صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روسای قوا مصمم هستند حتی از کوچک‌ترین فساد هم‌چشم پوشی نکنند/ استفاده از تجارب سایر کشورها در امر مبارزه با فساد ضروری است

۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۹:۳۹
کد خبر: ۲۰۹۷۰۵
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در مراسم افتتاحیه سمینار آموزشی بین‌المللی مبارزه با فساد گفت: روسای قوا مصمم هستند حتی از کوچک‌ترین فساد هم‌چشم پوشی نکنند و جلسات مشترکی بین روسای قوا برای مبارزه با حداقل فساد برگزار می‌شود.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور قاضی ناصر سراج در مراسم افتتاحیه سمینار آموزشی بین‌المللی مبارزه با فساد که صبح امروز در سازمان بازرسی برگزار شد، ضمن تبریک میلاد حضرت علی بن موسی‌الرضا(ع) و خیرمقدم به مدرسان و شرکت کنندگان در این سمینار گفت: امیدوارم بتوانیم از این جلسات نهایت استفاده را برده و در پایان سمینار با تجربیات بیشتری به محل کار رجوع کنیم.

وی گفت: از آقای سورنسن رئیس آمبودزمان پارلمانی دانمارک به لحاظ همکاری در ارتباط با اعزام مجدد مدرس برای برگزاری دومین سمینار آموزشی مشترک برای آموزش و تبادل اطلاعات و همچنین از نماینده دفتر سازمان ملل متحد در تهران برای مقابله با مواد مخدر و جرم برای همکاری در برگزاری این سمینار تشکر و قدردانی دارم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه با اشاره به‌ضرورت برگزاری سمینارهای آموزشی بین‌المللی گفت: امیدوارم برگزاری سمینارهای آموزشی را ادامه داده و بتوانیم بازرسان را به‌روز و به هنگام نگه داریم و با تجربیات روز جهانی آشنا شویم. در همین راستا امروز و فردا سمینار آموزشی مشترک با حضور مدرسان آمبودزمان پارلمانی دانمارک و دفتر سازمان ملل متحد داریم و همچنین شهریور آینده هیأتی از سازمان بازرسی کل کشور به کشور عراق اعزام خواهند شد تا با نهاد بازرسی و آمبودزمان این کشور تبادل تجربیات داشته باشیم.

وی با اشاره به افق‌های ترسیم شده امور بین‌الملل سازمان بازرسی کل کشور برای سال 95 گفت: تقویت ارتباطات دوجانبه با موسسه آمبودزمان بین‌المللی(IOI)، برقراری ارتباط دوجانبه با شفافیت بین‌الملل(TI)، بهره برداری از مرکز آموزش آکادمی آمبودزمانی در سازمان بازرسی کل کشور، تبادل کارشناس با نهادهای همتا و همکار خارجی در راستای اهداف مشترک، برگزاری سمینارهای آموزشی بین‌المللی، استفاده از ظرفیت‌های دیپلماسی قضایی جمهوری اسلامی ایران در گسترش ارتباطات بین‌المللی معطوف به نظارت و بازرسی، رسیدگی به شکایات مردمی و مبارزه با فساد، حضور فعال در مجامع بین‌المللی مرتبط با فعالیت‌های آمبودزمانی، نظارت و بازرسی و مبارزه با فساد، تقویت و تثبیت جایگاه جمهوری اسلامی در انجمن آمبودزمان آسیایی(AOA) به‌عنوان خزانه دار و عضو هیأت مدیره انجمن ازجمله این افق‌ها است.

قاضی سراج ادامه داد: استحضار دارید کشور من بیش از 37 سال تحت جنگ نرم، جنگ سخت و تحریم‌های ظالمانه غرب قرار داشت. به لحاظ فشارهای بیش‌ازحد در رابطه با مسائل تحریم‌ها، بعضاً سوءاستفاده‌هایی از اموال عمومی شده است که آسیب‌های بسیاری برای کشور به دنبال داشته است. خوشبختانه امروز شرایط کشور خیلی بهبودیافته و روسای قوا مصمم هستند حتی از کوچک‌ترین فساد هم‌چشم پوشی نکنند و جلسات مشترکی بین روسای قوا برای مبارزه با حداقل فساد هم برگزار می‌شود و امیدوارم با این فضایی که ایجادشده است، در آینده نزدیک جزو 10 کشور نخست پاک دنیا قرار گیریم.

همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و استفاده از تجارب سایر کشورها در امر مبارزه با فساد ضروری است

پیش از سخنرانی رئیس سازمان بازرسی کل کشور، ابراهیم شاهرخیان معاون برنامه‌ریزی و امور مجلس سازمان و همچنین دبیر دومین سمینار آموزشی بین‌المللی روش‌های مبارزه با فساد و رسیدگی به شکایات مردمی طی سخنانی بابیان اینکه «همان‌گونه که مطلع هستید سازمان بازرسی کل کشور مهم‌ترین دستگاه نظارتی در امر مبارزه با فساد در جمهوری اسلامی ایران هست» افزود: در کنار وظیفه مهم مبارزه با فساد مسئولیت رسیدگی به شکایات مردمی و نهاد آمبودزمانی نیز ازجمله وظایف این سازمان است. امروزه برخورد با پدیده فساد، به لحاظ ساختار پیچیده و گستردگی آن تنها در قالب مرزهای ملی کشورها امکان‌پذیر نبوده و نیاز به همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و استفاده از تجارب سایر کشورها ضروری است. به همین منظور سازمان بازرسی کل کشور به همراه دیگر نهادهای همتا در آسیا در سال 1375 انجمن آمبودزمان آسیایی را تأسیس کرد.
دبیر این سمینار آموزشی بین‌المللی ادامه داد: سازمان بازرسی کل کشور اقدامات گسترده‌ای در امر مبارزه با فساد و همچنین رسیدگی به شکایات با استفاده از همه ظرفیت‌ها و به‌کارگیری راهبردها و برنامه‌های اثربخش به عمل‌آورده است که نتیجه آن کاهش نرخ فساد در کشور و بهبود رتبه شاخص ادراک فساد در جمهوری اسلامی ایران در آمار سازمان شفافیت بین‌المللی است.

همچنین حضور در جلسات و نشست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و برگزاری سمینارهای آموزشی و تبادل دستاوردها و تجربیات سایر کشورها یکی از برنامه‌های این سازمان در موفقیت بیشتر در مبارزه با فساد و کاهش نرخ فساد است.

شاهرخیان افزود: به همین منظور با توجه به یادداشت تفاهم همکاری ما با آمبودزمان پارلمانی دانمارک و جلسات آموزشی که سابقاً به‌صورت مشترک با آن‌ها برگزار نموده‌ایم، همچنین همکاری‌های گسترده ما با دفتر سازمان ملل متحد برای مقابله با مواد مخدر و جرم در ایران و نظر به اهمیت آموزش و ارتقای سطح دانش همکاران در سازمان بازرسی کل کشور تصمیم گرفته‌ایم دومین سمینار آموزشی بین‌المللی با موضوع روش‌های مبارزه با فساد و رسیدگی به شکایات مردمی را در مردادماه امسال برگزار کنیم.

وی گفت: سمینار آموزشی بین‌المللی که در این دروس برگزار می‌گردد پس از برنامه‌ریزی و پیگیری‌های همکاران ما در امور بین‌الملل معاونت آموزش و روابط عمومی سازمان و هماهنگی با آمبودزمان پارلمانی دانمارک و دفتر سازمان ملل متحد برای مقابله با مواد مخدر و جرم امکان‌پذیر گردید در این سمینار سعی شده است مطالب ارائه‌شده به‌صورت کاربردی و عملی با ارائه جزییات دقیق از طرف مدعوین محترم ما ارائه شود.

جزییات سمینار آموزشی بین‌المللی

شاهرخیان با اشاره به محور این سمینار دو روزه گفت: مطالب در قالب 10 نشست متشکل از 2 جلسه با محوریت سازمان بازرسی کل کشور، 5 جلسه با محوریت آمبودزمان پارلمانی دانمارک و 3 جلسه با محوریت دفتر سازمان ملل متحد برای مقابله با مواد مخدر و جرم برگزار می‌شود. در این جلسات هر یک از طرفین به ارائه دیدگاه‌ها، نظرات و راهبردهای خود در امر مبارزه با فساد و رسیدگی به شکایات مردمی می‌پردازند. همچنین با توجه به سطح کیفی این جلسات و لزوم بیان مطالب و پرسش‌هایی که در خصوص محتوای ارائه‌شده در نشست‌ها صورت می‌گیرد، 3 جلسه نیز برای طرح پرسش و پاسخ در نظر گرفته‌شده است.

وی در پایان اظهار داشت: بی‌تردید تبادل تجربیات و دستاوردها و آموزش‌های کاربردی در امر مبارزه با فساد و رسیدگی به شکایات مردمی در بهبود عملکرد سازمانی و بهینه شدن فعالیت‌های بازرسان ما تأثیر مستقیم خواهد داشت.

در دومین سمینار آموزشی بین‌المللی روش‌های مبارزه با فساد و رسیدگی به شکایات مردمی که قرار است به مدت 2 روز در سازمان بازرسی کل کشور برگزار شود، دکترکلاوز هده و کریستین اوگارد از مسئولان آمبودزمان پارلمانی دانمارک، کاوه مرادی سرپرست دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در تهران و کنستانتین پلیکارسکی از دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در وین دیدگاه‌ها و تجربیات خود درزمینه مبارزه با فساد و رسیدگی به شکایات را ارائه خواهند کرد. در نشست نخست جلسه صبح علاوه بر مراسم افتتاحیه، نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در خصوص راهبردهای پیشگیری از فساد مطابق با فصل دوم کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با فساد سخنرانی کرد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *