صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا مقابل درب منزل حریم شخصی محسوب می‌شود؟

۱۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۴:۴۲
کد خبر: ۲۰۳۸۴۹
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
تعداد نظرات: ۴ دیدگاه
موضوعی که در ذهن بسیاری به صورت سئوال باقی مانده این است که آیا مقابل درب منزل یا مغازه جزئی از حریم شخصی و خصوصی منزل یا مغازه محسوب می‌گردد، یا خیر؟
به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی ، موضوعی که در ذهن بسیاری به صورت سئوال باقی مانده این است که آیا مقابل درب منزل یا مغازه جزئی از حریم شخصی و خصوصی منزل یا مغازه محسوب می‌گردد، یا خیر؟

بسیار دیده‌ایم و اتفاق افتاده است که مغازه داری فضای مقابل مغازه اش را با اجسامی مانند سطل آشغال و آجر مسدود می کند تا هیچ وسیله ای در مقابل مغازه اش پارک نکند.

همچنین دیده ایم که فردی فضای مقابل منزلش را جزئی از ملک خود می داند و اجازه پارک کردن هیچ وسیله نقلیه ای را با قرار دادن میله یا سایر اجسام نمی دهد.

این عمل در حالی اتفاق می افتد که بسیاری از ما بر این عقیده هستیم که چون فضای مقابل منزل یا مغازه مان می باشد پس حتماً حقی نسبت بدان خواهیم داشت در حالیکه باید بیان داشت این موضوع امری فراتر از مالکیت خود نسبت به منزل و مغازه می باشد.

به عبارتی دیگر باید بیان داشت این تصور اشتباه است و افراد همواره می بایست  حقوق خود را بشناسند و بدان پایبند باشند و هیچ گاه منافع خود را بر منافع دیگران ترجیح و متعاقباً اقدام به نقض آن منافع ننمایند.

 بنابراین چنانچه در مقابل مغازه ای قصد داشتید خودروی خود را پارک نمایید صاحب مغازه    نمی تواند از پارک نمودن شما ممانعت به عمل آورد. این در حالی است که در صورت ممانعت نمودن از پارک خودرو توسط شما ایشان از نظر قانونی مسئول می باشند.

از طرفی دیگر باید بیان داشت که مالکان منازل و مغازه ها نیز نمی توانند اقدام قانونی مبنی بر جلوگیری از پارک نمودن خودرو توسط دیگران نمایند.

به طور مثال در پرونده ای فردی به واسطه پارکینگ نداشتن مجبور بود خودروی خود را در خیابان پارک کند. ایشان هر روز خودروی خود را در مقابل ساختمانی که رفت و آمد بیشتری داشت به لحاظ امنیت پارک می نمود. پارک بودن طولانی خودرو در طی روز موجب رنجش همسایه گردیده بود. متعاقباً آنان اقدام به طرح دعوای مزاحمت علیه صاحب ماشین نمودند، اما دعوای آنان به واسطه اینکه ایشان حقی نسبت به فضای مقابل منزل نداشتند مورد پذیرش قرار نگرفت.

بنابراین ملاحظه می گردد که ما نسبت به بسیاری از حقوق، منافع و نیز الزامات قانونی خود ناآگاه هستیم و این عدم آگاهی هزینه های سنگینی را برای خودمان و نیز دستگاه قضایی کشور در پی خواهد داشت.

یاسر میرزاجعفری- کارشناس حقوق اسلامی  





نظرات بینندگان
علی
|
|
۰۱:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
سلام وقت بخیر خواستم بپرسم که من در کوچه بن بست 3طبقه خانه دارم الان میخوام بفرشم هیچ کسی به دلیل اینکه خانه همسایه تو طرح است باعث آزار و اذیت خسارات به بنده شده چون بااینکه خانه اش تو طرح است حدود 130سانت طرح داره باز ماشین هم جلو پارکینک من پارک مکنه ایا بخاطر خسارات خانه ویا جلو پارکنیک بنده پارک مکنه میتونم ادای خساراحت داشته باشم چون خانه ام به دلیل خانه روبه روی که توطرح است فروش نمیره
ناجی
|
|
۱۹:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
پارک خودرو درب منزل دیگری فقط به لحاض استفاده صاحب خانه در شرایط اضطراری نظیر مراجعه به اورژانس اشکال دارد وگرنه حریم شخصی صاحب خانه محسوب نمیشود.
امیرحسین
|
|
۱۶:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۳
همسایه ما قبلا راه ورودش برای باغ از کوچه بوده اما بعد از تقسیم ارث بعداز چهل سال راه ورودی از یه قسمتی از باغ گذاشتند که به کوچه راه داره منزل ماهم روبه رو همین راه جدید هست که چهل سال قبل جوی آب محل پخت و پز نان ما بوده در حال حاضر درخت خرما آنجا داریم آیا همسایه ما میتواند درخت را بکند و رفت آمدش را از اینجا بگذارد
امین
|
|
۱۶:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
جنبه مزاحمت داشته باشه صاحب ساختمان میتونه شکایت کنه حتی جلو پارکینگ نباشه
سید ایرج هاشمی
|
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
دوست عزیز بنده یک سئوال دارم اگر همسایه ای خودرو خودش را دقیقا جلوی درب منزل هماسه اش پارک کند این کاملا با مغازه فرق دارد در مغازه و خیابان ها معمولا پیاده روها هستند و پارک خودرو نمیتواند مزاحمتی برای ورود و خروج صاحب مغازه ایجاد کند اما در مورد منازل قضیه کاملا فرق دارد اگر فردی خودرو را به شکلی پارک کند که دقیقا روبروی درب خروجی منزل باشد به نحوی که مزاحمت برای رفت و امد ایجاد کند به نظر شما این مشکل ندارد؟؟؟؟
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *