صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نمی‌توان از دیوان‌سالاری دولتی انتظار و توقع توسعه پایدار داشت

۰۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۴:۵۱
کد خبر: ۲۰۲۱۴۰
دسته بندی‌: سیاست ، عمومی
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: متأسفانه دولت‌هایی که از موهبت منابع سرشار نفت برخوردار بوده‌اند، فکر می‌کردند می‌توان توسعه را از بالا به جامعه تزریق کرد، اما دیگر نمی‌توان از دیوان‌سالاری دولتی انتظار و توقع توسعه پایدار داشت.
به گزارش گروه سیاسی ، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور با حضور در همایش شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه، واگذاری کارها به مردم و قرار گرفتن دولت در جایگاه سیاستگذاری و نظارت را سیاست دولت برشمرد و تاکید کرد این راهبرد، نه تنها به معنای تقلیل جایگاه دولت نیست بلکه باعث ارتقاء جایگاه دولت نیز خواهد شد چرا که دولتی که اداره امور را به مردم واگذار کند، می تواند مقتدرانه‌تر سیاست‌گذاری و نظارت کند.

وی اظهارداشت: این راهبرد، نه تنها به معنای تقلیل جایگاه دولت نیست بلکه باعث ارتقاء جایگاه دولت نیز خواهد شد چرا که دولتی که اداره امور را به مردم واگذار کند، می تواند مقتدرانه‌تر سیاست‌گذاری و نظارت کند. این سیاست و نگاه دولت، ترجمان اجماعی است که میان دولت، مردم و جامعه نخبگان کشور ایجاد شده است.

رئیس دفتر رئیس جمهور در تبیین نگاه دولت به توسعه ملی و جامعه مدنی، گفت: دولت توسعه را پیشرفت ملازم با عدالت تعریف کرده است.

وی با تأکید بر اینکه امروز همه در جهان پذیرفته اند که عدالت شرط جدانشدنی توسعه است، افزود: در مرحله بعد باید به این پرسش پاسخ دهیم که توسعه دولت‌محور مطلوب است یا مردم‌محور؟ متأسفانه دولت‌هایی که از موهبت منابع سرشار نفت برخوردار بوده اند،  فکر می کردند می توان توسعه را از بالا به جامعه تزریق کرد، اما امروز تقریباً در همه جهان و بالاخص در کشورمان پس از 80 سال تجربه توسعه دولتی، این اتفاق‌نظر بوجود آمده که نمی‌توان از دیوان‌سالاری دولتی انتظار و توقع توسعه پایدار داشت.

نهاوندیان در بخش نخست سخنان خود نیز با بیان اینکه شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه منشأ خیر و برکات بزرگتر خواهد بود، گفت: این شبکه ملی را به مجموعه ای تبدیل کنید که نیکوکاران را گرد هم آورده و توان مردم و دولت را تجمیع کند و فرصتی برای هم‌افزایی ظرفیت‌ها و نیت‌های خیر باشد، چرا که جمع نیت‌های خیر بیشتر از پراکندگی آنها منشأ آثار مثبت خواهد بود.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور همایش شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه را مصداق عملی آیه «تعاونوا علی البر و التقوی» عنوان کرد و گفت: اصلی‌ترین سرمایه شما، نیت نیکوکاری است که این نیکوکاری باید در افعال، تجلی یابد و لذا باید نسبت به افعال و اقداماتی که از سوی شما و مؤسسات نیکوکاری سرمی‌زند، حساس باشید.

وی اظهار داشت: اگر دولت، ملت و نهادهای مدنی را سه ضلع مثلث خیرخواهی بدانیم، شما باید ارتباط بین سه ضلع این مثلث را با هدف هم‌افزایی ساماندهی کنید.

نهاوندیان، شفافیت، پاسخگویی و پذیرش نظارت همه ذینفعان در امور خیریه را از ضروریات فعالیت‌های شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه دانست و تصریح کرد: یکی دیگر از اقداماتی که شما باید انجام دهید، شناسایی مشکلات و ارایه راهکارها برای تسهیل فعالیت مؤسسات خیریه است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *