صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

احتمال محقق نشدن بودجه وجود دارد/كشاورزی جور صنعت در رشد اقتصادی را كشيد

۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۲:۰۷
کد خبر: ۲۰۷۱۳۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
نوبخت گفت: حوزه کشاورزی با رشد قابل توجه ٥/٥ درصدی رشد منفی صنعت را پوشش داده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد، محمدباقر نوبخت در اولين نشست خبری سازمان برنامه و بودجه كشور در رابطه با قانون بودجه سال ١٣٩٥، برنامه ششم توسعه و اقتصاد مقاومتی اظهار كرد: بخش كشاورزی با رشد ٥/٥ درصدی در سال گذشته حجم قابل توجهی از رشد اقتصادی صنعت كه منفی بوده را جبران كرده است.

وی با بيان اينكه ٣ ميليارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای خريد و ذخيره گندم استفاده شده است، گفت:خريد تضمينی گندم به وزن ١٠ميليون و ١٥١ هزارتن و قيمت ١٢ هزار و ٩٦٤ ميليون خريداری شده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با سخت و بزرك دانستن تحريم نفتی، يادآور شد: ميزان توليد و صادرات نفت در زمان تحريم به ١ ميليون بشكه كاهش يافت و به دنبال كاهش بيشتر بودند كه دولت با اين موضوع مقابله كرده و در حال حاضر ميزان توليد و صادرات به بيش از ٢ ميليون و ٥٦٨ هزار بشكه در روز افزايش يافته است.

معاون رئيس جمهور با اشاره به ازادسازی منابع مالی كشور در پسابرجام گفت: در سال گذشته بخشی از طرح های عمرانی و جاری از تبديل منابع آزادشده در حدود ١ ميليارد و ٧٠٠ ميليون دلار به ريال، اجرا و پيشرفت داشته‌اند.

نوبخت خاطرنشان كرد: فرصت های سرمايه گذاری مستقيم خارجی بسيار مهم است، از اين رو بايد تلاش و فعاليت های بيشتری صورت گيرد. در سال ١٣٩٣ ٤١ پروژه با سرمايه گذاری مستقيم ٩٢٠ ميليون دلار، در سال ١٣٩٤ ٦٣ پروژه با سرمايه گذاری ٦ ميليارد ٧١١ ميليون دلار صورت گرفته است. و اين در حالی است كه در سال‌جاری تا نيمه مرداد ٣٨ پروژه با سرمايه گذاری ٢ ميليارد و ٢٠٠ميليون دلار انجام شده كه عمدا در حوزه حمل و نقل، انرژی‌ها تجديد پذير، خودرو سازی، مخابرات، صنايع غذايی و ... است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به اين سوال ميزان مبنی بر اينكه با توجه به هزينه های دولت و نوسانات قيمت در بازار نفت، پيش بينی كسری و محقق نشدن بودجه در شش ماهه دوم سال‌جاری وجود دارد، گفت: احتمال محقق نشدن بودجه وجود دارد كه اگر در صورت كاهش درآمد ميزان هزينه‌ها كاهش يابد، كسري بودجه رخ نخواهد داد اما اگر ميزان هزينه‌ها به نسبت درآمدها كاهش نيايد، كسری بودجه رخ خواهد داد.

نوبخت در رابطه با تسویه بدهی های دولت به بانکها حدود 43هزار میلیارد تومان است گفت: دولت در حالی به پیمانکاران بخش خصوصی بدهکار است که برخی از این پیمانکاران به بانکها نیز بدهکار هستند دولت در صدد است با عرضه اوراق مالی که ارزش آن با تورم حفظ خواهد شد طی 5 سال بدهی های خود را به بانکها وپیمانکاران بپردازد.

وی تصریح کرد: در نهایت اوراق مالی به بانک مرکزی داده خوادهد شد که هیچگاه ارزش ریالی آن تقلیل پیدا نخواهد کرد و بانک مرکزی می تواند به نحو شایسته ای از این ابزار مالی استفاده کرده ودر نهایت ارزش ریالی اوراق مالی را از دولت مطالبه کند.

نوبخت در پاسخ به این سوال که دولت قبل به دنبال تسویه حساب خود از طریق تسعیر نرخ ارز بود ومجلس با آن مخالفت کرد اظهار کرد: دولت گذشته به دنبال آن بود که تمام بدهی های خود را به بانکها به سازمان هدفمندی یارانه به مبلغ 5هزار و 700میلیارد تومان،‌ شرکت بازرگانی دولتی به مبلغ 5هزار و 300 میلیارد تومان،‌ شرکت امور پشتیبانی دام به مبلغ 5هزار و300میلیارد تومان،‌ شرکت تابع وزارت نفت ونیرو به مبلغ 6هزار و 500میلیارد تومان و بانکهای دولتی به مبلغ 38هزار میلیارد تومان از طریق تسعیر نرخ ارز پرداخت کند که با این موضوع مخالفت شد.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: از طریق تسویه بدهی دولت به بانکها و پیمانکاران قدرت تسهیلات دهی بانکها افزایش پیدا خواهد کرد و بدهی پیمانکاران تسویه خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه لایحه برنامه ششم توسعه با نظر کارشناسان صاحب نظران،‌نمایندگان مجلس و نظرات قوه قضائیه تهیه و تدوین شده است گفت: فرایند تهیه و تنظیم این لایحه کاملا قانونی بوده ودر این برنامه از تجارب برنامه های گذشته استفاده شده است.

نوبخت همچنین در پاسخ به این سوال که آیا دولت به دنبال دوری جستن از صادرات نفت خام و دریافت ارزش افزوده بیشتر از این نعمت خدادادی است یادآور شد: در سال جاری میزان صادرات محصولات غیر نفتی از واردات آن پیشی گرفته است وتبدیل نفت خام به محصولی با ارزش افزوده بیشتر بسیار مهم است از این رو در مناطق پارس جنوبی و مناطق نفت خیز سرمایه گذاری با هدف افزایش حجم تولید و تبدیل نفت وگاز به دیگر محصولات انجام می گیرد که در این رابطه می توان مدعی شد قدرت ایران در اپک به میزان سهم نفتی آن است.

وی در ادامه نشست خبری خود بیان کرد: درحال حاضر لایحه برنامه ششم در کمیسیون‌های مختلف درحال بررسی است و کمیسیون صنایع کلیات لایحه برنامه ششم را به تصویب رسانده است.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه تمام فعالیتهای دولت در راستای اجرای سیاست های سند چشم انداز واقتصاد مقاومتی تعیین شده است گفت: در خرید تضمینی چای بالغ بر 90هزار و500 تن چای به ارزش 65 میلیارد تومان خریداری شده که از این میزان 140 میلیارد تومان از ارزش ریالی آن پرداخت شده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در رابطه با رتبه اعتباری ایران گفت: بعد از 10 سال رتبه اعتباری ایران با ارتقای یک پله به رتبه 6 رسید و پیش بینی می‌شود در اکتبر سال جاری این رتبه تغییر داشته باشد که رتبه اعتباری ایران در کاهش هزینه‌های تامین مالی تاثیرگذار است.

وی همچنین در رابطه با تغییر و تحولات نام وفعالیت سازمان تحت تصدی خود گفت: سازمان مدیریت وبرنامه ریزی از سال 1386 منحل شده بود و تمامی اختیارات به معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی و توسعه مدیریت و سرمایه گذاری رئیس جمهور منتقل شده بود که در کنار آن تمام بخش‌های اصلی این سازمان در سراسر کشور در استانداری‌ها ادغام شده بود.

وی افزود: در سال 1392 که تصدی امور در این زمینه در اختیار بنده قرار گرفت هیچ ابزاری در استان‌ها در اختیار من نبود که در چند وقت اخیر تمام سازمان‌های برنامه‌ریزی از دل وزارت کشور خارج شده و در حال حاضر سازمان مدیریت و برنامه ریزی در تمام استان‌ها حضور فعالی دارد که تغییر و تحولات در این سازمان به دلیل آنکه سازمان مدیریت و برنامه ریز از گذشته وجود داشته نیازی به قانون جدید و تایید مجلس ندارد.

نوبخت در رابطه با نحو بازنشستگی کارمندان تاکید کرد: حقوق بازنشستگی همچنان بر مبنای پایه حقوق دو سال پایانی خدمت محاسبه خواهد شد و در لایحه قانون برنامه ششم دیده شده تا کارانه در میزان دریافتی بازنشستگان تاثیری نداشته باشد.

وی تصریح کرد: در لایحه تقدیمی به مجلس دیده شده به ازای هر 5 نفر خروجی از کار یک نفر استخدام شود و به دنبال آن هستیم تا پرداختی بازنشستگی برای تمام افراد یکسان و به صورت عادلانه باشد.

معاون رئیس جمهور همچنین در رابطه با حمایت از تولید ملی و افزایش توان تسهیلات دهی بانک‌ها در راستای حمایت از بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی تاکید کرد: در قالب 12 برنامه ارتقای تولید ملی دیده شده که از دو مسیر پرداخت 16هزار میلیارد تومان تسهیلات و 7هزار طرح تولیدی بخش خصوصی و تخصیص 37هزار میلیارد تومان به طرح های عمرانی دولت به دنبال دستیابی به این مهم هستیم.

نوبخت ادامه داد: نظام بانکی در حال حاضر مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کند که توان تسهیلات دهی آن را کاهش داده است و اتهامات متعددی مبنی بر اینکه بانکها نمی خواهند وام پرداخت کنند به آنها زده می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *