توضیح لاریجانی پیرامون همکاری ایران و روسیه در مسائل منطقهای/ نمایندگان محدوده نظارت شورای نگهبان در انتخابات مجلس را تعیین کردند/ تفکیک حوزه انتخابیه شاهین دژ و تکاب از میاندوآب/ انتخاب اعضا و ناظران مجلس در شورای نظارت بر صدا و سیما و کمیته تعیین مصادیق مجرمانه
پایگاه نظامی به روسیه و هیچ کشور دیگری در ایران داده نشده
علی لاریجانی در نشست علنی امروز چهارشنبه (27 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود، ضمن تبریک به مناسبت سالروز ورود آزادگان به کشور، افزود: این عزیزان مظهر استفامت و شکیبایی بودند و در دوران اسارت به خوبی از آرمان های انقلاب صیانت کردند و شخصیت انقلاب را به ظهور رساندند.
وی همچنین در واکنش به تذکر فلاحت پیشه، نماینده مجلس با اشاره به همکاری ایران و روسیه پیرامون مسائل منطقه ای، اظهار کرد: در ایران پایگاه نظامی به روسیه و هیچ کشور دیگری داده نشده و اگر رسانه ای به این شکل عنوان کرده، تکذیب می شود.
دستورکار امروز مجلس
امیرحسین قاضی زاده هاشمی دستور کار جلسه علنی امروز مجلس را به شرح زیر قرائت کرد.
گزارش کمیسیون شوراها وامور داخلی کشور درمورد طرح تفکیک حوزه انتخابیه میاندوآب، شاهین دژ و تکاب
گزارش کمیسیون شوراها و امورداخلی کشور درمورد طرح استفساریه ماده 73 و تبصره 3 ماده 52 قانون انتخابات مجلس با آخرین اصلاحات
بررسی تقاضای عده ای از نمایندگان مجلس در مورد لغو رسیدگی به لایحه حمایت ازمعلولان طبق اصل 85 قانون اساسی
انتخاب یک نفر ناظر از کمیسیون اقتصادی با تصویب مجلس به عنوان ناظر درنحوه اجرای ماده 37 قانون مالیات بر ارزش افزوده
انتخاب یک نفر خبره در فناوری اطلاعات به انختاب کمیسیون صنایع و معادن و یک نفر از نمایندگان کمیسیون قضایی به انتخاب کمیسیون قضایی و تائید مجلس به عنوان عضو در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه
انتخاب دو نفر به نمایندگی از طرف هر قوه به انتخاب و معرفی مجلس به عنوان عضو در شورای نظارت بر سازمان صدا وسیما
انتخاب دو نفر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان به معرفی کمیسیون بهداشت و درمان و انتخاب مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر در شورای عالینظامپزشکی (در اجرای بند (ب) ماده 8 قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران
انتخاب یک نفر نماینده به معرفی کمیسیون بهداشت ودرمان و انتخاب مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر در شورای عالی نظام پرستاری.
حوزه انتخابیه شاهیندژ و تکاب از میاندوآب تفکیک شد
نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه 27 مرداد ماه) صحن علنی مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی طرح اصلاح جدول قانون تعیین محدوده حوزههای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی با 129 رأی موافق، 66 رأی مخالف و 14 رأی ممتنع از مجموع 239 نماینده حاضر در جلسه با کلیات این طرح موافقت کردند.
همچنین نمایندگان با 124 رأی موافق، 56 رأی مخالف و 17 رأی ممتنع از مجموع 237 نماینده حاضر در جلسه با ماده واحده این طرح نیز موافقت کردند.
در این ماده واحده آمده است حوزه انتخابیه میاندوآب، شاهیندژ و تکاب در استان آذربایجان غربی موضوع جدول حوزههای انتخابیه مجلس شورای اسلامی مذکور در قانون تعیین محدوده حوزههای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی مصوب 30/1/1366 و تعداد نمایندگان آنها به شرح زیر اصلاح میشود:
حوزه انتخابیه میاندوآب و شاهیندژ و تکاب که دو نماینده دارد به دو حوزه مستقل زیر تقسیم میشود:
الف- حوزه انتخابیه میاندوآب شامل شهرستان میاندوآب- بخش مرکزی- بخش باروق- بخش مرحمتآباد به مرکزیت شهرستان میاندوآب با یک نماینده
ب- حوزه انتخابیه شاهیندژ و تکاب متشکل از شهرستان شاهیندژ شامل شهر شاهیندژ – بخش مرکزی- بخش کشاورز و شهرستان تکاب شامل شهر تکاب- بخش مرکزی – بخش تخت سلیمان به مرکزیت شهر تکاب با یک نماینده
مهرداد بائوج لاهوتی در جریان بررسی این طرح با استناد بر اصل 64 قانون اساسی اخطار داد و گفت: طبق این اصل باید 20 نماینده به مجلس شورای اسلامی در قالب طرح یا لایحه اضافه شوند.
لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این اخطار توضیح داد: این طرح صرفاً برای تفکیک یک حوزه انتخابیه است که 2 نماینده هم دارد و موضوع آن قصد افزایش تعداد نمایندگان نیست.
تفکیک حوزه انتخابیه میاندوآب، شاهیندژ و تکاب خواسته مردمی است
جبار کوچکینژاد نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در موافقت با طرح تفکیک حوزه انتخابیه میاندوآب، شاهیندژ و تکاب گفت: باید تلاش شود رضایت مردم جلب شود و با توجه به اینکه 3 سال از عمر دولت یازدهم میگذرد تاکنون لایحه تقسیمات کشوری ارائه نشده بنابراین برای رضایت مردم بهتر است به طرح ذیل رسیدگی شود.
کوچکینژاد افزود: حوزه انتخابیه میاندوآب، شاهیندژ و تکاب دارای وسعت جغرافیایی زیادی است که این کار سرکشی به حوزه انتخابیه را برای نمایندگان و دسترسی مردم به نمایندگان دشوار کرده است.
محمدقسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی در موافقت با این طرح گفت: با توجه به اینکه حوزه انتخابیه بنده (بوکان) با حوزه انتخابیه میاندوآب، شاهیندژ و تکاب دارای مرز مشترک طولانی است و از نزدیک مشکلات مردم این مناطق را لمس کردهام از نمایندگان درخواست دارم به خواسته مردم این مناطق مبنی بر تفکیک حوزههای انتخابیه توجه کنند.
عثمانی افزود: خواسته تفکیک حوزه انتخابیه، خواسته مردم و دو نماینده این حوزه انتخابیه است که به دلیل صعبالعبور بودن و وسعت جغرافیایی این حوزه انتخابیه کار خدماترسانی به مردم دشوار شده است.
این عضو هیأت رئیسه مجلس ادامه داد: در حال حاضر تعداد نمایندگان حوزه انتخابیه میاندوآب، شاهیندژ و تکاب دو نفر است و در صورت تفکیک بر اساس طرح مذکور نیز تعدادی به این نفرات اضافه نمیشود و از طرفی این تفکیک به تقویت انسجام و بافت فرهنگی این مناطق کمک میکند.
محبینیا نماینده مردم میاندوآب، شاهیندژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی در موافقت با طرح مذکور گفت: مردم این مناطق شهدای زیادی را تقدیم انقلاب اسلامی کردهاند و باید به خواسته تمامی مردم منطقه توجه شود.
وی ادامه داد: اینکه برخی اعلام میکنند طرح تفکیک میاندوآب، شاهیندژ و تکاب با منافع ملی مطابق نیست، صحیح نیست به دلیل اینکه ائمه جمعه این مناطق موافقت با این تفکیک هستند.
محبینیا افزود: دولت با تفکیک حوزههای انتخابیه میاندوآب، شاهیندژ و تکاب موافق است و این موضوع باعث پیوند بیشتر مردم و دولت میشود، همچنین وزارت اطلاعات و مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با این تفکیک موافق هستند.
شورای نگهبان پس از اعلام نظر قطعی نتیجه انتخابات نمیتواند اظهارنظر مجددی درباره صلاحیت منتخب داشته باشد
نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 27 مردادماه) مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح استفساریه ماده (73) و تبصره (3) ماده (52) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با 129 رأی موافق، 63 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 228 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
نمایندگان در جریان بررسی جزئیات طرح استفساریه ماده (73) و تبصره (3) ماده (52) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با بخش یک این طرح با 122 رأی موافق، 47 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 228 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
گفتنی است نمایندگان با ارجاع بخش دو طرح استفساریه ماده (73) و تبصره (3) ماده (52) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی به کمیسیون به دلیل ابهام در این بخش با 144 رأی موافق، 30 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 227 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براین اساس در بند یک طرح استفساریه ماده (73) و تبصره (3) ماده (52) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی آمده است: با توجه به مفاد تبصره (3) ماده (52) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 7/9/1378 و اصلاحات بعدی آن مبنی بر اینکه پس از اعتراض نامزد انتخابات به رد صلاحیت خود از سوی هیات مرکزی نظارت، شورای نگهبان بیست روز پس از اظهارنظر هیات مرکزی نظارت «نظر قطعی و نهائی» خود را در خصوص تائید یا رد صلاحیت داوطلبان به وزارت کشور اعلام خواهد نمود، آیا پس از رأی سالم مردم به یک منتخب، شورای نگهبان میتواند صلاحیت او را بعد از تائید صلاحیت رد کند و به این وسیله آراء او را باطل نماید؟
پاسخ:
خیر. پس از اعلام نظر قطعی و نهائی شورای نگهبان در مهلت بیست روزه مذکور در تبصره (3) ماده (52) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی درباره صلاحیت یک نامزد انتخابات و بعد از انتخابات او با رأی سالم مردم، این شورا نمیتواند اظهارنظر مجددی درباره صلاحیت آن نامزد یا منتخب داشته باشد و چنانچه مدارک جدیدی درباره او به شورا رسیده باشد، این مدارک طبق ماده (30) قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در زمان بررسی اعتبارنامههای منتخبان مورد رسیدگی قرار میگیرد.
در بند دو طرح مذکور که به کمیسیون ارجاع شده است آمده: آیا عبارت «ابطال انتخابات» در ماده (73) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 7/9/1378 و اصلاحات بعدی آن صرفا ناظر به کل حوزه انتخابیه است یا میتواند ناظر به هریک از منتخبان نیز باشد؟
پاسخ:
منظور قانونگذار از عبارت «ابطال انتخابات» مندرج در ماده (73) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 7/9/1378 و اصلاحات بعدی آن صرفا ناظر به کل حوزه انتخابیه است و نمیتوان آرای برخی از منتخبان را بعد از اعلام صحت انتخابات آن حوزه ابطال کرد.
طرح الزام وزارت امور خارجه به توسعه دیپلماسی انقلابی کشور به صورت عادی بررسی میشود
نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 27 مردادماه) مجلس شورای اسلامی با یک فوریت طرح الزام وزارت امور خارجه به توسعه دیپلماسی انقلابی کشور مخالفت کردند، بنابراین این طرح به صورت عادی در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.
کاظم جلالی در توضیح طرح الزام وزارت امور خارجه به توسعه دیپلماسی انقلابی کشور با بیان اینکه این طرح دارای 4 ماده و 80 امضا از طرف نمایندگان است، گفت: یکی از کارشکنیهای مهم آمریکا در پسابرجام لوایح انباشته شده در کمیته دائمی آمریکا است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: آمریکا تلاش میکند دورانی که ایران با اعتماد به سمت مذاکرات پیش رفت را با تجمیع برخی لوایح و ایران هراسی به نوعی با بیعملی به سمتی پیش ببرد که پشیمانی ایجاد شود بنابراین در این حالت دیپلماسی انقلابی باید اتخاذ شود که ظرفیت سازی، استکبارستیزی و ایران شناسی در آن باشد هرچند در خانه انقلاب اسلامی ایران شاید اختلاف نظرهایی باشد اما در کل یکپارچگی و وحدت وجود دارد.
وی در توضیح اولویتهای کنگره آمریکا گفت: آنان اولویت اول را به سپاه قدس تخصیص دادند که در این زمینه طرحی را نیز مورد نظر دارند در اصل قصد دارند سپاه قدس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داده و این اقدام با هدف تضعیف کشور سوریه است.
جلالی سایر اولویتها را بدین گونه تصریح کرد: اولویت دوم سپاه پاسداران، اولویت سوم محور مقاومت با تمرکز بر حزب الله، اولویت چهارم صنایع موشکی و هوافضای وابسته به وزارت دفاع، اولویت پنجم بانکها و نهادهای مالی با اهم مقابله با پولشویی، اولویت ششم افراد و نهادهای وابسته به نهاد رهبری، اولویت هفتم خطوط کشتیرانی و هوایی جمهوری اسلامی ایران، اولویت هشتم نهادهای متولی فناوری سایبری، اولویت نهم دادگاههای انقلاب و اولویت دهم نهادهای رسانه توسط کنگره آمریکا پیگیری می شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: کنگره آمریکا در حوزه تقنینی به دنبال رقیب سازی انتفاع سیاسی و اقتصادی ایران در برجام از طریق متراکم سازی تحریمهای ثانویه غیرهستهای است و در کنار آن فعال کردن دادگاه آمریکا در برداشت 2 میلیارد دلار از داراییهای ایران یکی از اقدامات بود.
جلالی با یادآوری وجود 50 لایحه در کنگره آمریکا علیه ایران گفت: کنگره آمریکا به منظور اخلال در حذف تحریمها از 4 شیوه امنیتی کردن حقوق بشر، تروریسم دولتی، تروریسم مالی یا پولشویی و تداعی رابطه نزدیک بین توسعه موشکهای بالستیک ایران و کلاهکهای هستهای استفاده میکند.
وی با بیان اینکه کنگره آمریکا تلاش میکند به نوعی تروریسم انسان محور را با رویکرد تداعی نقش مخرب سپاه در سوریه و یمن مطرح کند، گفت: آنان تروریسم هویتی را به عنوان بنیادگرایی شیعه و تفکرات انقلاب اسلامی و کشورهای منطقه برای ایران هراسی مطرح میکنند و از تروریسم مالی در جنگ تبلیغاتی مبنی بر نقش فعال ایران در پولشویی یاد میکنند.
این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: کنگره آمریکا تروریسم اقتصادی را با تبلیغ کدهای انحرافی از برخی نهادهای داخل کشور مطرح میکند.
جلالی با یادآوری طرح مذکور گفت: در این طرح تلاش شده تا با توجه به شرایط نامبرده اختیارات وزارت امور خارجه بست پیدا کند تا بتواند با نهادهای اولویتدار با محوریت مقاومت در منطقه رابطه برقرار کند در واقع با کشورهایی که از تحریمها عدم تبعیت کردند همکاری ویژهای تعریف شود که به تائید شورای عالی امنیت ملی نیز برسد.
وی افزود: لغو روادید با کشورهایی که رابطه دوستانه با ایران دارند و استفاده از اهرم اقتصاد توسط وزارت امور خارجه و تعریف دیپلماسی اقتصادی در وزارت امور خارجه از دیگر مفاد طرح الزام وزارت امور خارجه به توسعه دیپلماسی انقلابی کشور است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در جایی که موضوع اصل انقلاب مطرح است جناح چپ و راست و مستقل را نمیشناسد بنابراین از نمایندگان درخواست میشود به یک فوریت این طرح رأی دهند.
قاضیزاده هاشمی و کاتب ناظران مجلس در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما شدند
نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه 27مردادماه) مجلس شورای اسلامی، 2 نفر از نمایندگان را به عنوان ناظران مجلس در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما انتخاب کردند.
بر این اساس نمایندگان مجلس سید احسان قاضی زاده هاشمی نماینده مردم فریمان را با 121 رأی و غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمسار با 104 رأی به عنوان ناظران مجلس در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما انتخاب کردند.
انتخاب سبحانیفر و کاظمی به عنوان ناظران مجلس در کمیته تعیین مصادیق مجرمانه
نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 27 مردادماه) مجلس شورای اسلامی ناظران مجلس در کمیته تعیین محتوای مصادیق مجرمانه را انتخاب کردند.
براساس این گزارش رمضانعلی سبحانیفر با 115 رأی از کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و محمد کاظمی با 83 رأی از کمیسیون قضائی و حقوقی از مجموع 158 رأی به عنوان ناظران مجلس در کمیته تعیین محتوای مصادیق مجرمانه انتخاب شدند.
اعلام وصول یک طرح و دو سوال ملی از وزیر تعاون
غلامرضا کاتب در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 27 مردادماه) مجلس شورای اسلامی اعلام وصول یک طرح و دو سوال ملی از وزیر تعاون را قرائت کرد.
- طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده؛
- سوال ملی نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص زیان ده بودن برخی از شرکتهای زیرمجموعه شستا
- سوال ملی محمد دامادی نماینده مردم ساری و بهروز نعمتی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص عدم ثبات مدیریتی در برخی از شرکتهای زیرمجموعه تامین اجتماعی.
انتخاب عضو ناظر مجلس در شورای عالی نظام پرستاری
در جریان جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، نمایندگان حیدرعلی عابدی را به عنوان عضو ناظر مجلس در شورای عالی نظام پرستاری انتخاب کردند.