صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کسری بودجه در پرداخت یارانه معنایی ندارد

۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۱:۵۸
کد خبر: ۲۰۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
خبرگزاری میزان: سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت و گو با خبرنگار میزان در خصوص کسری دولت در پرداخت یارانه‌ها، گفت: «براساس مصوبه قانون، دولت می‌توانست از مابه التفاوت افزایش قیمت حامل‌های انرژی تا 48 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند.»

: سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت و گو با خبرنگار میزان در خصوص کسری دولت در پرداخت یارانه‌ها، گفت:" براساس مصوبه قانون، دولت می‌توانست از مابه التفاوت افزایش قیمت حامل‌های انرژی تا 48 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند. اما براساس تصمیم دولت در خصوص میزان افزایش قیمت حامل‌های انر‍ژی این رقم به 40 هزار میلیارد و 800 میلیون تومان رسید."

به گزراش خبرنگار میزان، دولت پیشنهاد افزایش 90 درصدی قیمت حامل‌های انرژی را داده بود که دولت با افزایش 75 درصدی قیمت‌ها موافقت کرد، اما دولت تنها 50 درصد قیمت حامل‌های انرژی را افزایش داد.

به گفته غلامرضا کاتب، دولت در شرایطی که می‌توانست قیمت حامل‌های انرژی را 75 درصد افزایش دهد، برای جلوگیری از تورم و افزایش قیمت‌ها، تنها 50 درصد قیمت‌ها را افزایش داد و درآمد کم‌تری کسب کرد. این امر تخلف قانونی نیست، اما برخی در محاسبات درآمدی را که دولت می‌توانست کسب کند و حال از آن چشم پوشی کرده را جزو کسری بودجه دولت محاسبه می‌کنند.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، در خصوص درآمد کنونی دولت از محل یارانه حامل‌های انرژی، گفت: مجموع یارانه‌های نقدی که پرداخت می‌شود معادل 40 هزار میلیارد و 800 میلیون تومان است که دقیقا با میزان درآمد دولت از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی و درآمدهای حاصله از آن متناسب و برابر است.

وی افزود: دولت در فاز دوم قانون هدفمندی اقدام به توزیع سبد کالا کرده که 2400 میلیارد تومان برای دولت هزینه خواهد دارد. در قانون مصوب مجلس سهم بخش تولید 11 هزار میلیارد تومان و سهم بخش سلامت 4800 میلیارد تومان تعیین شده است. از مجموع درآمدی که دولت از محل یارانه‌های انرژی کسب می‌کند، منابعی برای این پرداخت‌ها باقی نمی‌ماند.

به گفته کاتب، دولت برای تامین هزینه‌های مذکور می‌تواند از یارانه آرد و نان که معادل 11200 میلیارد تومان است، استفاده کند.

به گفته وی، دولت تخلفی در انجام تکالیف خود نداشته و تنها سهم بخش تولید از یارانه‌ها کاهش یافته و 40 درصد از آن چه برای آن در نظر گرفته شده بود، پرداخت خواهد شد. البته این نکته نیز قابل ذکر است که در دولت پیشین این سهم پرداخت نشد و عموما دولت‌ها هیچ گاه نمی‌توانند به صورت صد در صدی به تکالیف قانونی خود عمل کنند.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تاکید کرد که استفاده از عنوان کسری بودجه در خصوص یارانه‌ها غلط است و مبنای محاسباتی درستی ندارد.

کاتب، در خصوص حذف یارانه‌بگیران، و موضع گیری دولت در این رابطه، اضافه کرد: دولت اختیار تام برای حذف گروه‌ها و افراد دارد؛ اما اکنون هیچ تصمیمی در این خصوص اتخاذ نشده و نظر دولت حذف یارانه‌بگیران نیست.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *