سروزیر کشمیر خواستار از سرگیری گفت وگوهای دوجانبه "هند و پاکستان" شد
سروزیر ایالت جامو و کشمیر خواستار آغاز گفت وگوهای دوجانبه هند و پاکستان شد و اظهار کرد دهلی نو و اسلام آباد باید از طریق گفت وگو اختلاف هایشان را برطرف کنند.
وی تصریح کرد: هند و پاکستان باید با دشمن مشترک خود که فقر و بیکاری است، مبارزه کنند.
پاکستان روز دوشنبه از هند دعوت کرد که گفت وگوها در سطح قائم مقام های وزارتخارجه که پس از حمله چند ماه پیش به پایگاه هوایی پتانکوت ،لغو شد را بار دیگر درخصوص کشمیر از سر بگیرد ولی دهلی نو بر موضع قبلی خود که گفت وگوها بر روی موضوعات مربوط به روابط دو کشور هند و پاکستان باید متمرکز شود، اصرار دارد.
نفیس ذکریا سخنگوی وزارت خارجه پاکستان روز دوشنبه با فراخوانی سفیر هند در این کشور، دعوت نامه ای را برای آغاز گفت وگوهای دوجانبه بین دو کشور به وی داد.
وزیر امور خارجه هند نیز روز یکشنبه با رد درخواست پاکستان برای آغاز گفت وگوهای دوجانبه تصریح کرد مذاکرات با این کشور، تنها پس از پایان حمایت اسلام آباد از تروریسم امکانپذیر است .
سوشما سواراج در گفت وگویی اظهار کرد هند همکاری و مبارزه با تروریسم را مهمترین اصل در روابط با پاکستان می داند.
وی تصریح کرد: هند بر خلاف گذشته نمی تواند گفت وگو با حامیان تروریسم را بپذیرد و پاکستان باید در این زمینه اقدام فوری و جدی انجام دهد.
گفت وگوهای جامع هند و پاکستان که قرار بود ژانویه امسال با سفر 'اس .جی شانکار' معاون وزیر امور خارجه هند بین دوکشور آغاز شود به دلیل حمله شبه نظامیان به پایگاه هوایی پتانکت لغو شد.
در حمله شبه نظامیان به پایگاه هوایی پتانکت درشمال هند، چند نیروی امنیتی و شبه نظامی کشته شدند.
هند دستگاههای اطلاعاتی و ارتش پاکستان را متهم به حمایت از شبه نظامیان کرد.
هند پاکستان را حامی تروریسم می داند و ادعا می کند ارتش و سازمان اطلاعات پاکستان، با آموزش نیروهای شبه نظامی و حمایت مالی از آنها، این گروه ها را برای ایجاد بی ثباتی و خرابکاری وارد خاک هند می کند.
هند خواهان اقدام قاطع پاکستان علیه تروریسم است و اعلام کرده است که این کشور به صورت انتخابی با گروه های شبه نظامی و تروریستی مبارزه می کند.
پاکستان همواره و به شدت اتهام های هند را رد کرده است .
بخشی از کشمیر در خاک هند و بخش دیگر در خاک پاکستان است ولی هر دو کشور ادعای مالکیت بر کل کشمیر را دارند و همین موضوع یکی از علل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاکستان در سال 1947 از هند است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *