صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نهاد حقوق بشر به عنوان مهمترین مرجع سیاسی در سازمان ملل و نهادهای بین المللی مطرح است/ بنیه قوی حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران

۱۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۴:۲۰
کد خبر: ۲۰۵۱۱۹
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
محمدجواد لاریجانی گفت: نهاد حقوق بشر به عنوان مهمترین مرجع سیاسی در سازمان ملل و نهادهای بین المللی مطرح است.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، دکتر محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان در مراسم گرامیداشت روز حقوق بشر اسلامی با اشاره به سابقه تاسیس ستاد حقوق بشر گفت: یک دهه از تاسیس ستاد حقوق بشر می گذرد این ستاد در سال 84 با مصوبه شورای عالی امنیت ملی و تایید مقام معظم رهبری و تکمیل این مصوبه به عنوان یک نهاد فرا قوه‌ای و با ریاست رئیس قوه قضائیه تشکیل شد.

وی گفت: وزیر دادگستری،‌ وزیر امور خارجه ، وزیر اطلاعات و وزیر ارشاد وزرای عضو این ستاد هستند. همچنین نهادهای قضایی مثل دیوان عالی،‌ شورای عالی قضایی، دادستانی کل، سازمان زندانها و فرمانده نیروی انتظامی و نیز نهادهایی که به نحوی در امر حقوق بشر تاثیر دارند در این ستاد حضور دارند.

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری بیان داشتند که این ستاد به عنوان یک مرجع رسمی کشور در خصوص حقوق بشر تاسیس شود.

لاریجانی اظهار کرد : در این 10 سال این ستاد به عنوان مهمترین مرجع سیاسی در سازمان ملل معرفی شده و امروز مواضع کشور را درخصوص حقوق بشر اتخاذ می کند.

این مقام مسئول ادامه داد: تمامی مواضع حقوق بشری ایران که در جوامع بین المللی مطرح می شود هیچ کدام بدون جواب نبوده است و تمامی آنها بدون خستگی جواب داده شده است.

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: جمهوری اسلامی از بدو تاسیس انقلاب اسلامی به دلیل تهاجمات فراوانی که به آن شده است دارای بنیه قوی در خصوص حقوق بشر است.

وی عنوان کرد: در جلسه ای که خدمت مقام معظم رهبری بودیم ایشان سیاستهای جدیدی را ترسیم کردند که مبتنی بر آن برنامه های تفصیلی در حال انجام است و ریاست قوه قضائیه از روز اول مسئولیت خود، توجه ویژه ای به موضوع حقوق بشر اسلامی داشتند.

لاریجانی گفت: قوه قضائیه در پیشبرد حقوق بشر در حوزه اسلام در سطح بین المللی پیشگام است.

وی تصریح کرد: طرحی در زمان آیت الله شاهرودی تصویب شد که سازمانی از روسای قوه قضائیه کشورهای اسلامی تشکیل شود و در آن موضوعات حقوق بشر بررسی شود، اولین جلسه این سازمان در تهران برگزار شد ولی جلسات بعدی آن به خاطر مشکلاتی برگزار نشد.

لاریجانی ادامه داد: اما آن جهتی که رهبری مفتوح کردند فراتر از تاسیس یک سازمان است، تاسیس و نوشتن یک سند حقوق بشر اسلامی کار خوبی است و جای بحث نظری در حقوق بشر خالی است. مقام معظم رهبری فرمودند همانطور که غربی ها بر اساس تفکر خود دنیا را پالایش می کنند و بر اساس آن نظر می دهند ما هم باید بر اساس حقوق بشر اسلامی به دنیا نگاه کنیم و موضع گرفته و اظهار نظر کنیم البته در این خصوص عمدتا موضوعات مربوط به حکومت‌ها است.

وی گفت: اسلام دینی جامع است و همه را تحت پوشش قرار می دهد و طبیعتا نرم های رفتاری حقوق بشری در آن وجود دارد و باید بر اساس اسلام صحنه های خارجی را ارزیابی کنیم.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تصریح کرد: ما درخصوص حقوق بشر حرفمان این است که مواضع غرب خود محورانه است و اینکه غرب موضعی کاملا منافقانه دارد و چیزی را که می گوید برخلاف آن را انجام می دهد. فقط کافی است که به رفتار دوستان آنها در این خصوص نگاه کنید و موضع سوم که ما می گوییم این است که موضع آنها نسبت به حقوق بشر تحمیلی است درحالی که حقوق بشر با تحمیل رابطه ای ندارد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *