صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"خبرگزاری روسی": کودتای نافرجام ترکیه، ناتو را در خاورمیانه تضعیف می کند

۰۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۵:۰۱
کد خبر: ۲۰۱۵۹۰
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
برگزاری اسپوتنیک در گزارشی از تضعیف سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در خاورمیانه در پی کودتای نافرجام در ترکیه خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل به نقل از گِرد پرتغال (Gerd Portugall) تحلیل گر مسائل امنیتی آمده است: ترکیه به واسطه کودتایی نافرجام با هدف برکناری رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری این کشور و پاکسازی های متعاقب آن در نیروهای مسلح، قوه قضائیه و نهادهای دیگر به لرزه درآمده است، وضعیتی که این کشور را ضعیف تر کرد و همچنین تاثیر بدی بر توانمندی های ناتو در منطقه خواهد داشت.

این تحلیل گر گفت: ناپایداری در ترکیه به منزله تضعیف ثبات ناتو در منطقه است، به عبارت دیگر، این ائتلاف نیز در منطقه ضعیف تر خواهد شد.

ژنرال ریچارد شیرف که از سال 2011 تا 2014 به عنوان معاون فرمانده عالی ائتلاف ناتو در اروپا خدمت کرده است، نظر مشابهی ارائه داد و گفت: نه تنها ترکیه از بابت کودتای نافرجام تضعیف می شود، به طوری که سربازان به روی هم اسلحه می کشند، بلکه ناتو نیز دستکم در کوتاه مدت به چنین وضعیتی دچار می شود.

با این حال، تحلیل گر یاد شده مسائل امنیتی یادآور شد که اوضاع در آینده تغییر می کند و در میان مدت ثبات برقرار می شود.

گروهی از افسران میان رتبه نظامی ترکیه بامداد شنبه گذشته کودتایی را در این کشور راه انداختند که سرانجامی نداشت.

در پی کودتای نافرجام، سه ماه وضعیت فوق العاده در ترکیه اعلام شد تا امنیت در کشور برقرار شود.

اردوغان و جبهه هوادار وی، فتح الله گولن روحانی ترک مستقر در آمریکا را مسئول این کودتا دانستند و سرکوب شدیدی را در کشور آغاز کردند که نتیجه آن اخراج، تعلیق یا بازداشت بیش از 60 هزار پرسنل نظامی، افسران پلیس، قضات، کارمندان دولتی و معلمان بود.

گِرد پرتغال گفت که این سخت گیری ها، دستکم در کوتاه مدت چالشی را برای ترکیه به همراه خواهد داشت.

وی افزود: با برکناری فرماندهان نظامی، شمار زیادی از کارکنان قوه قضائیه و همچنین معلمان و متخصصان، در وهله نخست هیچ کس نیست که جایگزین آنها شود و این بدان معناست که نهادهای خاص از کارایی سابق برخوردار نخواهند بود.

این تحلیل گر گفت: از سویی دیگر، آنکارا دومین ارتش بزرگ در ائتلاف ناتو را در اختیار دارد و در نتیجه، برای هر ژنرال اخراج شده، یک سرهنگ آماده برای ترفیع وجود دارد.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *