صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نیکونیا: اصول علمی و فنی موسیقی، در شورای موسیقی بررسی می‌شود/ حذف آثار ضعیف از آلبوم‌ها

۱۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۲:۵۷
کد خبر: ۲۰۵۱۷۰
دربخش دوم گفت و گوی میزان با یکی از مدیران تولید موسسه های موسیقی، ضمن اشاره به اینکه اصول علمی و فنی موسیقی در شورای موسیقی مورد بررسی قرار می گیرد، از حذف آثار ضعیف و مبتدی از آلبوم های موسیقی سخن گفته شد.
سید علی نیکونیا یکی از مدیران تولید عرصه موسیقی در دومین بخش گفت و گوی خود با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: کلیت واحد بررسی شعر و ترانه در ده سال اخیر به یک روال منظم و سیستمی رسیده است، چه از لحاظ پذیرش شعر و ترانه، چه از لحاظ بررسی و پاسخ نهایی که به درخواست کننده اطلاع داده می شود، اینها مواردی هستند که در زمان مدیریت وقت، آقای طالبی به قوام رسیده است.

وی ادامه داد: پس از شورای شعر مرحله ای وجود دارد که در آن باید اثر موسیقایی به همراه اشعار به شورای موسیقی ارائه شود. 


نیکونیا تصریح کرد: شورای موسیقی مانند شورای شعر نیز واحد بررسی آثار موسیقی دارد که در آنجا بر اساس تاریخ و زمانی که پرونده تشکیل و به شورا اعلام می شود، اثر مورد بررسی قرار می گیرند.

مدیر تولید مؤسسه آوای هنر در ادامه صحبت های خود تصریح کرد: شورای موسیقی سه شنبه های هر هفته توسط اساتید موسیقی تشکیل می شود که در این شورا آنها به لحاظ موارد فنی موسیقایی، اعلام نظر می کنند و به این موضوع توجه دارند که اصول علمی و فنی موسیقی و همچنین به موارد دیگری که تولید کننده موسیقی یا آهنگساز در آن اجازه نشر موسیقی در فضای عمومی با توجه به شئون جامعه را دارند رعایت شده باشد.

وی افزود: در این شورا اگر اثری به لحاظ تکنیک موسیقایی ضعیف و مبتدی و فاقد ارزش علمی و فنی موسیقایی باشد، اعلام می شود که آن اثر از آلبوم حذف و یا اصلاح شود و در غیر این صورت آثاری که مناسب باشند تأیید می شوند.


نیکونیا همچنین توضیح داد: آثاری که نیاز به اصلاح داشته باشند نیز از منظر تنظیم، ملودی و همگونی با شعر و ترانه از مورد بررسی قرار می گیرد و برای اصلاح مجدد به شورای موسیقی باز گردانده می شود.

این مدیر تولید عرصه موسیقی در بخش دیگری از صحبت های خود یادآور شد: پس از شورای موسیقی واحدی به نام واحد تطبیق قرار دارد که در این واحد شعرها و ترانه‌های تأیید شده را با شعرها و ترانه هایی که در اثر موسیقایی خوانده می شود تطبیق می دهند. اگر این مطابقت وجود داشته باشد اثر مورد نظر تأیید می شود و به مرحله بعد راه پیدا می کند اما در برخی از موارد امکان دارد خواننده‌ای ترانه‌ای ارائه داده باشد و تأییدیه آن را هم گرفته باشد اما به عنوان نمونه یک مصراع یا یک بیت به شعر یا ترانه مورد نظر اضافه شود و یا کلمه ای تغییر کند.

وی ادامه داد: ممکن است خواننده در هنگام ضبط به خاطر اجرای بهتر با ملودی تغییری در شعر یا ترانه ایجاد کند و به این ترتیب این دو یعنی ترانه تایید شده و ترانه اجرا شده با ملودی با یکدیگر همخوانی نداشته باشند که در این وضعیت واحد تطبیق از خواننده می خواهد یا موارد اختلاف و عدم تطبیق حذف شوند یا به صلاحدید جهت بررسی به شورای شعر و ترانه ارائه شود. 

وی در ادامه صحبت های خود تصریح کرد: پس از واحد تطبیق وارد مرحله‌ای می شویم که می بایست درخواست کننده طرح جلد، طرح سی دی و هر آنچه که می خواهد همراه با اثر موسیقایی مورد نظر مثل دفترچه یا بروشور منتشر کند را به این واحد جهت بررسی و صدور نامه ثبت واسپاری آثار غیر مکتوب کتابخانه ملی ایران ارائه دهد.

وی افزود: در واحد کتابخانه ملی، اثر باید ثبت شود و نسخه منتشر شده نباید به هیچ عنوان با مسیری که در این روند طی شده تفاوت داشته باشد. در این مرحله و در بخش واسپاری، یک نمونه از اثر مورد نظر ثبت می شود و نسخه فیزیکی اثر به کتابخانه ملی ایران جهت آرشیو ارائه می شود.


وی اظهار کرد: کتابخانه ملی پس از دریافت اثر شماره ثبتی را به درخواست کننده در قالب نامه ارائه می دهد و او را متعهد می کند که پس از انتشار نهایی این اثر می بایست چند نمونه نسخه نهایی منتشر شده آن را به این مرکز ارائه دهد. سپس درخواست کننده نامه کتابخانه ملی را به دفتر موسیقی ارائه می دهد و دفتر موسیقی متناسب با آن شماره ثبت به درخواست کننده شماره نشر اثر را ارائه می دهد و برهمین اساس از آن لحظه به بعد فرد مجاز است که آلبوم را با این شماره نشر روانه بازار موسیقی کند.

نیکونیا همچنین تصریح کرد: با ارائه نامه دفتر موسیقی به چاپخانه و تولید کننده و تکثیر کننده سی دی به ترتیب فعالیت های مربوط به چاپ و نشر و همچنین تولید و پخش آلبوم انجام می شود.

وی افزود: همچنین دراین مرحله به عنوان نمونه ما به عنوان شرکت ناشر با یک شرکت پخش قراردادی منعقد می کنیم که  آلبوم هایی را که برایشان مجوز صادر شده است را بتوانیم به  کوشش آن شرکت به پخش در بازار موسیقی برسانیم سپس در فروشگاه های عرضه محصولات فرهنگی و سوپر مارکت ها ارائه دهیم.

وی خاطر نشان کرد: تمامی فعالیت های مربوط به نشر و پخش آلبوم های موسیقی با توافق های مالی مشخص و مورد توافق طرفین خواننده، تهیه کننده و توزیع کننده انجام می شود.

گفت و گو: بهاره کنجکاوفرد




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *