سهامداران از رفتارهای هیجانی در معاملات بازار سرمایه بپرهیزند
فعال بازار سرمایه گفت: با توجه به شرایط فعلی بازار سهام و رشدهای پرشتاب در دو،سه هفته ی اخیر ، فعالان بازار سرمایه باید تحلیل محوری را در راس امور خود قرار دهند و از تصمیم های هیجانی و در نظر نگرفتن فاکتورهای بنیادی ، در معاملات خود پرهیز کنند.
وی در این باره ادامه داد: در این دوره بهبود و تعدیلات مثبت شرکت های گروه های فلزی و صنایع وابسته به آن ها در پی افزایش قیمت های جهانی و از طرفی کاهش نرخ تسهیلات و سود سپرده های بانکی ، شاخص کل را یاری کردند ، اما میزان رشد این نماگر در این بازه ی زمانی به دور از انتظارات بود.
فعال بازار سرمایه با اشاره به حرکت اصلاحی شاخص در بازار سرمایه تصریح کرد: رشدهای شدید شاخص در چند سال اخیر ، دوره های اصلاحی را نیز به دنبال داشته است. در این بین حمایت حقوقی ها از بازار را در این روزها نمی توان نادیده گرفت و به همین دلیل عملکرد آنان در آینده رابطه ی مستقیمی با شرایط بازار پیدا خواهد کرد،اما نقدینگی های وارد شده در بازار ، بیشتر به سمت گروهای فلزی و صنایع وابسته به قیمت های جهانی ، در حرکت هستند و نقش لیدری خودرویی ها نیز به مراتب کمتر از گذشته شده است.
عضو انجمن مدیریت راهبردی ایران، در توضیح اهمیت تکنرخی شدن ارز در بر روند بازار سهام اظهار کرد: از دیگر مولفه های تاثیر گذار بر بازار سرمایه در این روزها ، تک نرخی شدن نرخ ارز می باشد . که می تواند بر بازار سهام تاثیر گذار باشد البته این مساله برای شرکت ها ، با توجه به نوع فعالیت شان متفاوت است و هر چند که انتظار می رود که تحت تاثیر برخی از متغیرها ، بازار بورس رشدهای ملایمی را تجربه کند.
گیوکی تصریح کرد: با توجه به شرایط فعلی بازار سهام و رشدهای پرشتاب در دو،سه هفته ی اخیر ، فعالان بازار سرمایه باید تحلیل محوری را در راس امور خود قرار دهند و از تصمیم های هیجانی و در نظر نگرفتن فاکتورهای بنیادی ، در معاملات خود پرهیز کنند. ناگفته نماند علاوه بر مولفه هایی که می توانند تاثیرات مثبتی در بورس تهران داشته باشند موانعی نیز هنوز بر سر راه بازار سرمایه وجود داشته و دارد.
وی در خصوص موانع موجود برای رشد بازار یادآور شد: موانعی همچون نسبت قیمت بر درآمد بالا، هنوز p/e برخی از سهام ها در بازار سرمایه، عدد بالایی است و این موضوع به وسع خود می تواند از انگیزهای ورود نقدینگی به بازار سهام بکاهد. همچنین پیوستن به بازارهای بین المللی نیز ریسک های مختص به خود را به دنبال خواهد داشت ، هرچند که منافع اقتصاد باز بسیار بیشتر از ریسک های آن است ، ولی در هر صورت با توجه به شرایط و وضعیت بازارها در کشورهای مختلف ،ریسک های خاص خود را نیز به همراه دارند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *