خاموشی: انقلاب اسلامی را با سرودن اشعار زنده نگه داریم
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: انقلاب اسلامی که پدیده بزرگ تاریخ است، باید با سرودن اشعار تاریخی و ارزشمند همواره زنده و پویا نگه داریم.
به گزارش گروه فرهنگی ؛ حجتالاسلام والمسلمین خاموشی در مراسم رونمایی «مجموعه آواهای اردویی» که توسط موسسه فرهنگی تسنیم نور و با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی تهیه شده است، با بیان اینکه این طرح بسیار ارزشمند و خوبی است و خاطرات را بازپروری میکند، اظهار کرد: باید به دستاندرکاران این طرح خستهنباشید گفت، چراکه این نوع آواها خاطرات تمامی نسلها را بازپروری میکند و سرود بخش بسیار مهمی در زندگی انسان است. برای نمونه در زمان اوایل انقلاب سرودههایی که خوانده میشود هویت افراد و احزاب آنها را نشان میداد.
وی ادامه داد: اشعار در طلیعه نمایشنامهها نیز نقش تاثیرگذاری دارد و در ابتدا و پایان هر نمایشنامه سرودها و اشعار آن هویت آن موضوع را نشان میدهد. بنابراین این نوع ترانهها و سرودها بنا بر حوادث موجود جامعه باید تولید شود بهطوریکه از حوادث روز عقب نمانیم زیرا ما راه بازگشت به گذشته را نداریم.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه نسلهای امروز و گذشته ما نسلهای طلایی ما بودند شعر و سروده نیز در نمایش دادن آنها تاثیرگذار بوده است، خاطرنشان کرد: نسلهایی همچون شهدای مدافعان حرم در نسل امروز و شعرها و سرودههای انقلاب و شهدای هشت سال دفاع مقدس در گذشته همراه با سرودههایی که در رابطه با آنها خوانده شده، نشانگر مبارزه آنها برای دین بوده است، تقاضا دارم مجموعه تسنیم نور از حوادث روز جامعه پیشی بگیرند زیرا ما در تکتک جبهههای حق علیه باطل باید حضور داشته باشیم.
خاموشی اضافه کرد: شاعران ما باید برای بزرگ کردن شخصیتهایی همچون رهبری انقلاب سرودههایی را تهیه کنند زیرا افرادی همچون ایشان که در ابعاد سیاسی، اجتماعی و ... درایت کامل را به همه موضوعات دارند باید در اشعار آورده شود. در باب موضوع انقلاب اسلامی که یک پدیده بزرگ است، نباید بگذاریم که به تاریخ جهان بپیوندند بلکه باید با ابزارهای مختلفی همچون شعر و آوا آن را زنده نگه داریم.
وی در ادامه اظهار کرد: نقش سرود در بخش جوانان نباید تنها به یک اردوی خاص اختصاص یابد بلکه باید ویژگیهایی داشته باشد که پس از اردو نیز بتوانند از تعلیمات و مفاهیم آن در زندگی جاری استفاده کنند.
در ادامه این مراسم، طباطبایی مدیرعامل موسسه تسنیم نور با اشاره به اینکه مربی یک اردو و اردوگاه و همچنین شخص راننده و خدماتدهنده، همگی در ایجاد یک خاطره و تعلیمات مثبت نقش دارند، اظهار کرد: شعرها، نغمهها و آوازها میتوانند دلهای سرد نوجوانان را گرم کنند و روح همت، امید و خواستن را در دل آنها شکوفا کنند.
در ادامه، عالم بخش یکی از اعضای موسسه فرهنگی تسنیم نور گفت: یکی از مطالبی که تاریخ اردوهای ما را نشان میدهد، آواهای اردویی است. زیرا در اردوهای ما آواها همراه با مفاهیم اجتماعی، اخلاقی و تعلیمی است.
وی افزود: در اواخر سال ۸۹ و اوایل سال ۹۰ بحث آواها تصویب شد تا بهصورت کارگروهی تحقیقات آن آغاز شود و جمعآوری آن حدود دو سال به طول انجامید. اشعار و ملودیهایی که در این زمینه خوانده میشود جمعآوری آن بسیار دشوار بوده است.
عالمبخش با بیان اینکه در اواخر سال ۹۲ فاز اول جمعآوری آواها تمام شده، خاطرنشان کرد: در جمعآوری این مجموعه محمد عزیزی متخلص به نسیم که در کارگروه کودک فعالیت دارند و اشعاری در این باب سرودهاند خیلی در این زمینه به ما کمک کردهاند و اشعار بسیاری را در این زمینه ویراستاری کردهاند.
وی همچنین گفت: بحث آهنگسازی سرودهها که خیلی مهم است توسط شهروز حقی که خود نیز از مربیان اردویی بودند انجام شده و در این باب توانستیم ۱۲۰ قطعه از سرودهها جمعآوری و آهنگسازی کنیم.
عالمبخش با اشاره به اینکه مجموعه آواهای اردو ۱۲۰ قطعه سروده و ملودی است اضافه کرد: علاوه بر جلد اول این اثر که دارای ۱۲۰ قطعه است تلاش داریم ۴۰۰ قطعه دیگر را در جلد دو نیز انتشار دهیم، همچنین بحث احادیث در سرودهها نیز یکی از موضوعات مهمی است که به دلیل تعدد زیاد سرودهها تلاش کردیم به صورت کتاب آوای احادیث به صورت جدا آن را آمادهسازی و انتشار دهیم.
در پایان این مراسم از اثر «آواهای اردویی» با حضور حجتالاسلام والمسلمین خاموشی، طباطبایی و عالمبخش رونمایی شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *