صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گزارش میزان از اتفاقات امروز مجلس/ از اعلام وصول طرح بانکداری جمهوری اسلامی تا تعیین تکلیف لایحه تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی

۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۸:۳۲
کد خبر: ۲۰۶۷۳۵
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
عمده مباحث مطرح شده در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در رابطه با گزارش کمیسیون‌آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد لایحه‌ تأسیس و اداره مدارس‌ و مراکز آموزشی‌و پرورشی غیر دولتی بود.
به گزارش گروه سیاسی ،جلسه علنی مجلس شورای اسلامی امروز (یکشنبه ، 17 مرداد) رأس ساعت 8 و 7 دقیقه  به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و با حضور 204نفر از نمایندگان آغاز شد.

لاریجانی:رسانه‌ها رکن مهم توسعه کشور هستند/ لزوم تلاش مجلس و دولت برای ایجاد امنیت شغلی خبرنگاران

علی لاریجانی در نشست علنی امروز (یکشنبه 17مردادماه) مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود گفت: در اینجا باید فرا رسیدن دهه کرامت که از میلاد مسعود حضرت معصومه(س) آغاز می شود و به ولادت بسیار مبارک امام رضا(ع) ختم می شود را به نمایندگان محترم و ملت عزیز تبریک و تهنیت عرض کنم.


رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین امروز روز خبرنگار است از این رو این روز را به همه اصحاب رسانه و خبرنگاران عزیز تبریک عرض می کنم. به طور حتم کار رسانه ها یک رکن مهم برای توسعه کشور بوده، به ویژه در اینجا باید از تلاش های خبرنگارانی که در بخش پارلمانی و مجلس مشغول به فعالیت هستند، تقدیر کنیم.

وی افزود: آرزو می کنیم هم این روز برای خبرنگاران مبارک باشد و هم تلاش شود تا مشکلات بخش رسانه ها به ویژه در ایجاد امنیت شغلی و آینده نگری عزیزان از سوی دولت و کمیسیون فرهنگی مجلس به صورت جدی پیگیری شود تا در سال جاری و این دوره از مجلس فضای دقیق تری برای آینده کاری آنها ترسیم شود.

انتقاد نمایندگان به بی‌اخلاقی یک رسانه‌نما درخصوص کاظم جلالی/ لاریجانی: قوه قضائیه رسیدگی خواهد کرد

نادر قاضی پور در نشست علنی امروز (یکشنبه 17 مرداد) مجلس شورای اسلامی در تذکری با اشاره به رفتار نامناسب یک رسانه در ارتباط با کاظم جلالی نماینده تهران و انتشار شایعاتی درباره وی، گفت: لازم است مجلس شورای اسلامی نسبت به بی اخلاقی ها واکنش نشان داده و با رسانه های ضدانقلاب برخورد شده و از حیثیت نماینده تهران دفاع شود، چرا که وی هیچ ارتباطی با مسائل مالی و غیراخلاقی ندارد.

لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر گفت: تذکر بجا است و بداخلاقی صورت گرفت و کار زشتی انجام شد که به قوه قضائیه گفته شده رسیدگی کند.

همچنین؛ مهرداد بائوج لاهوتی در تذکری به هتک حرمت کاظم جلالی نماینده تهران از سوی یکی از رسانه‌ها واکنش نشان داد و گفت: لازم است مراجع قضایی برای اعاده حیثیت نماینده مردم تهران ورود کرده و انتظار داریم مجلس از حقوق نمایندگان دفاع کند.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز تاکید کرد: قوه قضائیه نسبت به بی اخلاقی این سایت خبری رسدگی لازم را صورت می دهد.

دستور کار جلسه علنی

در جلسه امروز،امیرحسین قاضی زاده عضو هیات رییسه مجلس دستورکار جلسه علنی را به شرح ذیل قرائت کرد:

گزارش کمیسیون‌آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد لایحه‌ تأسیس و اداره مدارس‌ و مراکز آموزشی‌و پرورشی غیر دولتی.

انتخاب دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به پیشنهاد کمیسیون اقتصادی توسط مجلس به عنوان ناظر در شورای عالی بورس و اوراق بهادار (در اجرای ردیف(3)بند(ب) ماده (1) قانون عضویت و لغو عضویت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در برخی از شوراهای عالی،شوراها، مجامع و سایر هیاتها مصوب 15/6/1393).

 انتخاب دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به پیشنهاد کمیسیون صنایع و معادن توسط مجلس به عنوان ناظر در شورای عالی استاندارد (در اجرای ردیف(5)بند(ب) ماده (1) قانون عضویت و لغو عضویت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در برخی از شوراهای عالی،شوراها، مجامع و سایر هیاتها مصوب 15/6/1393).

انتخاب دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به پیشنهاد کمیسیون بهداشت و درمان و انتخاب مجلس به عنوان ناظر در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی (در اجرای جزء (4) بند (ب) ماده(1) قانون عضویت و لغو عضویت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در برخی از شوراهای عالی، شوراها، مجامع و سایر هیأتها مصوب 15/6/1393).

انتخاب یک نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به پیشنهاد کمیسیون صنایع و معادن و انتخاب مجلس به عنوان ناظر در شورای عالی فضایی (در اجرای جزء (2) بند (الف) ماده(1) قانون عضویت و لغو عضویت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در برخی از شوراهای عالی، شوراها، مجامع و سایر هیأتها مصوب 15/6/1393).

انتخاب یک نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به پیشنهاد کمیسیون صنایع و معادن و انتخاب مجلس به عنوان ناظر در شورای عالی فناوری اطلاعات (در اجرای جزء (1) بند (الف) ماده(1) قانون عضویت و لغو عضویت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در برخی از شوراهای عالی، شوراها، مجامع و سایر هیأتها مصوب 15/6/1393).

انتخاب یک نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان عضو در هیات نظارت بر چاپ و تحویل اوراق بهادار(در اجرای ماده(46) قانون‌محاسبات عمومی‌کشور مصوب 1/6/1366).

انتخاب یک نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به پیشنهاد کمیسیون صنایع و معادن توسط مجلس به عنوان ناظر در شورای عالی معادن (در اجرای تبصره (6)ماده(12) قانون معادن اصلاحی مصوب 22/8/1390).

 انتخاب یک نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به پیشنهاد کمیسیون‌ اقتصادی توسط مجلس به عنوان‌ناظر درکارگروه اجراء ماده(39) قانون مالیات بر ارزش افزوده (در اجرای تبصره(2)بند(ب) ماده (39) قانون مالیات بر ارزش افزوده ).

انتخاب سه نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان عضو در شورای عالی اجرای سیاست های کلی اصل(44) قانون اساسی (در اجرای بند(13) ماده (41) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی مصوب 8/11/1386).

انتخاب دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر در هیأت واگذاری فعالیت ها و بنگاههای دولتی به بخش غیردولتی از طریق مذاکره (در اجرای بند(5) ماده (39) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی مصوب 8/11/1386).

انتخاب دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان عضو در هیأت نظارت اندوخته اسکناس (در اجرای جزء(1) بند(ب) ماده (21) قانون پولی و بانکی کشور مصوب 18/4/1351).

انتخاب یک نفر از اعضای کمیسیون‌ عمران توسط مجلس به عنوان ناظر در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران (در اجرای بند(9) الحاقی ماده (3) قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مصوب 17/1/1376 ).

انتخاب دو نفر از اعضای کمیسیون های ‌کشاورزی، آب و منابع طبیعی و بهداشت و درمان توسط مجلس به عنوان ناظر در شورای ملی ایمنی زیستی.

 انتخاب دو نفر از نمایندگان کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری به عنوان ناظر در شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها (در اجرای بند (7) ماده (2) قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب 18/12/1394).

انتخاب دو نفر از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر در ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات.

تشکیل شورای نظارت در استان‌ها به ریاست مدیرکل آموزش و پرورش استان

نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه 17 مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، جهت تامین نظر شورای نگهبان با اصلاح ماده 6 این لایحه با 166 رأی موافق، 15 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع از مجموع 260 نماینده حاضر در مجلس موافقت کردند.

گفتنی است براساس ماده 6 اصلاح شده؛ شورای نظارت در استان‌ها به ریاست مدیرکل آموزش و پرورش استان و در سطح شهرستان‌ها و مناطق به ریاست مدیر آموزش و پرورش تشکیل می‌شود. در صورت اعتراض متقاضیان به تصمیمات این شوراها، موضوع به شورای بالاتر ارجاع می‌گردد.

تبصره: اعضای شورای نظارت شهرستان و منطقه متناظر ترکیب اعضای شورای نظارت استانی می‌باشند.

بانک‌ها موظف به پرداخت وام برای توسعه فضای آموزشی در مدارس غیردولتی شدند

نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه 17 مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی وپرورشی غیردولتی، جهت تامین نظر شورای نگهبان با اصلاح ماده 10 این لایحه با 151 رأی موافق، 22 رأی مخالف و 14 رأی ممتنع از مجموع 260 نماینده حاضر در مجلس موافقت کردند.

گفتنی است در ماده 10 اصلاحیه این لایحه آمده است؛ بانک‌های کشور موظفند طبق قانون عملیات بانکی بدون ربا با معرفی وزارت آموزش و پرورش از 35 درصد تا 50 درصد نیاز مالی موسسان مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی را که از کارکنان دولت و دارای سابقه آموزشی می‌باشند، جهت تهیه یا توسعه فضای آموزشی و پرورشی و تامین تجهیزات و امکانات مورد نیاز به صورت قرض الحسنه و برای سایر اشخاص از دیگر منابع اعتبارات بانکی تامین کنند.

بخشی از وظایف شورای سیاستگذاری مدارس غیر دولتی به شورای نظارت بر استان‌ها تفویض شد

نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، 17 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پروروشی غیردولتی تبصره 4 ماده 5 این لایحه را با تغییراتی با 176 رأی موافق، 10 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 261 نماینده حاضر  اصلاح کردند.

بر اساس رای نمایندگان متن ذیل به انتهای تبصره (4) ماده 5 الحاق شد:

حدود وظایف و اختیارات شورای نظارت استان/ منطقه توسط شورای سیاست‌گذاری با برنامه‌ریزی و نظارت مرکزی تعیین گردد

گفتنی است در تبصره 4 آمده است: شورای سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت مرکزی می‌تواند بخشی از وظایف و اختیارات خود رابه شورای نظارت استان، شهرستان و منطقه تفویض کند.

بنابراین گزارش مهرداد بائوج لاهوتی در مخالفت با ماده فوق گفت: استنباط بنده این است که نظر کمیسیون و اصلاحات مورد نظر انجام نشده است چرا که در تبصره قبلی شورای سیاست‌گذاری با برنامه‌ریزی و نظارت مرکزی می‌تواند بخشی از وظایف و اختیارات خود را به شورای نظارت،‌ شهرستان و منطقه تفویض کند اما در اصلاحیه جدید عملا اسمی از شهرستان نیامده است.

محمدحسین فرهنگی در موافقت با ماده فوق با تاکید بر اینکه عنوان شهرستان حذف نشده است، گفت: افرادی که به تشکیلات آموزش و پرورش آشنایی دارند می‌دانند در سطح هر استان ادارات کل، مراکز استان، نواحی و در سطح شهرستان‌ها اداره مناطق را داریم که دخالت‌ها در سطح استان‌ها با ادارات کل است.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر نواحی حذف شده به نظرم کار درستی است چرا که در هر مرکز استان چند ناحیه داریم و اگر این حذفیات انجام نمی‌شد ابهام ایجاد می کرد.

دولت موظف به پیش‌بینی یارانه جهت کمک به احداث مدارس غیردولتی شد

نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، 17 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی که از سوی شورای نگهبان اعاده شده با عدم تغییر ماده 11 آن با 154 رأی موافق، 14 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 260 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

 لاریجانی رئیس مجلس در توضیح علت عدم تغییر این ماده گفت: شورای نگهبان ایراد اصل 75 قانون اساسی به این ماده داشت که بار مالی دارد در حالی که این ماده از لایحه آمده و اصل 75 به آن وارد نیست.

از این رو ماده 11 به همان شکل لایحه ثابت ماند که می‌گوید؛ دولت موظف است همه ساله، یارانه مربوط به تسهیلات بانکی برای خرید زمین، ساختمان، احداث بنا، تجهیزات و تعمیرات مدارس غیردولتی را در لایحه بودجه سالانه کل کشور پیش بینی کند.

موسسانی که اقلیت دینی شناخته شده‌اند به وزارت آموزش و پرورش معرفی می‌شوند

نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه 17 مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، جهت تامین نظر شورای نگهبان با اصلاح ماده 8 این لایحه با 174 رأی موافق، بدون رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 261 نماینده حاضر در مجلس موافقت کردند.

بنا بر این گزارش، در ماده 8 کلمه "ایمان" به ابتدای بند (ب) به شرح "اعتقاد و التزام عملی به مبانی و احکام اسلام و برخورداری از حسن شهرت" اضافه و تبصره 2 با عنوان "اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران باید معتقد و ملتزم به احکام دین خود و برخوردار از حسن شهرت باشند"، به شرح ذیل اصلاح شد.

طبق تبصره 2 ماده 8 موسسانی که اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی می‌باشند، ضمن اعتقاد به مبانی دین خود و در صورتی که متجاهر به نقض احکام اسلامی در انظار عمومی نباشند، توسط مراجع رسمی مذهبی آنان که تابع و مقیم ایران هستند، یا نمایندگان مورد تایید ایشان به وزارت آموزش وپرورش معرفی می‌شوند.

ترکیب شورای سیاستگذاری شورای نظارت استان ها در لایحه تاسیس مدارس غیردولتی مشخص شد

نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه 17 مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، جهت تامین نظر شورای نگهبان ماده 4 آن را با 171رأی موافق، 31 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع از مجموع 261 نماینده حاضر در مجلس اصلاح کردند.

گفتنی است ماده 4 این لایحه درخصوص ترکیب شورای سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و نظارت مرکزی و شورای نظارت استان‌ها بود که براساس اصلاح صورت گرفته، به شرح زیر تغییر کرد:

(ح) دو معاون آموزش ابتدایی و متوسطه و وزارت آموزش و پرورش،

(د) دو نماینده از موسسان مدارس غیردولتی و یک نفر از موسسان مراکز غیردولتی به پیشنهاد شورای هماهنگی موسسان و تصویب شورای نظارت مرکزی (بدون حق رأی)

(چ) دو نماینده از موسسان غیردولتی و نماینده مراکز غیردولتی به انتخاب شورای هماهنگی موسسان استان و تصویب شورای نظارت استان (بدون حق رأی).

مدارس غیردولتی در برخورداری از معافیت‌های مالیاتی در حکم مدارس دولتی شدند

نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه 17 مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، جهت تامین نظر شورای نگهبان با اصلاح ماده 13 این لایحه با 133 رأی موافق، 16 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 259 نماینده حاضر در مجلس موافقت کردند.

بنابر این گزارش در ماده اصلاح شده آمده است؛ ماده 13- به منظور حمایت از موسسان مدارس غیردولتی با اولویت مناطق محروم، وزارت آموزش و پرورش موظف است با مشارکت موسسان و بخی غیردولتی "صندوق حمایت از مدارس غیردولتی" را به صورت موسسه عمومی غیردولتی ایجاد کند. دولت موظف است هر ساله "تا سقف 50 درصد" از قیمت تمام شده سرانه سالانه دانش آموزی در بخش دولتی را به ازای کل دانش آموزان شاغل به تحصیل در مدارس غیردولتی در قالب کمک در لایحه بودجه سالانه کل کشور پیش‌بینی کند.

همچنین نمایندگان در جریان بررسی ماده 19 لایحه تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، جهت تامین نظر شورای نگهبان با اصلاح این ماده با 152 رأی موافق، 25 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 258 نماینده حاضر در مجلس موافقت کردند.

در ماده اصلاح شده 19 آمده است؛ مدارس غیردولتی در برخورداری از کلیه تخفیفات، ترجیحات و معافیت‌های مالیاتی و عوارض در حکم مدارس دولتی هستند.

درخواست از رئیس مجلس برای رسیدگی به احیای دریاچه ارومیه

نادر قاضی پور در نشست علنی امروز (یکشنبه، 17 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری مطرح کرد: وضعیت دریاچه ارومیه مناسبت نیست در حالی که هیچ یک از مسئولان به آن رسیدگی نمی‌کند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی خطاب به دکتر لاریجانی ادامه داد: از شما درخواست می شود تا نشست ویژه ای را با حضور مسئولان مربوطه برگزار کنید تا حداقل شما باعث احیای این دریاچه شوید چرا که مسئولان فعلی اقدامی برای احیای آن نمی‌کنند.

طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران اعلام وصول شد

علی اصغر یوسف نژاد در نشست علنی امروز (یکشنبه، 17 مردادماه) مجلس شورای اسلامی یک طرح‌ و 6 لایحه را اعلام وصول کرد:

- لایحه موافقتنامه همکاری‌های اقتصادی دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری کرواسی

- لایحه موافقتنامه همکاری‌های اقتصادی دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت لیتوانی

- لایحه موافقتنامه کمک متقابل اداری در امور گمرکی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری کره

- لایحه موافقتنامه کمک متقابل اداری در امور گمرکی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری آذربایجان

- لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری مجارستان به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات‌های بر درآمد و سرمایه به انضمام پروتکل الحاقی

- لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اسلواکی به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات‌های بر درآمد

- طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران.

اخذ ۵ درصد از شهریه دریافتی مراکز آموزشی غیردولتی جهت بررسی بیشتر به کمیسیون آموزش ارجاع شد

نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه 17 مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، جهت تامین نظر شورای نگهبان با ارجاع ماده 20 لایحه مذکور به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس جهت بررسی بیشتر موافقت کردند.

گفتنی است این ماده درخصوص اخذ 5 درصد از شهریه دریافتی مراکز آموزشی غیردولتی بود که تعدادی از نمایندگان با آن مخالفت کردند، چرا که معتقد بودند اخذ 5 درصد از درآمد این مراکز باعث فشار بر روی مردم و در نهایت کاهش کیفیت آموزشی خواهد شد.

در نهایت نمایندگان با اصلاحاتی که کمیسیون آموزش جهت تامین نظر شورای نگهبان انجام داده بود مخالفت کردند و حتی پیشنهادات برخی از نمایندگان برای تصویب ماده 20 این لایحه نیز به تایید مجلس نرسید. در نهایت قرار شد این ماده جهت بررسی بیشتر به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارجاع شود.

براساس این گزارش در ماده 20 ارجاعی به کمیسیون آموزش و تحقیقات آمده است؛ به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده می‌شود، سالانه معادل 5 درصد از شهریه دریافتی توسط مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی را دریافت و به حساب درآمدهای اختصاصی، ملی واریز نماید. معادل وجوه واریزی از این محل در اختیار سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی قرار می‌گیرد تا برای نظارت بر مراکز یادشده و کیفیت بخشی به امور آموزشی و پرورشی غیردولتی هزینه شود.

بررسی طرح الحاق یک تبصره به ماده (۴۲) قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با قید یک فوریتی

نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، 17 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی دو فوریتی طرح الحاق یک تبصره به ماده (42) قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با دو فوریت آن موافقت نکردند اما با 139 رأی موافق، 42 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 259 نماینده حاضر در جلسه با بررسی آن به صورت یک فوریت موافقت کردند.

محمد دهقان به عنوان طراح که خواستار بررسی این طرح به صورت دو فوریتی شده بود،‌گفت: مطابق ماده 42 آیین نامه داخلی مجلس تعداد اعضای ثابت کمیسیون اصل 90 قانون اساسی و تعداد اعضای کمیسیون‌های تخصصی حداقل 19 و حداکثر 23 نفر می‌باشد.

نماینده مردم طرقبه، چناران و شاندیز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این دوره مجلس همچون بسیاری از دوره‌های قبلی مجلس، نمایندگان متقاضی برای هریک از کمیسیون‌های فرهنگی، قضایی، شوراها و اصل نود کمتر از 19 نفر بودند و هیات رئیسه مجلس و رؤسای شعب نتوانستند برای تکمیل آن‌ها موفق شوند.

این عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس خاطرنشان کرد: به منظور انطباق تصمیمات مجلس با موازین قانونی و تسهیل در رعایت تمایل نمایندگان نسبت به گزینش کمیسیون‌ها این طرح را با قید دو فوریت ارائه کردیم.

کاتب: طرح جامع نحوه توزیع نمایندگان در کمیسیون‌ها در دست بررسی است

غلامرضا کاتب در ادامه جلسه در مخالفت با بررسی این طرح به صورت دو فوریتی گفت: لازم است طرح به صورت یک فوریتی بررسی شود چون تفاوتی نمی‌کند و کمیسیون آیین نامه باید با دقت آن را بررسی کند.

نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اصل بر این است که قوانینی که تصویب می‌شود کامل باشد، الان مشکلی وجود دارد که براساس امتیازبندی افراد یا رأی‌گیری در شعب، نمایندگان در کمیسیون‌ها توزیع می‌شوند لذا طرحی داشتیم که نحوه کلی توزیع افراد به صورت کارشناسی و از طریق آن طرح صورت گیرد.

کاظم دلخوش اباتری به عنوان موافق دو فوریتی این طرح گفت: در حال حاضر طرح‌ها و لوایح در کمیسیون هستند که کار کمیسیون مختل شده است لذا لازم است برای بررسی لوایح مهم تعداد اعضای کمیسیون به حد نصاب برسد و تعیین تکلیف شود.

لاریجانی: سقف تعداد 3 کمیسیون تغییر می‌کند

 لاریجانی رئیس مجلس نیز در توضیحی گفت: بحث طراحان روی 3 کمیسیون است و کمیسیون های دیگر فعال هستند مثلا کمیسیون فرهنگی با 17 عضو، 2 نفر کم دارد و کمیسیون اصل 90 نیز یک نفر کم دارد و کمیسیون قضایی حدود 6 عضو کم دارد که بحث روی تغییر سقف این کمیسیون‌هاست.

ضرورت توجه به بیمه و پرداخت وام مسکن خبرنگاری/ وزارت بهداشت درمانگاه خبرنگاران را راه‌اندازی کند

نادرقاضی پور در نشست علنی امروز یکشنبه ( 17 مرداد) در نطق میان دستور با تبریک به مناسبت روز خبرنگار، گفت: از دولت تقاضا دارم که به استناد اصل 29 قانون اساسی،  بیمه و وام مسکن خبرنگاران را انجام دهد.

نماینده مردم ارومیه درمجلس شورای اسلامی خطاب به رییس جمهور، افزود: وزارت بهداشت باید درمانگاه اختصاصی خبرنگاران را بازگشایی کند.

وی در ادامه نطق خود تاکید کرد: رهبرمعظم انقلاب در دیدار با امت شهیدپرور 6 استان مرزی کشور در روز 2 شنبه هفته گذشته حکم حکومتی صادر کردند مبنی بر اینکه کالای قاچاق آتش زده شود، اما دولت تا امروز یک مورد هم دراین زمینه اجرایی نکرده است، ستاد مبارزه با قاچاق از چه فردی دستور می گیرد، آیا در طول مدت این یک هفته کالای قاچاق ضبط و ثبت نشده است.

تاراج بیت‌المال در واگذاری مجتمع آلومینیوم المهدی/ واگذاری، لغو شود

احمد مرادی در نشست علنی امروز (یکشنبه 17 مرداد) مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهور، وزیر اقتصاد، نفت و وزیر جهاد کشاورزی درخصوص مسائل مختلف مرتبط با استان هرمزگان تذکر داد.

نماینده مردم قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس شورای اسلامی درخصوص واگذاری مجتمع بزرگ آلومینیوم المهدی به بخش خصوصی به وزیر اقتصاد و دارایی تذکر داد و گفت: متاسفانه به بهانه اجرای اصل 44 قانون اساسی و بدون در نظر گرفتن ملاحظات قانونی و گزارش مکتوب سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات واگذاری در حال انجام است، به همین دلیل اینجانب درخواست تجدیدنظر و لغو واگذاری را دارم.

وی ادامه داد: خریدار مجتمع به انحای مختلف آرامش روحی کارگران را به مخاطره انداخته و جو استان را متشنج کرده است. به همین دلیل تذکر می‌دهم که افکار عمومی بدانند اموال بیت‌المال در این واگذاری به تاراج رفته است.

مرادی در تذکر خود به وزیر نفت عنوان کرد: در هرمزگان پالایشگاه‌های متعدد نفت و گاز وجود دارد اما متاسفانه جوانان هرمزگانی در ترکیب هیات مدیره سهمی ندارند و در جذب نیروهای بومی به حداقل‌ها اکتفا شده است. لذا باید امسال وزیر نفت به این مهم توجه جدی داشته باشد چرا که در غیر این صورت طرح استیضاح ایشان را مطرح خواهم کرد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در تذکر به رئیس جمهور با طرح این سوال که چرا در  پرداخت مازاد درآمدهای استانی، حق مردم هرمزگان نادیده گرفته شده است، گفت: به استناد بند 3 ماده 224 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه بیش از 500 میلیارد سهم هرمزگان طی سال‌های 94-93 هنوز پرداخت نشده است و حق مردم هرمزگان توسط دولت به یغما رفته است.

نماینده مردم قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس شورای اسلامی در تذکر به وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر عدم توجه به مشکلات کشاورزان استان هرمزگان گفت: وضعیت بیمه کشاورزان، عدم پرداخت ضرر و زیان آنها و عدم اجرای صریح خرید محصولات کشاورزان از جمله مشکلات کشاورزان این استان محسوب می‌شود که انتظار می‌رود ریاست محترم مجلس به این مهم توجه داشته باشند.

ضرورت آغاز بررسی سوالات نمایندگان از وزرا در صحن علنی

جهانبخش محبی‌نیا در نشست علنی امروز (یکشنبه، 17 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری آئین نامه‌ای خطاب به هیات رئیسه مجلس گفت: مجلس، نهادی نظارتی است تا قوانین به درستی اجرا شود؛ لذا سوال از رئیس جمهور و وزرا از این قسم است بنابراین لازم است روند سوال نمایندگان از وزرا در صحن علنی آغاز شود.

مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس با بیان اینکه فقط حدود یکماه از تشکیل کمیسیون های تخصصی می‌گذرد، در پاسخ به این تذکر گفت:  با توجه به اینکه سوالات به کمیسیون‌ها واصل شده، روسای کمیسیون‌ها در این خصوص ورود کنند.

بیماری و تخریب محیط زیست، تنها سهم مردم شاهین‌دژ و تکاب از ده‌ها معدن فعال در این ناحیه است

همایون هاشمی در نشست علنی امروز (یکشنبه 17 مرداد ماه) در نطق میان دستور خود، با سلام به امام زمان (عج) و نایب برحقش مقام معظم رهبری و همچنین درود به روح شهدا و امام راحل گفت: بر اساس قانون اساسی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در زمینه دفاع از حقوق ملت می‌توانند نظارت‌های خود را اعمال کنند.

نماینده مردم شاهین‌دژ، تکاب و میاندوآب در مجلس شورای اسلامی با تبریک دهه کرامت و روز خبرنگار گفت: باید مشکلات خبرنگاران در کشور حل شود البته از مطلب درج شده در نشریه «طرح نو» انتقاد دارم به دلیل اینکه بر اساس اصول قانون اساسی تمامی اقوام و زبان‌ها جمهوری اسلامی ایران برابرند و چنین اقدامی در نشریه «طرح نو» باعث ایجاد مشکل می شود؛ لذا در شرایطی که کشور نیاز به همدلی و یکپارچگی بیشتری دارد بنابراین باید موضوع مورد پیگیری قضایی قرار بگیرد.

هاشمی افزود: مقام معظم رهبری با ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برنامه راه را مشخص کرده و برای دستیابی به پیشرفت باید سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در کشور اجرایی شود و برنامه‌های ششم توسعه و دیگر برنامه‌ها بر اساس اصول اقتصاد  مقاومتی تنظیم شود به دلیل اینکه اقتصاد مقاومتی به شکوفایی کشور منتهی می‌شود.

وی ادامه داد: باید به موضوعاتی مانند توسعه کارآفرینی، اقتصاد دانش بنیان، بهره وری و تقویت فرهنگ جهادی توجه جدی شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: شهرستان‌های تکاب، میاندوآب و شاهین‌دژ قطب معدن کشور هستند و ده‌ها معدن در این شهرها فعال هستند و سنگ‌های قیمتی و طلا از منطقه استخراج می‌شود و توسط کامیون‌ها از این شهرستان‌ها به بیرون منتقل می‌شود و تنها ثمر، ایجاد بیماری و تخریب محیط زیست منطقه است؛ این در حالی است که با ایجاد صنایع تکمیلی و ارزش افزوده باید زمینه شکوفایی این مناطق را در کشور فراهم کرد.

هاشمی با اشاره به وجود بزرگترین معدن طلا در حوزه انتخابیه‌اش افزود: باید کارخانه‌های صنایع تبدیلی و جواهرسازی در منطقه ایجاد شود.

وی با انتقاد از نرخ بالای بیکاری در کشور گفت: پدران و مادران نگران بیکاری فرزندانشان هستند این در حالی است که باید با تقویت زیرساخت‌ها زمینه اشتغالزایی فراهم شود. نکته دیگر اینکه باید زیرساخت‌ها جهت همگانی‌سازی ورزش در کشور تقویت شود.

هاشمی گفت: کشاورزی در حوزه انتخابیه‌ام بیشتر مبتنی بر کشت دیم است این در حالی است که متاسفانه با وجود خشکسالی‌های اخیر شرایط کشاورزان دشوار شده است بنابراین باید سرمایه‌گذاری‌های لازم جهت مدیریت آب کشاورزی و همچنین اتمام کارخانه پتروشیمی فراهم شود.

این نماینده در مجلس دهم یادآور شد: دولت باید به وضعیت بیکاری، اعتیاد و طلاق در جامعه توجه کند و مشکلات در این زمینه‌ها را حل کند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *