صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تاکید بر جایگاه اجتماعی جامعه پزشکی

۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۱:۵۷
کد خبر: ۲۱۰۹۵۶
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
پورمحمدی گفت: پزشکان ایرانی در عرصه‌های بین المللی به خوبی درخشیده‌اند و آمارهای موجود حاکی از توان بالای این جامعه بزرگ دارد که موجب افتخار همه ماست.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی وزارت دادگستری، حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی روز چهارشنبه در گردهمایی فصلی انجمن پزشکان عمومی ایران که در مرکز همایش‌های رازی برگزار شد، گفت: وظیفه داریم از جامعه پزشکی که جامعه‌ای بزرگ، خدمتگزار، موثر و وظیفه‌شناس است قدردانی کنیم، زیرا بار بزرگی از رسالت اجتماعی را بر دوش دارند.

وی با بیان این که جامعه پزشکی تامین کننده امنیت، آرامش، ثبات و راحتی زندگی مردم است، گفت: اگر یک بیمار در خانه داشته باشیم، سامان آن خانه ویرانی است و همه اعضای خانواده و اطرافیان بیمار در عذاب روحی و روانی هستند؛ و می بایست به خاطر خدمات پزشکان شاکر باشیم.

تاکید بر جایگاه اجتماعی جامعه پزشکی

حجت‌الاسلام و المسلمین پورمحمدی با تاکید بر جایگاه و حیثیت اجتماعی بالای جامعه پزشکی اظهار داشت: جامعه پزشکی از جهت فنی، حرفه‌ای و حیثیت علمی نیز از جایگاه ارزنده و والایی برخوردار است و پزشکان ایرانی در عرصه‌های بین المللی به خوبی درخشیده‌اند و آمارهای موجود حاکی از توان بالای این جامعه بزرگ دارد که موجب افتخار همه ماست.

وزیر دادگستری با اظهار خرسندی از اجرای نقش فراحوزه‌ای پزشکان در فعالیت‌های اجتماعی از جمله حضور بیش از ۳۰ پزشک در میان نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: حضور مدیریتی پزشکان و ظرفیت بالای آنان در فضای سیاسی نشان می‌دهد که جامعه پزشکی جامعه‌ای با نشاط اجتماعی است.

توقع بالای جامعه مسبب تلاش و تحرک بیشتر مسئولان

وی در ادامه، جامعه ایرانی را جامعه‌ای خوب‌پسند، زیادپسند و پرتوقع دانست و گفت: سقف توقعات جامعه از دولت و همچنین پزشکان بالاست و و به تبع آن انتظار بالاترین سطح خدمات را دارد، که اگر این انتظار و توقع اجتماعی از نگاه مثبت تلقی شود می‌تواند به عنوان ظرفیتی برای تلاش و تحرک بیشتر مسئولان مورد توجه قرار گیرد. ما صرفا به لحاظ سیاسی یا حقوقی زیر ذره‌بین نیستیم بلکه به دلیل نوع شعارها و ادعاهایی که در حوزه‌های مختلف داریم زیر ذره‌بین سایرین هستیم و این کشمکش‌ها و چالشها سبب بالندگی، رشد و شناخت عیوب و حرکت در مسیر درست برای جبران اشتباهات می‌شود.

حق حیات، حق بنیادین بشر

وزیر دادگستری با اشاره به اینکه حق حیات در تمامی مبانی حقوق بشر، حقوق اساسی و حقوق شهروندی به عنوان اصلی‌ترین حق برای انسان شناخته شده است، گفت: در اسلام حق حیات بر بسیاری از احکام مقدم است و حق سلامت مترتب بر حق حیات است و شهروندان هر جامعه‌ای حق دارند سالم زندگی کنند و در صورت بیماری از همه خدمات درمانی برخوردار شوند که در قانون اساسی نیز به طور واضح به این موضوع اشاره شده است.

وی در ادامه گفت: طرح تحول سلامت در سخت‌ترین شرایط اقتصادی کشور اجرا شد، دولت یازدهم در راستای احقاق حق سلامت مردم، زیر بار هزینه‌های طرح تحول سلامت رفت تا مردم از حق سلامتی بدون در نظر گرفتن مسایل قومی و مذهبی و نژادی برخوردار شوند.

وزیر دادگستری به اشاره به جایگاه بالا و حساس حق الناس در شریعت و آیین اسلام گفت: ما منطق حقوق شهروندی را با پشتوانه حق الناس تعریف می کنیم که موضوعی فوق العاده مهم و اساسی است. اگر خطای پزشکی صورت می‌گیرد، باید با این نگاه به آن توجه کرد که نکند حق کسی ضایع شده باشد، این موضوع را باید جدی بگیریم و جامعه پزشکی باید نسبت به خطای پزشکی قبل از هر شخص و دستگاهی حساس شود.

وی ادامه داد: اگر به خودکنترلی، خودداوری و خودجبرانی رسیدیم، آنگاه به مقام حکمت دست یافته‌ایم، زیرا پزشکان ما در گذشته حکمای جامعه بوده‌اند و انتظار از جامعه پزشکی این است که با منطق حکمت و حکیمانه برخورد کند؛ این پسندیده نیست که پزشک به دادگاه فراخوانده شود.

لزوم رعایت نظم، وقت جامعه و شخصیت انسانی شهروندان

حجت‌الاسلام و المسلمین پورمحمدی، انتظار جامعه از پزشکان را ارایه خدمات پزشکی کم عیب‌تر و با رضایتمندی و خرسندی مردم دانست و گفت: نظم و رعایت حال مردم بسیار مهم است، باید به رعایت نظم، وقت جامعه و شخصیت انسانی شهروندان احترام بگذاریم.

وی گفت: تجهیزات پزشکی و تخصص کافی در جامعه پزشکی وجود دارد، مردم با اعتماد به سراغ شما می‌آیند و از همین رو باید در تشخیص بیماری‌ها دقت شود، کثرت مراجعان و تعداد بالای مشتریان نباید باعث اتلاف حق آنان و مانع از شنیده شدن سخنان دردمندانه آنان باشد، این موضوع حساسی است.

وزیر دادگستری گفت: جامعه هشتاد هزار نفری پزشکان عمومی، خانواده‌ای بزرگ با خدمات ارزنده و حساس است که جزو بزرگترین جوامع مدنی ایران است و کمک و مساعدت برای ارتقای سطح زندگی و جایگاه اجتماعی این قشر عظیم کمک به افزایش سطح رفاه و آسایش عمومی جامعه است، باید زیاده روی و انحراف اقلیت موجود که دارای امکانات، رسانه، قدرت فضاسازی و استفاده از رانت می باشد شناسایی و درمان شود و از حقوق اکثریت در مقابل آنان دفاع شود. البته نظامهای صنفی مثل سازمان نظام پزشکی باید تلاش کنند که سخنگوی اکثریت پزشکان باشند و اقلیت متخلف یا غیرمنضبط نباید پشت اکثریت سنگر بگیرند تا به اهداف خود برسند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *