برجام باشد یا نباشد، راه ما اقتصاد مقاومتی است/ نیازی به واردات گندم در سالجاری نخواهیم داشت/ایران کانون امنیت و ثبات منطقه است
رئیس جمهور کشورمان گفت: در سال 94 دولت با مشکلات زیادی مواجه بود؛ غیر از مذاکرات هسته ای که با فراز و نشیب های بسیاری همراه بود و اجرای برجام به اواخر سال یعنی 26 دی 94 موکول شد، کاهش قیمت نفت نیز زمینه ساز فشارهای اقتصادی برای مردم بود.
وی ادامه داد: قطعا باید در مقاطع کوتاهتری در محضر مردم به ارائه گزارش کار بپردازم و جای تاسف است که مقداری میان این مصاحبه با آخرین مصاحبه تلویزیونی من فاصله افتاده است و باید در مقاطع بعدی جبران کنیم و در مدت های کوتاهتری با مردم گفت و گو داشته باشیم.
روحانی در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون میزان تحقق وعده هایی که در سال جاری به مردم داده است گفت: بیش از 4 ماه از آغاز سال 95 می گذرد و وعده من در آغاز سال به مردم این بود که امسال سال بهتری خواهد بود.
رئیس جمهور تصریح کرد: در سال 94 دولت با مشکلات زیادی مواجه بود؛ غیر از مذاکرات هسته ای که با فراز و نشیب های بسیاری همراه بود و اجرای برجام به اواخر سال یعنی 26 دی 94 موکول شد، کاهش قیمت نفت نیز زمینه ساز فشارهای اقتصادی برای مردم بود.
وی با بیان اینکه من امیدوارم بودم امسال، سال گشایش ها باشد خاطرنشان کرد: در سال جاری هر روز که پیش می رود امیدواریم با همت مردم و تلاش پیگیر دولت و ملت و همکاری و هماهنگی میان دولت و سایر قوا، بتوانیم قدم های موثرتری برای رفاه مردم برداریم.
روحانی با بیان اینکه امروز با گذشت 4 ماه از سال بسیار امیدوارتر از روز اول فروردین که با مردم صحبت کردم، هستم گفت: در رابطه با مسائل مرتبط با اقتصاد کشور، امنیت ملی و مسائل اجتماعی امروز نسبت به بهبود شرایط بسیار امیدوارتر هستم.
وی با اشاره به ثبات امنیتی و ارامش بی نظیری که در کشور حکمفرماست اظهار کرد: از لحاظ امنیتی دولت این افتخار را دارد که با تلاش در کنار نیروهای مسلح و به ویژه همت مردم، یک ثبات و آرامش بی نظیری را در سال های گذشته و ماه های اولیه امسال رقم زده است.
رئیس جمهور ادامه داد: قطعا ثبات و آرامشی که به لحاظ امنیتی در جمهوری اسلامی ایران حکمفرماست استمرار می یابد؛ ایران منطقه ثبات است و کشور ما در امنیت سایر کشورهای منطقه نیز تاثیر گذار است.
روحانی در ادامه به مسائل اقتصادی نیز گریزی زد و گفت: در زمینه اقتصادی اگر چه هنوز آمار سه ماه اول سال در رابطه با رشد اقتصادی ارائه نشده است اما بررسی علامت ها و شاخص ها بیانگر حرکت روبه جلو در این زمینه است.
وی با بیان اینکه امیدوارم امسال به هدف رشد اقتصادی 5 درصدی دست پیدا کنیم تصریح کرد: بررسی علامت ها و شاخص های اقتصادی در ابتدای سال بیانگر حرکت در مسیر رشد اقتصادی 5 درصدی است.
رئیس جمهور ادامه داد: در طول 4 ماه گذشته رشد مصرف برق ما در بخش صنعتی بیشتر از 4 ماه نخست سال گذشته بوده است و همین امر بیانگر حرکت رو به رشد در بخش های صنعتی و کشاورزی است.
به گزارش میزان، روحانی با اشاره به رشد 4.2 در 4 ماه گذشته در مصرف برق صنعتی اظهار کرد: مصرف برق در بخش صنعتی علامت اولیه ای است که نشان می دهد امسال در مسیر حرکت به سمت توسعه هستیم.
وی با اشاره به رشد آمار بیمه شدگان تامین اجتماعی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال های گذشته گفت: در 4 ماهی که از سال جاری گذشته است حدود 461 هزار نفر به تعداد بیمه شدگان تامین اجتماعی افزوده شده است و این امر نشان دهنده حرکت کشور در مسیر توسعه و پیشرفت است.
رئیس جمهور کشورمان در ادامه با با ارائه نموداری از میزان ارزش کل صادرات کشور از سال 1388 تا سال 1395 در چهار ماهه نخست سال تاکید کرد: در سال 88 صادرات ما 5.9 میلیارد دلار بود و واردات ما 15.10 میلیار دلار را به خود اختصاص داده بود که این روند در سال 89 تغییر یافت و میزان صادرات ما به 8 میلیارد دلار و واردات ما به 19 میلیارد دلار تغییر پیدا کرد.
وی تصریح کرد: در سال 90 میزان صادرات ما 10.3 میلیارد دلار واردات ما 18.6 میلیارد دلار بود که آن رقم در سال 91 در بخش صادرات به 10.1 میلیارد دلار و در بخش واردات به 17.5 میلیارد دلار تغییر پیدا کرد.
روحانی خاطرنشان کرد: در سال 92 نیز میزان صادرات ما 10.4 میلیارد دلار و واردات ما 13 میلیارد دلار بود که این روند در سال 93 در بخش صادرات به 11.3 میلیارد دلار و در بخش واردات به 17.3 میلیارد تغییر پیدا کرد.
رئیس جمهور کشورمان با اشاره به اینکه میزان صادرات در سال 94، 11 میلیارد دلار و واردات 13.9 میلیارد دلار بود تاکید کرد: در سال 95 میزان صادرات ما 13.4 میلیارد دلار و واردات 12.9 میلارد دلار بوده است که این موضوع به خوبی نشان می دهد که در دولت یازدهم صادرات بر وارداتمان پیشی گرفته است.
رئیس قوه مجریه اظهار کرد: بدون شک اگر واردات کالاهای مصرفی ما به کشور افزایش پیدا کند این موضوع ناخوشایند و غیر قابل قبول است اما ما شاهد بودیم که خوشبختانه در سال گذشته صادرات ما بر واردات پیشی گرفته است و امسال هم در 4 ماه اول سال ما پیشرفت های بسیاری در این زمینه داشته ایم و صادراتمان بر وارداتمان پیشی گرفته است از این رو امسال مسیر حرکت ما به سمت یک حرکت مثبت اقتصادی است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در آمار ارائه شده پیرامون صادرات و واردات ملاک قاچاق کالا در نظر گرفته شده است و اینکه دولت چه اقداماتی را برای مبارزه با قاچاق انجام داده است اظهار کرد: آمار ارائه شده مربوط به بحث صادرات و واردات از گمرک ایران استخراج و بحث قاچاق در آن مد نظر نیست.
روحانی افزود: البته بر طبق آماری که مسئولان مرتبط به بنده اطلاع دادند در بحث مبارزه با قاچاق ما توانسته ایم اقدامات موثری را انجام دهیم به گونه ای میزان قاچاق از 25 میلیارد به 15 میلیارد کاهش یافته است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه خوشبختانه گمرک های ما در حال حاضر به تجهیزات لازم برای مبارزه با قاچاق مجهز شده اند خاطرنشان کرد: نیروی های مرزبانی ما باید بیشتر در راستای مبارزه با قاچاق تلاش کنند.
وی تصرح کرد: بدون شک زمانی که ما به سمت دولت الکترونیکی پیش برویم بهتر می توانیم با قاچاق مبارزه کنیم.
رئیس قوه مجریه خاطرنشان کرد: دولت به جد در مبارزه با قاچاق به راحتی ادامه می دهد و خوشبختانه در این زمینه موفق بوده است اما ما معتقدیم در بحث مبارزه با قاچاق همه قوا باید به یکدیگر کمک کنند که در این راستا نقش نیروهای مسلح از اهمیت بیشتری برخوردار است.
روحانی در پاسخ به این سوال که فرجام برجام به کجا رسیده و میوه برجام کی قرار است چیده شود و اینکه چرا طرف غربی طبق اظهار نظر مقامات ما به تعهدات خود پایبند نبوده است اظهار کرد: ما وقتی در برابر طرف خارجی قرار می گیریم یک جوری باید حرف بزنیم و کاستی های آنها را باید به رخشان بکشیم و این در صورتی است که وقتی با مردم خودمان صحبت می کنیم رفتارمان به گونه دیگری است.
به گزارش میزان، رئیس جمهور با اشاره به اینکه طرف مقابل ما اهمال هایی در اجرای برجام دارند تاکید کرد: برجام یک فرصت خوبی برای کشور ایجاد کرد.
وی با ابراز تشکر از همه مسئولان وزارت نفت و کارکنان آنها تاکید کرد: آنها کاری کردند که دیگران تعجب کردند که ما توانستیم صادرات نفت و تولیدات آن را افزایش دهیم و به شرایط قبل از تحریم برسیم.
روحانی خاطرنشان کرد: این آمادگی قبل از اجرای برجام در کشور ایجاد شد و به حق کارکنان وزات نفت در این زمینه نقش خوبی را ایفا کردند.
رئیس جمهور در ادامه با ارائه نموداری از میزان پیشرفت میزان صنعت نفت قبل و بعد از برجام تصریح کرد: پیش از برجام یعنی در 10 ماهه نخست سال 94 مجموعه تولید نفت خام و میعانات گازی ما 3 میلیون 200 هزار بشکه در روز بود که از این تعداد یک میلیون 348 هزار آن صادر می شد اما در 4 ماهه ساله 95 میزان تولید ما به 4 میلیون 122 هزار بشکه ارتقا پیدا کرد که در این راستا صادرات ما به دو میلیون 382 هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: در تیرماه سال جاری نیز تولیدات نفت خام و میعانات گازی ما به 4 میلیون 154 هزار بشکه نفت افزایش پیدا کرد که دو میلیون 428 هزار از این بشکه ها به بخش صادرات اختصاص پیدا کرد از این رو این موضوع نشان می دهد که در عرض چند ماه اخیر پیشرفت خوبی داشته ایم و تولید نفت ما چیزی نزدیک به یک میلیون بشکه افزایش پیدا کرده است که یکی از آثار برجام است.
روحانی در پاسخ به این سوال که آیا ما در حال حاضر نیز نفت را به صورت نقد می فروشیم اظهار کرد: یکی از آثار دیگر برجام علاوه بر فروش نفت خام و میعانات آن که منجر به افزایش تولیدات ما شده است توجه به این نکته است که تا دیروز قدرت های بزرگ بالای سر ما ایستاده بودند و می گفتند حق فروش بیش از 1 میلیون بشکه نفت را ندارید ولی ما امروز نفت را به قیمتی که می خواهیم می فروشیم و این موضوع علاوه بر منظر اقتصادی از منظر سیاسی نیز برای ما مهم است و باعث می شود نگذاریم کشورهای بزرگ چیزی را بر ما تحمیل کنند.
به گزارش میزان، رئیس جمهور تاکید کرد: در دوران تحریم کشورهایی که از ما نفت می خریدند برای ما شرط ترسیم می کردند و چون ما در فروش نفت محدود بودیم و تنها به چند کشور می توانستم نفت بفروشیم اما امروز دست مان باز است.
وی ادامه داد: در آن مقطع حداقل 10 تا 20 درصد حق حمل و نقل پول از ما دریافت می شد ولی امروز این گونه نیست و ما نفت خودمان به قیمت یورو می فروشیم.
رئیس قوه مجریه تصریح کرد: امروز بیش از 400 بانک خارجی با ما در ارتباط هستند و ما پول خودمان را در شعبات مختلف بانک هایمان در خارج واریز می کنیم و از آنها استفاده می کنیم.
به گزارش میزان، روحانی با بیان اینکه در دوران برجام نه تنها یک فرصت خوبی برای صنعت نفت ما ایجاد شد بلکه برای بخش بیمه و کشتیرانی و موارد دیگر نیز موقعیت های خوبی ایجاد شد.
رئیس جمهور تاکید کرد: برجام دستاوردهای متعددی را در حوزه های مختلف برای کشورمان در پی داشت.
وی در پاسخ به این سوال که اگر برجامی در کار نبود وضعیت کشور چطور بود گفت: اگر شرایط قبل از برجام و قبل از دولت یازدهم در کشور حاکم بود یعنی تنها یک میلیون بشکه نفت می فروختیم و با مقررات کشورهای خارجی این میزان به مروز زمان کاهش پیدا می کرد ما دیگر نمی توانستیم نفت خودمان را بفروشیم و شرایط دسترسی ما به اموالمان سخت می شد.
روحانی با اشاره به اینکه در آن مقطه نه تنها نفت بلکه خودرو، فلزات گرانبها و پتروشیمی ما نیز در تحریم بودند تریح کرد: اگر این روال ادامه پیدا می کرد شرایط سختی برای کشور ایجاد می شد.
رئیس جمهور افزود: برجام باعث شد سایه شوم تهدید از سر ما برداشته شود زیرا دشمنان قبل از برجام پرونده ما را به شورای امنیت بردند و 6 الی 7 قطعنامه علیه ما صادر شد و هر لحظه امکان جنگ علیه ما در آن مقطع وجود داشت و ایران به عنوان کشوری تهدید آمیزی برای صلح جهانی تعریف شده بود روندی که امروز با برجام از بین رفت.
وی با اشاره به اینکه با برجام شرایط ایران هراسی از بین رفت خاطرنشان کرد: توفیق در برجام لطف 5+1 نبوده بلکه مردم ما با ایستادگی شان و رهبری شجاع که هدایتش باعث توفیق در برجام شد حقشان در برجام گرفتند و در سایه مقاومت به پیروزی رسیدند.
روحانی با بیان آنکه ما از اول به فکر بازی برد و باخت در برجام نبودیم تصریح کرد: ما در برجام بر این باور بودیم که باید این توافق به صورت برد برد باشد و طرف مقابل نیز به این موضوع اظهار کند.
به گزارش میزان، رئیس جمهور خاطرنشان کرد: این که طرف مقابل ما می گوید ما ایران از بمب اتم دور کردیم بزارید خیالشان خوش باشد چون ایران طبق فتوای مقام معظم رهبری هیچگاه دنبال بمب اتمی نبوده و نخواهد بود.
وی تاکید کرد: ما در واقع با برجام حق خود را گرفته ایم زیرا آنها گفته بودند که ایران حق غنی سازی ندارد ولی امروز طبق مصوبه سارمان ملل ایران حق غنی سازی دارد و آن را به کشورهای خارجی می فروشد.
روحانی در ادامه با بیان اینکه امروز به واسطه برجام بیش از سه میلیارد دلار سرمایه گذاری در ایران قطعی شده اظهار کرد: اگر طرف مقابل ما دقیقا به ظاهر و به روح برجام عمل می کرد ما قطعا امروز شرایط بهتری داشتیم.
رئیس جمهور با اشاره به سنگ اندازی آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی از کشورهای همسایه ایران در مسیر اجرای برجام گفت: مخالفت نمایندگان مجلس آمریکا به ویژه جمهوری خواهان، مانع تراشی صهیونیست ها و همچنین مخالفت های کودک صفت های برخی از کشورهای پیرامونی ما از جمله سنگ اندازی در مسیر اجرای برجام بود.
وی با اشاره به سخن مقام معظم رهبری گفت: اگر طرف ما به تعهدات خود عمل کند طبیعتا به نفع خودشان خواهد بود اما امروز می بینیم که کنگره آمریکا هر روز به دنبال یک لایحه است تا در مقابل پای ایران در مسیر اجرای برجام سنگ اندازی کند و دولت آمریکا نیز ناچارا این لوایح را وتو می کنند.
روحانی با بیان اینکه آمریکایی ها به صورت دقیق به تعهدات خود پایبند نبودند تصریح کرد: اگر آمریکایی در مسیر اجرای برجام سنگ اندازی نمی کردند چه بسا ما حاضر بودیم در موضوعات دیگر نیز با آنها مذاکره کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه برجام حاصل وحدت، انسجام ملی، همکاری قوا، حمایت همه ملت و رهنمود مقام معظم رهبری بود گفت: امروز برای ادامه راه خود همان وحدت و انسجام و همان هدایت مقام معظم رهبری را می خواهیم و اگر دیدیم طرف مقابلمان روزی می خواهد نقض عهدی انجام دهد با قاطعیت جلوی آن خواهیم ایستاد.
وی در ادامه با اشاره مزایا و معایب برجام در 6 ماه گذشته گفت: برجام در مباحثی مثل صادرات نفت و گاز، بیمه و کشتیرانی روند خوبی طی کرده اما در موضوعاتی مثل تبدیل ذخایر ما به ارزهای دیگر و همچنین عدم به میدان آمدن بانک های بزرگ از جمله مشکلاتی بوده که مسیر اجرای برجام را با کندی روبرو کرده است اما به صورت کلی باید گفت روند موجود روندی است که هر چه جلوتر می رویم گشایش های بیشتری پیش روی ما خواهد بود.
به گزارش میزان، روحانی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه رسانه ای شدن موضوع فیش های نجومی حرکت خیری بود که به نحو مردم و کشور ما قلمداد می شد عنوان کرد: ما نباید بگذاریم که فساد در جامعه رشد پیدا کند.
رئیس جمهور افزود: قوانینی که درباره حقوق و مزایا در کشور داشتیم دارای شکاف هایی بود که به راحتی می شد از این شکاف ها سوء استفاده کرد.
وی افزود: اولین باری که بحث حقوق های نجومی در دولت مطرح شد مربوط به زمانی بود که مقررات اجرایی بودجه 95 در دستور کار دولت قرار داشت.
روحانی با بیان اینکه حقوقی که فرد از بیت المال می گیرد باید با خدماتی که ارائه می دهد متناسب باشد به فعالیت های انجام شده در مدت اخیر برای حل مشکل فیش های نجومی اشاره کرد و گفت: همه قوا برای حل این مشکل کمک کردند و مقام معظم رهبری نیز در این زمینه رهنمودهای موثری داشتند و دولت نیز جلسات مختلفی را به منظور جلوگیری از پرداخت فیش های نجومی برگزار کرد و در نهایت شورای حقوق و دستمزد چهارچوب های مشخص حقوق و مزایا را تعیین کرد که از طریق سخنگوی دولت به استحضار عموم مردم رسید.
رئیس جمهور با بیان اینکه حقوق کارکنان دولت یک حقوق معمولی است و اینکه گفته می شد که از حقوق آنها کاسته شده و به حقوق مدیران افزوده شده شایعه ای بیش نمی باشد گفت: مدیرانی که حقوق نامتعارف دریافت می کردند یک درصد مدیران را هم تشکیل نمی دادند و اکثریت قاطع مدیران کشور خادمان خوب و خدمتگزاری برای ملت بودند.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا مبالغ پرداخت شده در قالب حقوق های نامتعارف به بیت المال باز خواهد گشت یا خیر اظهار کرد: دولت هر جا تشخیص دهد که تخلف و سو استفاده به وقوع پیوسته ورود پیدا می کند و این پول ها را به بیت المال باز می گرداند و اگر افرادی هم علاوه بر این دریافت های نامتعارف، فسادهایی را مرتکب شده باشند به دستگاه های قضایی سپرده می شوند و این امر بدین سبب است که مردم بدانند دولت نسبت به بیت المال حساس است.
روحانی با بیان اینکه افرادی که برای مردم خدمت می کنند باید در چارچوب مقررات حقوق دریافت کنند گفت: در مقررات جدیدی که از سوی دولت پیرامون نظام پرداخت ها وضع شده است بر روی مجموع دریافتی ها تکیه شده است و دیگر مقوله ای تحت عنوان پرداخت های فوق العاده وجود نخواهد داشت.
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اقدامات دولت در واگذاری تصدی گری ها در بخش های مختلف از جمله بخش اقتصادی به مردم، اظهار کرد: هدف نظام در سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی بر این امر متمرکز بود که مدیریت و مالکیت بخش های غیر ضروری که تصدی آنها از سوی دولت وجهی ندارد به مردم واگذار شود.
وی با اشاره به اجرای بد قانون اصل 44 که زمینه ساز مشکلاتی شد گفت: متاسفانه در بحث واگذاری ها بر مبنای اصل 44 شاهد بودیم که امور و اموال دولتی به جای واگذاری به مردم و بخش خصوصی به بخش عمومی غیر دولتی واگذار شد و این امر مشکلاتی را به ویژه در رابطه با ایجاد فساد به وجود آورد.
روحانی با اشاره به تلاش دولت یازدهم برای واگذاری امور و اموال دولتی به بخش خصوصی واقعی گفت: راه حل رفع بسیاری از مشکلات واگذاری اقتصاد به مردم و باز گذاشتن دست بخش خصوصی است و اینکه دستگاه هایی که باید امنیت کشور را حفظ کنند به بخش اقتصادی ورود نکنند.
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون اقدامات دولت برای رونق تولید گفت: دولت بسته ای را تحت عنوان اصلاح امور بانکی ارائه کرده است و در این زمینه یک لایحه دیگر نیز در ضمن اصلاح لایحه بودجه در جهت تقویت نظام بانکی کشور تقدم مجلس شده است که با تصویب و عملیاتی شدن لایحه مزبور شاهد توانمند شدن بانک ها و همچنین کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی خواهم بود.
وی با اشاره به کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی گفت: یکی از دلایل این امر فعال شدن بانک مرکزی در بازارهای غیربانکی بود و امروز بحث سود 18 درصدی در زمینه تسهیلات بانکی مطرح است.
روحانی در ادامه با اشاره به مسیر مطلوب کاهش نرخ تورم بیان داشت: از سال 92 شاهد یک روند کاهشی مداوم در رابطه با نرخ تورم هستیم؛ پیش بینی ما در آغاز دولت در سال 92 این بود که در سال 96 به تورم تک رقمی برسیم اما شاهد این هستیم که در سال جاری این امر محقق شده است و تورم ما اکنون زیر 10 درصد است.
رئیس جمهور تاکید کرد: وقتی تورم زیر 10 درصد است دیگر مفهومی ندارد که نرخ سود سپرده بانکی چند واحد درصد بیشتر باشد.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند کاهش نرخ تورم به قیمت تشدید رکود بوده است، اظهار کرد: ما در سال 93 تجربه عبور از رکود را داریم و در آن سال به رشد 3 درصدی نیز نائل شدیم البته کاهش قیمت نفت باعث شد آن روند ادامه پیدا نکند.
روحانی با بیان اینکه از شرایط سخت سال 94 عبور کرده ایم گفت: امسال تورم ما تک رقمی خواهد بود و به رشد اقتصادی 5 درصد نیز خواهیم رسید.
رئیس جمهور با اشاره به اقدامات بزرگی که در بخش کشاورزی صورت گرفته است گفت: ما در سال 94 در بخش کشاورزی رشد بالای 5 درصد را تجربه کردیم و امسال به نقطه ای خواهیم رسید که نیازی به واردات گندم نداشته باشیم.
وی با اشاره به خرید 9.5 میلیون تن گندم از مردم توسط دولت در سال جاری تصریح کرد: پیش بینی ما این است که تا پایان سال میزان خرید گندم از مردم را به 10 تن برسانیم.
روحانی با اشاره به افزایش 44 درصدی پرداخت تسهیلات بانکی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: بانک ها متعهد شده اند که تا پایان شهریور ماه وام های مورد نیاز 6 هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط را جهت فعال سازی و راه اندازی پرداخت کنند.
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به این سوال که نسبت برجام و اقتصاد مقاومتی چیست، اظهار کرد: من در ماه رمضان سال گذشته اعلام کردم که در بحث برجام چه به نتیجه برسیم و چه به نتیجه نرسیم، راه ما، اقتصاد مقاومتی است.
وی با بیان اینکه یک بخش بزرگی از اقتصاد مقاومتی مقوله صادرات غیر نفتی است اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی به معنای انزوا نیست بلکه اقتصا مقاومتی به معنای اقتصاد پایدار و دانش بنیان است.
روحانی با اشاره به فعال شدن دو هزار 500 شرکت دانش بنیان در کشور ظرف دو سال گذشته، بیان داشت: 40 هزار نفر به طور مستقیم ظرف دو سال اخیر در شرکت های دانش بنیان مشغول به فعالیت شده اند.
رئیس جمهور با بیان اینکه برجام زمینه را برای سرعت بخشیدن به اقتصاد مقاومتی فراهم می کند گفت: برجام زمینه را برای جذب فناوری نوین و سرمایه فراهم می کند و سرازیر شدن فناوری های نوین در کنار سرمایه کشور می تواند به اقتصاد مقاومتی ما کمک کند.
وی نهایت اهداف دولت را رونق اقتصادی و اشتغال جوانان دانست و بیان داشت: در کشور ما یازده میلیون نفر تحصیل کرده دانشگاهی وجود دارد و کشور ما جز 5 کشور دنیا در زمینه فارغ التحصیلان رشته مهندسی است و 47 درصد جمعیت کشور ما بین 15 سال تا 40 سال هستند و طبق آخرین آمار 250 نفر از تحصیلکردگان دکتری و بالای دکتری در سال جاری از خارج به کشور بازگشته اند.
روحانی با اشاره به دستور اخیرش مبنی بر لغو آزمون استخدام دولتی به واسطه لحاظ شدن سهمیه های جنسیتی گفت: بحث ما در رابطه با موارد استخدامی شایسته سالاری است، ممکن است در مشاغلی فعالیت خانم ها به لحاظ شرایط جسمی مناسب نباشد اما اعتقاد داریم که در شرایط مساوی باید سهمیه ها به صورت عادلانه تقسیم شود.
رئیس جمهور گریزی هم به مبحث اخیر اجبار هدایت تحصیلی در آموزش و پرورش زد و گفت: در بحث هدایت تحصیلی به وزیر آموزش و پرورش دستور دادم که قید اجبار حذف شود و باید یک چارچوب مقرراتی در این زمینه تنظیم گردد و نباید فرد یا افرادی برای فرزندان مردم تصمیم گیری کنند.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون برنامه جامع دولت در زمینه محیط زیست و مقابله با کم آبی، اظهار کرد: دولت یازدهم از ابتدای روی کار آمدن خود نسبت به مسئله محیط زیست و مسئله آبی حساس بود و اولین مصوبه این دولت نیز پیرامون دریاچه اورمیه بود.
روحانی با اشاره اقدامات دولت در رابطه با تبدیل سوخت نیروگاه ها اظهار کرد: در سال 92، 43 درصد سوخت نیروگاه های ما به صورت مایل بود که این مقدار در سال گذشته به 9 درصد رسید و این امر برای بهبود وضعیت محیط زیست موثر بود.
رئیس جمهور با اشاره به مشکلاتی که در رابطه با کمبود آب وجود دارد گفت: ما با کمبود شدید آب مواجه هستیم و این یک مسئله حیاتی است و اگر دیر بجنبیم حتی در برخی از نقاط کشور برا تامین آب آشامیدنی مردم نیز با مشکل مواجه می شویم.
وی در ادامه با اشاره به راه حل هایی که برای رفع مشکل کم آبی وجود دارد گفت: در سال گذشته 125 هزار هکتار زمین کشاورزی را به دستگاه های آبیاری نوین و مکانیزه تجهیز کردیم و دولت یازدهم بیشترین سرمایه گذاری را در بخش آب و مخصوصا مهار آب های مرزی انجام داد.
روحانی در پایان خاطرنشان کرد: دولت با اجازه مقام معظم رهبری برای بخش آب 8 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برداشت انجام داد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *