حوزه سنگ‌های قیمتی
 
استاندار خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: در حال حاضر 16 هزار نفر در حوزه تولید و فروش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در استان خراسان رضوی فعالیت دارند كه این یك رقم بسیار مناسبی در حوزه اشتغال است.
 
علیرضا رشیدیان افزود: سنگ‌های قیمتی در فرهنگ و تاریخ مشهد ریشه دارد و امیدواریم این جلسه در اعتلا و پیشرفت مشهد در آستانه رویداد مشهد 2017 تاثیرگذار باشد‌.
 
وی افزود: این انتخاب زمینه‌ای برای جهانی شدن و جلوه بزرگتر یافتن شهر مشهد با توجه به ظرفیت بالایی که دارد است.
 
رشیدیان با اشاره به اینکه مشهد مقدس سابقه 7 هزار ساله در زمینه گوهرهای زینتی دارد گفت: آثار صنعتگران و هنرمندان مشهدی در کشور و جهان بازدید می‌شود و نوآوری‌های مردم در زمینه جواهرات و سنگ قیمتی از زمینه‌های این انتخاب شد.
 
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: گوهرسنگ‌ها هم از باب هنری و هم از باب اعتقادات ما مورد توجه بود و یکی از سوغات مستمر تهیه شده توسط زائران ما گوهرسنگ‌هایی نظیر فیروزه است.
 
رشیدیان خاطرنشان کرد: در سال حدود 15 تن تولیدات سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی داریم که سبب اشتغال 16 هزار نفر در مشهد شده است.
 
رشیدیان با اشاره به تلاش برای حفظ این جایگاه گفت: امیدواریم ضمن تحقق اهداف شورای جهانی و سازمان صنایع دستی، مشهد بتواند در گردش مالی 700 میلیاردی سنگ‌های قیمتی در دنیا نقش موثرتری ایفا کند.
 
شناسایی 15 نوع گوهرسنگ در خراسان رضوی
 
در این مراسم با شكوه هم چنین مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در سخنانی گفت: ۱۵ نوع گوهرسنگ نظیر عقیق و یاقوت در استان موجود است که ظرفیت ویژه‌ای به تحقیقات شورای جهانی صنایع دستی بخشید.
 
حسین زارع صفت افزود: مشهد همواره به‌عنوان شهر دارای کانی‌های قیمتی و نیمه قیمتی و واحدهای تراش گوهرسنگ‌ها مورد توجه بوده است.
 
زارع صفت با اشاره به اینکه سال 94 طرحی مبنی بر انتخاب مشهد به عنوان شهر گوهرسنگ‌ها به شورای جهانی صنایع دستی پیشنهاد شد، تصریح کرد: علاوه بر بهره مندی از بزرگترین معدن فیروزه، 15 نوع گوهرسنگ نظیر عقیق و یاقوت در استان موجود است که ظرفیت ویژه‌ای به تحقیقات شورای جهانی صنایع دستی بخشید.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی افزود: در دی ماه 94 طرح آماده و پس از تایید پژوهش ارسالی و حضور نمایندگان شورای جهانی در مشهد به این انتخاب رای مساعد دادند.
 
وی با اشاره به اینکه مشهد به گواهی مستندات تاریخی یکی از سرزمین‌های تولید و استخراج زیورآلات و سنگ‌های قیمتی است گفت: توس خاستگاه علم گوهرشناسی بوده است و بوعلی سینا و جابربن حیان در مکتوبات خود به این اندیشه اشاره داشتند.
 
زارع صفت تصریح کرد: قرار گرفتن توس و نیشابور در مسیر جاده ابریشم سبب رونق گرفتن تجارت این منطقه شد.
 
وی با بیان اینکه 1200 میلیارد ریال صادرات سنگ‌های قیمتی داشته‌ایم گفت: این روند سیری صعودی دارد و در این راستا ارتقای سطح استاندارد در زمینه استخراج، طراحی، تولید و استفاده از تجارت الکترونیک را مدنظر داریم.
انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *