صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اهداف بنیاد "تامسون رویترز" از آموزش خبرنگاران چیست؟ / پیاده‌سازی راهبرد غرب در پروژه نفوذ

۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۹:۵۷
کد خبر: ۲۰۶۶۶۰
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
در دهه‌ها و سال‌های اخیر قدرت‌های استکباری برای تسهیل و تسریع در اجرای پروژه جنگ نرم، بنیادهای رسانه‌ای زیادی را تاسیس کرده‌اند؛ بنیادهایی که به ظاهر کارویژه‌ها و اهدافی همچون آموزش روزنامه نگاری و فعالیت رسانه‌ای در کشورها و جوامع در حال توسعه دارند اما در واقع همان اهرم‌های اقدامات جاسوسی و اطلاعاتی دول غربی محسوب می‌شوند.
گروه سیاسی : در جنگ نرم نقش رسانه‌ها غیرقابل انکار است؛ اهمیت و کارکرد رسانه‌ها جهت پیشبرد اهداف جنگ نرم در گزاره‌های  تئوریسین‌هایی نظیر " جوزف نای" و "هارولد لاسول" مشهود است؛ نقش رسانه‌ها در جنگ نرم تا حدی برجسته است که برخی صاحبنظران این نوع جنگ را جنگ رسانه‌ای نامیده‌اند.

سرمایه گذاری قدرت‌های استکباری و استعماری که در جنگ نرم به عنوان تهاجم کننده محسوب می‌شوند در عرصه رسانه‌ای سرسام آور است؛ آن‌ها با دستگاه‌های تبلیغاتی و رسانه ای عریض و طویل خود در فرآیندی بلندمدت به قلب واقعیت، تحریف حقایق و در نهایت وارونه نمایی ارزش‌ها و تضعیف روحیه مقاومت و سلب اراده در کشور هدف می‌پردازند.



در دهه‌ها و سال‌های اخیر قدرت‌های استکباری برای تسهیل و تسریع در اجرای پروژه جنگ نرم، بنیادهای رسانه‌ای زیادی را تاسیس کرده‌اند؛ بنیادهایی که به ظاهر کارویژه‌ها و اهدافی همچون آموزش روزنامه نگاری و فعالیت رسانه‌ای در کشورها و جوامع در حال توسعه دارند اما در واقع همان اهرم‌های اقدامات جاسوسی و اطلاعاتی دول غربی محسوب می‌شوند.

یکی از بنیادهای مورد اشاره، بنیاد "تامسون رویترز" است؛ بنیادی که شبکه وسیعی از رسانه‌ها را شامل می‌شود و یک شرکت چندملیتی رسانه‌های گروهی محسوب می‌شود؛ خبرگزاری رویترز که یکی از غول‌های رسانه‌ای دنیا است و به ۲۰ زبان در ۹۴ کشور فعالیت می‌کند  زیرمجموعه تامسون رویترز محسوب می‌شود.  



 
بنیاد تامسون رویترز که مقر اصلی آن در منهتن نیویورک است، هر ساله در لندن و سایر پایتخت‌های اروپایی اقدام به برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای خبرنگاران جوامع در حال توسعه می‌کند؛ نکته جالب آنکه تمام هزینه‌های سفر و اقامت خبرنگاران توسط گردانندگان و سهامداران این بنیاد تامین می‌شود.



بی‌تردید بنیاد تامسون رویترز که سهامداران و مالکان آن جزء کارگزاران نظام نئولیبرالی سرمایه داری هستند، دغدغه آموزش روزنامه نگاری توسعه محور به خبرنگاران جوامع عقب مانده را ندارند؛ بلکه عمده هدف آن‌ها، پیشبرد مولفه‌های جنگ نرم از قبیل تغییر ارزش‌های جوامع هدف مبتنی بر ارزش‌های جوامع لیبرال دموکراسی است؛ البته نباید از اهداف جاسوسانه آن‌ها که حاصل پیوندشان با نهادها و سرویس‌های اطلاعاتی دول غربی است، غافل شد.


   
بنیاد تامسون رویترز علاوه  بر فعالیت در حوزه رسانه‌ای و تبلیغاتی، در امور خیریه‌ نیز فعال است؛ البته فعالیت‌های خیرخواهانه بنیاد مزبور، همچون فعالیت‌های رسانه ای‌اش صرفا پوششی برای امور اطلاعاتی و پیشبرد اهداف جنگ نرم است. 

"نازنین زاغری رتکلیف" یکی از ماموران بنیاد تامسون رویترز است که خبر شناسایی و دستگیری‌اش توسط نیروهای اطلاعاتی کشورمان در اردیبهشت سال جاری، رسانه‌های غربی از بی بی سی تا صدای آمریکا را به تکاپو انداخت.



نامبرده آنطور که خود مدعی شده از حدود 4 سال پیش تا به حال با بنیاد تامسون رویترز همکاری داشته است و مدیریت چندین پروژه آموزشی این بنیاد را در کشورهایی چون لبنان ، گرجستان ، اردن ، مراکش، برمه و برخی از کشورهای آفریقایی برعهده داشته است. نکته جالب آنکه وی همانطور که خود اقرار کرده است در پروژه‌های آموزشی‌اش تلاش کرده تا علاوه بر برقراری ارتباط با روزنامه نگاران و خبرنگاران کشور هدف، به سناتورها و اعضای پارلمان این کشورها نیز نزدیک شود.

عمده ماموریت تفویض شده از سوی بنیاد تامسون رویترز به نازنین زاغری، پیشبرد پروژه‌های رسانه‌ای و سایبری، برای اهداف براندازانه و جاسوسانه بود؛ زاغری را باید یکی از سرشبکه‌های اصلی موسسات معاند دانست که تحت هدایت و حمایت سرویس‌های رسانه‌ای و جاسوسی دولت‌های بیگانه فعالیت‌های مجرمانه خود را طی سالیان گذشته انجام داده است.

پس از دستگیری زاغری، رسانه‌های غربی، فضاسازی‌های حقوق بشری زیادی را علیه ایران به راه انداختند و مدعی شدند که وی به سبب کشف حجاب دستگیر شده است، حتی عناصر بدنام و پادوهای دون پایه‌ای همچون مسیح علی نژاد نیز به هواخواهی این فرد جاسوس برخاستند.

بی‌تردید این جنجال سازی‌های حقوق بشری، نمی‌تواند از جرم فرد مزبور که در پوشش‌های رسانه‌ای و خیریه‌ای، اهداف جاسوسانه و براندازانه سرویس‌های اطلاعاتی غربی را دنبال می کرد بکاهد؛ اما فراتر از شخص مورد اشاره، نکته قابل تامل که هوشیاری بیشتر فعالان و کنشگران عرصه سیاسی و رسانه‌ای را می‌طلبد، تلاش بنیادها و شرکت‌هایی است که به ظاهر اهداف مسالمت آمیز رسانه‌ای را دنبال می‌کنند اما در واقع کارگزاران پروژه نفوذ هستند.  





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *