صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بیان خیانت های آمریکا در قضیه برجام

۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۳:۳۰
کد خبر: ۲۱۰۰۲۱
دسته بندی‌: سیاست
توافق هسته ای ایران و 1+5 دارای حفره هایی است که آمریکایی ها آنها را ایجاد کرده اند تا بتوانند فشارهای سیاسی و اقتصادی خود را نه تنها ادامه، بلکه افزایش دهند.
به گزارش گروه سیاسی ، هنگامی که از مفاد توافق هسته ای میان ایران و 1+5 رونمایی شد، کارشناسان و تحلیلگران به نقد آن پرداختند و نقاط ضعف برجام را یادآور شدند.

مهمترین موضوعی که با مناقشه داخلی همراه گشت، مسئله لغو تحریم ها یا تعلیق تحریم ها بود. حتی زمان اجرای تعهدات طرف مقابل هم به دیده تردید نگریسته می شد.

اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان از لغو تحریم های سخن می گفتند و بر آن تأکید هم داشتند، در صورتی که آمریکایی ها و اروپایی ها تعلیق برخی تحریم ها را وعهده می دانند آن هم در چند سال و سپس لغو.

در همان زمان و در اوج مذاکرات، آمریکایی ها برای آگاه سازی افکار عمومی خود و مسئولین یک گزارشی را از چند و چون مذاکرات هسته ای منتشر کردند که نام آن «فکت شیت» بود.

آمریکایی ها هر آنچه که تفسیر و تعبیر از توافق هسته ای داشتند در این فکت شیت ریختند و به بازار افکار عمومی داخلی و خارجی عرضه کردند.

هنگامی که محتوای این فکت شیت آمریکایی به دست ایران هم رسید پاسخ ها و انتقادات کارشناسان و تحلیلگران هم آغاز شد.

در این میان برخی از مذاکره کنندگان هسته ای کشورمان به میدان آمدند و ادعاهای آمریکایی ها را درباره برجام غلط اعلام کردند.
لغو تحریم ها که خواسته جمهوری اسلامی ایران بود از منظر آمریکایی ها تعلیق تعریف شد.

اکنون هم در شرایط تعلیق برخی تحریم ها قرار داریم، که البته با کارشکنی های آمریکا هنوز تأثیر مثبت این تعلیق در جامعه احساس نشده است.

اما همچنان محتوای برجام به نظر می رسد، نامفهوم است که آمریکایی ها به تعلیق اصرار دارند و دولتمردان به لغو همه تحریم ها.

هم اکنون که از اجرای برجام 7 ماه می گذرد، توافق هسته ای هنوز برای جمهوری اسلامی نتیجه مطلوب و درخور توجهی نداشته است.

این بی تأثیر بودن به خاطر کارشکنی ها و بدعهدی هایی است که آمریکا باعث آن بوده است.
بدعهدی، غیر قابل اعتماد بودن، خدعه و نیرنگ، و از همه مهمتر خیانت، تنها بخشی از اقداماتی است که سران آمریکا برای این که برجام را به نفع خود تمام کنند از آنها بهره برده اند.

آمریکایی ها در افکار عمومی خود و برخی دیگر از کشورها القاء کرده اند که برجام باعث شد ایران نتواند بمب اتمی بسازد. در حالی که جمخهوری اسلام یایران هیچگاه به دنبال تولید بمب اتم نبوده است.


رسانه های غربی با دروغ و نیرنگ مقامات خود همراه شدند و بر روی این موضوع با فرافکنی و تبلیغات خود اقدام کردند.

ضمن این که زمان لغو تحریم ها هم همزمان با اجرای توافق از سوی دو طرف باید اعمال می شد که اکنون با گذشت 7 ماه از اجرای توافق هسته ای از سوی ایران، طرف مقابل تعهدات خود را اجرا نکرده است.

درباره مسائل دیگر از جمله بازرسی ها هم آمریکا با برداشت های خود از برجام، خواسته های خود را به عنوان مفاد توافق هسته ای القاء کرد.
آمریکا اعتقاد داشت که برجام اجازه بازدید های بسیار ویژه ای را به بازرسان آژانس بین المللی انرژی هسته ای داده که حتی قرار است برخی از بازرسان آمریکایی باشند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره اینگونه رفتارهای آمریکایی ها از واژه خیانت آمریکا در قضیه برجام نام برده اند.

در شب میلاد کریم اهل ‌بیت حضرت امام حسن مجتبی علیه‌السلام، جمعی از اهالی فرهنگ، استادان شعر و ادب فارسی و شاعران جوان و پیشکسوت کشور و تعدادی از شاعران از کشورهای پاکستان، هندوستان و افغانستان با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در این دیدار «بیان خیانتهای آمریکایی‌ها در قضیه برجام» را یکی دیگر از عرصه‌های ممکن برای سرودن شعر زنده خواندند و گفتند: علاوه بر سیاسیون، هنرمندان و به ‌ویژه شاعران باید این واقعیتها را به افکار عمومی منتقل کنند.
این افکار عمومی که رهبر معظم انقلاب اسلامی به آن اشاره می کنند محدود به داخل نیست بلکه افکار عمومی کشورهای دیگر هم مد نظر است چرا که آنها اکنون تحت تأثیر امواج تبلیغاتی گسترده آمریکا و غرب قرار دارند.

مردم ایران هم باید از همه خیانت ها و بدعهدی های آمریکا هر چه بیشتر آشنا شوند تا تصور اشتباه از برجام در جامعه شکل نگیرد.

تیم مذاکره کننده هسته ای تلاش خود را برای رسیدن به نتیجه مطلوب ایران در مذاکرات هسته ای انجام داد.

شاید اندکی مقاومت بیشتر در مقابل زیاده خواهی های آمریکا، نتایج مطلوبتری را برای ایران رقم می زد. چرا که آمریکا به این توافق به شدت نیاز داشت.

اعضای تیم هسته ای هم تأکید کرده بودند که بر اساس شروط رهبری مذاکرات را پیش خواهند برد. اما قطعاً کار دشواری بود میخ به سندان کوبیدن!

موارد نقد برجام بسیار است. اکنون این توافقنامه امضا و اجرای آن ماه ها است آغاز شده اما آمریکا کارشکنی می کند.

آمریکایی ها راه معاملات را بسته اند، گرچه جان کری وزیر خارجه آمریکا به اروپا سفر می کند و در جمع مقامات بانکی کشورهای عضو اتحادیه اروپایی از آنها می خواهد به مراودات بانکی با ایران بپردازند، اما آیا مناسبات اقتصادی بانکی به وزارت خارجه آمریکا مربوط می شود یا به وزارت خزانه داری آن؟

قطعاً سرمایه داران و سرمایه گذاران خارجی به حرف کری اعتماد نمی کنند چون می دانند در صورت معامله با ایران با جریمه های سنگین روبرو خواهند شد.

در هر حال چند مورد اساسی در برجام وجود دارد که علیرغم این که تفسیر ما با تفسیر آمریکایی ها تفاوت دارد، اما آن مسائل به دلخواه آمریکایی ها اجرا می شود.

چهار مورد از این رفتارهای خیانت آمیز، بدعهدی و غیر قابل اعتماد بودند از دیگر مسائل مهمتر است.

1-همزمان نبودن اجرای تعهدات ایران و طرف مقابل.

2- لغو تحریم ها بعد از 8 سال.

3- لغو قطعنامه های قبلی شورای امنیت بعد از 10 سال.

4- تعلیق تحریم ها نه لغو آنها.

این چهار موضوع، خواسته زیادی نیست بلکه حق قانوین ایران است که در برجام گنجانده شده است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *