صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تأسیس «داروخانه‌ سنتی» تهدید نیست / سوء‌استفاده انتخاباتی از یک آیین‌نامه

۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۰:۰۱
کد خبر: ۲۰۷۳۶۲
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: شاید برخی از اعتراضات شائبه یارگیری صنفی برای انتخابات انجمن داروسازان داشته باشد که برخی بخواهند از این موضوع سوءاستفاده کنند.
به گزارش گروه جامعه ، رسول دیناروند  معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: ابلاغ آئین نامه " تاسیس داروخانه‌های طبیعی و سنتی" نخستین‌بار حدود 17 سال پیش و در سال 77 مطرح و برای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ شد.
 
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به ادعای جمعی از داروسازان که می‌گویند این اقدام باعث بهم ریختن نظام داروخانه‌ها شود، گفت: چنین چیزی امکان ندارد یعنی نگرانی است که بیش از حد بزرگ شده است.
 
وی در ادامه افزود: البته داروسازان حق دارند که نظراتشان را بگویند و ما هم با انجمن داروسازان در ارتباط هستیم و نظراتشان را می‌دانیم و فکر می‌کنم که تا الان نیز وزارت بهداشت نشان داده است که به نظرات صنف داروسازان بی توجه نبوده است.
 
دیناروند گفت: توجه وزارت بهداشت تا حدی است که زمانی که "تعرفه حق فنی" از سوی دیوان عدالت اداری باطل شده بود، وزیر بهداشت ایستادگی و پیگیری کردند و طی جلساتی که با دیوان عدالت اداری صورت گرفت، تعرفه حق فنی پایدار شد.
 
وی افزود: وزیر بهداشت و مجموعه وزارت بهداشت برای تلاش داروسازان احترام قائل است و آنها را به عنوان حلقه و جزئی از نظام درمانی کشور که حضورشان ضروری است می‌داند و معتقد است باید تقویت بشوند.
 
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو با ذکر این مطلب که اطمینان دارم این آیین نامه آسیبی به داروسازی کشور نمی‌رساند، افزود: ممکن است برخی از اعتراضات هم شائبه یارگیری صنفی برای انتخابات انجمن داروسازان داشته باشد که برخی بخواهند از این موضوع سوء استفاده کنند.
 
وی در ادامه با بیان اینکه گروهی از داروسازان نیز موافق این آیین نامه هستند، افزود: به هر حال جامعه داروسازان 20 هزار نفر هستند و ما به اعتراض نیم تا یک درصدی این جمعیت هم گوش می‌دهیم و تا آنجایی که امکان داشته باشد نقطه نظرات آنها لحاظ می‌شود.
 
به گزارش ایفدونا - دیناروند ضمن ابراز این نکته که این آیین نامه در دوران متعدد وزارت بهداشت پیگیری شده است و به دلایلی به حد مطلوب به نتیجه نرسیده و الان هم ممکن است در این زمان به حد مطلوب ؛ اجرایی نشود ، گفت: ولی این که ما سدی برای این کار قائل شویم خیلی خوب نیست. یعنی ممکن است داروسازی علاقمند باشد در این حوزه کار کند لذا باید شرایط فعالیت برای همه فراهم شود و این به عهده ماست.
 
فعالیت همه داروخانه‌های کشور در حوزه داروهای طبیعی
 
وی در ادامه افزود: داروخانه های موجود در کشور هیچ منعی برای فعالیت در حوزه داروهای طبیعی ندارند. یعنی خط کشی برای داروخانه‌های موجود و آن‌هایی که قرار است تاسیس شوند، وجود ندارد و ما نیز آنها را تشویق می‌کنیم که داروهای گیاهی را عرضه کنند.
 
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه نگرانی داروسازان از اجرایی شدن این آیین نامه بیش از حد بزرگ شده که واقعا اینطور نیست، افزود: داروهایی که در فهرست رسمی کشور هستند به هیچ عنوان در این داروخانه‌ها (گیاهی و طبیعی) اگر هم تاسیس بشوند، عرضه نخواهد شد زیرا در این داروخانه‌ها صرفا فراورده‌های طبیعی عرضه خواهد شد.
 
دیناروند تصریح کرد: سقف داروهای گیاهی حدود 5 درصد کل بازار کشور است و تصور برخی از داروسازان مبنی بر اینکه 25 درصد داروهای کشور فراورده‌های طبیعی و در این داروخانه‌ها قابل عرضه هستند، صحیح نیست.
 
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو خواستار مشارکت انجمن و صنف داروسازان در تدوین ضوابط شد تا نگرانی همه در نظر گرفته شود که انشاءلله مشکلی برای داروخانه‌های موجود پیش نیاید.
 
وی همچنین با بیان اینکه تعداد پزشکانی که در حوزه طب سنتی فعالیت می‌کنند، کم است، گفت: یعنی در سال‌های اخیر تعداد کمی داروساز سنتی و اطبایی که در این حوزه فعالیت کنند در کشور تربیت شده است و البته ما نباید افرادی که علاقمند کار در این حوزه هستند را از این خدمت محروم کنیم لذا وزارت بهداشت این افراد را تشویق هم می‌کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *