فراهم شدن شرایط برای بررسی رفتارهای مغز/ تحقق شناخت مغز با فناوریهای نوین
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه راهاندازی آزمایشگاهی مانند آزمایشگاه نقشهبرداری مغز بسیار هزینهبر است، گفت: بر این اساس محققان این حوزه باید در قالب یک یا دو آزمایشگاه اقدام به اجرای پروژههای تحقیقاتی خود کنند.
وی با بیان اینکه تاکنون مردم شاهد بروز رفتارهای مغز همچون تکلم و حرکت دست و پا بودهاند، افزود: امروزه با استفاده از امکانات و فناوریهای پیچیده، حیطه جدیدی در حوزه مغز ایجاد شده است که از طریق آن میتوانیم رفتارهای مغز را بررسی کنیم.
وزیر بهداشت علوم شناختی را از حوزههای جدید دانست و ادامه داد: بر این اساس، آگاهی کمی نسبت به عملکرد مغز در اختیار داریم که با حضور فناوریهای نوین در آینده پیشرفتهای زیادی در این حوزه کسب خواهد شد.
هاشمی تصریح کرد: با استفاده از این تجهیزات قادر هستیم که بفهمیم در زمانی که دروغ میگوییم و یا خوشحال یا غمگین میشویم، کدامیک از بخشهای مغز فعال شدهاند. این امر به محققان کمک خواهد کرد تا رفتارهای انسان را تشخیص دهند.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه بیشترین آگاهی ما از مغز در حوزه پزشکی است، خاطرنشان کرد: ما از این موضوع که مغز دارای میلیونها سلول است، اطلاعات زیادی در اختیار داریم؛ ولی اطلاعات ما درخصوص رفتارسازی مغز اندک است.
وی اضافه کرد: در قرن بیست و یکم اتفاقات زیادی برای بشر رخ خواهد داد که بخشی از آن خوب نیست؛ مانند دستکاریهایی که در طبیعت و انسان صورت میگیرد که این دستکاریها میتواند بر روی سلولهای گیاهی، حیوانی و انسانی انجام شود.
هاشمی، راهاندازی آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز را فرصت جدیدی برای محققان و دانشجویان دانست و ابراز امیدواری کرد که محققان بتوانند از این آزمایشگاه حداکثر بهرهبرداری را داشته باشند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *