صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فولاد چینی ارزان‌تر از تولید داخل / وجود فساد سازمان یافته در خرید و فروش فولاد

۲۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۰:۰۱
کد خبر: ۲۰۸۷۳۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
عضو انجمن تولیدکنندگان با بیان اینکه فولاد وارداتی از چین 30 درصد ارزانتر از فولاد تولید داخلی برای واردکنندگان تمام می‌شود گفت: متاسفانه تولید داخلی حمایت نمی‌شود.
به گزارش بهمن قاسمی در نشست خبری در خصوص تولید فولاد در کشور  گفت: متاسفانه طی سالهای اخیر، تولید داخلی برنامه مشخصی برای حمایت نداشته و هم اکنون بسیاری از تولیدکنندگان، با مشکلات عدیده در تولید دست و پنجه نرم می‌کنند، ضمن اینکه به دلیل قیمت تمام شده بالای تولیدات داخلی، واردکنندگان هم نسبت به واردات از سایر کشورها مشتاق تر هستند.

قاسمی افزود: تمامی این موارد در شرایطی است که تولیدکنندگان چینی، مواد اولیه مورد نیاز تولید فولاد از جمله سنگ‌ آهن مورد نیاز خود را از ایران خریداری می‌کنند و در عین حال، فولاد تولید چین پس از واردات به کشور، 30 درصد ارزان‌تر از محصولات داخلی تولیدکنندگان ایرانی تمام می‌شود.

عضو انجمن تولید کنندگان فولاد تصریح کرد: در حال حاضر برخی تولیدکنندگان، شمش فولاد را با قیمت کیلویی هزار و 511 تومان به تولیدکنندگان داخلی عرضه می‌کند، در حالی که قیمت فروش این شرکت به خریداران چینی 1100 تومان است و حدود 400 تومان گرانتر برای تولیدکنندگان داخلی متقاضی این ماده اولیه، تمام می شود، یعنی صنعتگران داخلی مواد اولیه مورد نیاز خود را گران‌تر از شرکت‌های خارجی تأمین می‌کنند.

به گفته قاسمی، پیشنهاد تولیدکنندگان این است که در زمان ثبت سفارش برای واردات کالا، میزان سود حاصل از آن تعیین و بر اساس آن مالیات تعیین شود؛ البته باید توجه داشت که تعریف مشخصی هم برای حمایت از تولید داخلی صورت نمی‌گیرد؛ ضمن اینکه در حال حاضر شاهد فساد سازمان‌ یافته در خرید و فروش فولاد هستیم، به طوری که محصول برخی شرکت‌ها با وجود اینکه کیفیت پایین‌تر و قیمت بالاتری نسبت به رقبای خود دارد، اما توسط برخی دستگاه‌ها خریداری می‌شود و بازاری برای شرکت‌های دیگر وجود ندارد.

وی افزود: برخی افراد نسبت به واردات و دپوی یک محصول اقدام می‌کنند و مدت کوتاهی پس از این اتفاق، تعرفه واردات آن کالا افزایش می‌یابد و در نتیجه محصولات دپو شده وارد بازار می‌شود که سود زیادی را برای واردکنندگان در پی دارد و سازمان‌های نظارتی باید توجه بیشتری به این اتفاقات داشته باشند.

انتهای پیام /


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *