حمایت از پایاننامههای با موضوع مسجد
معاون آموزشی پژوهشی ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد گفت: مسجد پایگاه اصلی تولید علم و فرهنگ برای زندگی صحیح انسانها است. بر همین اساس، ما در همایش «اندیشههای آسمانی» از پایاننامههایی که با موضوع مسجد طراز اسلامی باشد حمایت میکنیم.
به گزارش گروه جامعه ؛ محمدرضا جعفری امروز (سهشنبه 26 مردادماه) در نشستی که به مناسبت همایش آموزشی فرهنگی اندیشههای آسمانی برگزار شد با بیان این مطلب که ما باید مسیر مطالبهگری مردم را در حوزه دین و بحثهای فرهنگی تقویت کنیم، اظهار کرد: در این برهه حساس که به تعبیر مقام معظم رهبری در پیچ تاریخی هستیم و ایران به عنوان امالقرای جهان اسلام شناخته شده، باید به تولید علم و فرهنگ اساسی در زندگی توجه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما باید یک مسیر تکاملی را برای بشریت عرضه کنیم و پایگاه اصلی این مسیر که سبب تولید صحیح علم و فرهنگ برای زندگی انسان میشود، مسجد است. چرا که مسجد خانه خداست و اصلیترین آبادانی مسجد آبادانی معنی آن است. هر کسی که به این آبادانی معنوی میپردازد، به مبدأ و معاد اعتقاد دارد.
معاون آموزشی پژوهشی ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد یادآور شد: ما در جهان دو مکان مقدس داریم؛ یکی مسجد و دیگری قبور ائمه اطهار (ع) است. ما باید به فضای حاکم در مساجد توجه ویژه داشته باشیم. هر کسی که در مسجد حاضر میشود زائر و مهمان خداوند است.
جعفری در ادامه با بیان اینکه فلسفه این نشست معرفی فعالیتهای آموزشی و پژوهشی ستاد عالی کانون فرهنگی-هنری مساجد است، گفت: ما تاکنون 9 دوره آموزشی برای مدیران و منتخبان فرهنگی برگزار کردهایم و امسال نیز 2150 نفر از این عزیزان از دوم تا 20 شهریورماه در مشهد مقدس در دانشگاه شهید بهشتی این شهر آموزشها و تدابیر لازم را در عرصه فعالیتهای فرهنگی فرا میگیرند.
وی عنوان کرد: در این نشستها رویکرد ما توجه به مسجد با طراز اسلامی است که هر سال یک هدف مدنظر قرار میگیرد. امسال هم مؤلفه ما تقویت «روحیه جهادی» مدیران و منتخبان این دوره است. هر مدیری باید یکسری شرایطی داشته باشد که از جمله آنها حفظ همین روحیه جهادی است و ما تلاش داریم که این روحیه را از طریق مسجد در مدیران خود به صورت کارکردی و عملیاتی نهادینه کنیم.
معاون آموزشی پژوهشی ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد افزود: از صدر اسلام تاکنون مسجد پایگاه اجتماعی، فکری، فرهنگی و سیاسی بوده است و باید این موضوع را مد نظر داشته باشیم که اصلیترین کارکرد مسجد طراز اسلامی چهار کارکرد است که عبارتند از «فکر، عمل، زندگی و معنویت» که تمام مساجد باید این چهار کارکرد را داشته باشند.
جعفری خاطر نشان کرد: فکر مسجدی میتواند انسان را به تعالی برساند و معنویت مسجدی سبب پیشرفت میشود. در کل پایگاه اصلی تکامل زندگی انسانها مسجد است. ما وقتی زندگی با سبک مسجدی داشته باشیم آن زندگی موفق است. در این دوره ما بیش از 150 مقاله با بحثهای جهادی و 20 عنوان کتاب برای شرکتکنندگان در نظر گرفتهایم.
وی ادامه داد: در این دوره از همایش آموزشی 1500 برادر و 650 خواهر حضور دارند که ما میخواهیم روحیه جهادی را در بین آنها تقویت کنیم. همچنین اموری همچون اقتصاد مقاومتی، خانواده، جمعیت، احیای تمدن نوین اسلامی، بصریتافزایی و کارآفرینی فرهنگی از جمله مواردی است که در این همایش به آنها توجه ویژهای داریم.
معاون آموزشی پژوهشی ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد ادامه داد: شخصیتهایی که دعوت شدهاند برخی از آنها عبارتند از آیات عظام رئیسی تولیت آستان قدس رضوی، اعرافی، اراکی، حسینی بوشهری و... و همچنین حجاج اسلام انصاریان، خاموشی، حاجعلیاکبری، رفیعی و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و همچنین وزیر ارشاد حضور دارند. بزرگترین کانون فرهنگی کشور همین کانون مساجد است که بیش از 22 هزار تشکل فرهنگی را تحت پوشش قرار داده است.
جعفری در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر کانونهای فرهنگی مساجد مجری فراگیر تلاوت نور هستند، گفت: 29 هزار مسجد در حال حاضر این طرح را اجرا میکنند و 1000 مسجد تا سال آینده به آنها اضافه میشود و از بین مساجد کشور 7000 مسجد در حال تولید محتواهای مفید فرهنگی هستند و ما با مرکز تفسیر حوزه علمیه قم تفاهمنامهای امضا کردهایم که بتوانیم در عرصه تفسیر و مفاهیم قرآنی گامهایی ارزشمند برداریم.
وی گفت: همچنین 15 هزار باب خانه نور در کشور از طریق این ستاد فعالیت دارند که ما از آنها حمایتهای مادی داریم و با مشارکت کانون به 50 باب فعالیت تخصصی قرآن سهمیه تعلق میگیرد. همچنین از پایاننامههای دانشجویی با موضوع طراز مسجد اسلامی در رشتههای ارشد و دکترا حمایت میکنیم و 1650 نفر از ائمه جمعه را به عنوان سفیران آسمانی آموزش دادهایم که همه آنها در عرصه فعالیتهای فرهنگی با کانون همکاری داشته باشند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *