صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چطور از شر جاسوس افزار نصب شده بر روی گوشی خود خلاص شویم؟ + تصاویر

۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۵:۰۰:۰۱
کد خبر: ۲۰۰۵۴۶
دسته بندی‌: فضای مجازی ، عمومی
جاسوس‌افزار‌های بسیاری برای سیستم‌عامل‌های مختلف توسط هکرها ساخته شده است. برخی از این برنامه‌ها برای اندروید طراحی شده‌اند. این ابزارها با نصب شدن بر روی تلفن هوشمند شما، اطلاعات مختلف کاربر را به دست هکر می‌رسانند.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از زومیت، جاسوس‌افزار (Spyware) برنامه‌ای است که پس از نصب شدن بر روی یک گوشی هوشمند، به هکر این اجازه را می‌دهد که به تمامی اطلاعات گوشی دسترسی داشته باشد و بدون آن که کاربر متوجه شود، تمامی فعالیت‌هایش را زیر نظر بگیرد. جاسوس‌افزارها در انواع مختلف و برای سیستم‌عامل‌های گوناگون توسعه داده می‌شوند، اما اغلب این نرم‌افزارهای مختلف به قصد جاسوسی از گوشی‌های اندرویدی طراحی می‌شوند. دلیل انتخاب اندروید، گستردگی بسیار زیاد آن و آزادی‌های فراوانی است که به کاربر می‌دهد، و همین آزادی‌ها است که در صورت غفلت کاربر می‌تواند برای او خطرآفرین باشد.

جاسوسی از گوشی هوشمند احتمالی است که می‌تواند به راحتی رخ دهد. بهتر است بدانید که تعداد بسیار زیادی برنامه‌ اندروید وجود دارد که می‌توانند این کار را به سادگی انجام دهند. ابتدا بررسی کنید که هیچ کس شما را از طریق آدرس آی‌پی گوشی هوشمندتان ردیابی نمی‌کند. گوشی هوشمندتان را به همراه خود به یک پیاده‌روی صبحگاهی ببرید. با انجام این کار ساده، می‌توانید مطمئن شوید که‌ آدرس آی‌پی گوشی‌تان در طول این پیاده‌روی و پیش از آن که به خانه برگردید، حداقل ۳ یا ۴ بار تغییر کرده است.

برای ردیابی گوشی هوشمند شما، هکر نیاز دارد که یک برنامه‌ جاسوسی بر روی آن نصب کند. این جاسوس‌افزار می‌تواند به شکل بدافزاری همانند برنامه‌ Godless باشد که اخیراً کشف شده و سر و صدای بسیاری به پا کرد. این بدافزارها ممکن است در درون یک برنامه‌ به ظاهر بی‌خطر پنهان شده باشند و به عنوان قسمتی از آن دانلود شوند.

جاسوس‌افزارها نیز تقریباً این گونه هستند. آن‌ها در ظاهر برنامه‌ای مفید و کاربردی به نظر می‌رسند، اما در حقیقت برای جاسوسی از شما شکل گرفته‌اند. از جاسوس‌افزارهای معروف می‌توان به ردیاب تلفن جی‌پی‌اس اشاره کرد که با دسترسی‌هایی که در دستگاه اندرویدی شما به دست می‌آورد، می‌تواند هر اطلاعاتی را از اسمارت‌فون شما انتخاب کرده و به هکر تحویل دهد. تفاوت آن‌ها با بدافزارها در این است که جاسوس‌افزارها را می‌توان رسماً از گوگل پلی هم دانلود کرد!



اما چرا گوگل این برنامه‌ها را از پلی استور حذف نمی‌کند؟ زیرا این برنامه‌ها موارد استفاده‌ مشروع و درست هم دارند. فرض کنید که اداره یا شرکت محل کار شما، یک گوشی به شما داده باشد تا اطلاعات و تماس‌های شرکتی را با آن رد و بدل و برقرار کنید. شرکت شما این حق را دارد که برای حفظ امنیت اطلاعات حساس خود، گوشی شما را با استفاده از یک برنامه‌ ردیابی تحت نظر بگیرد. اما فقط این مورد نیست. والدین هم گاهی می‌خواهند بر فعالیت‌های فرزندانشان در فضای مجازی نظارت کنند. در این گونه مواقع، این برنامه‌ها می‌توانند کمک بزرگی به آن‌ها بکنند.

در هر صورت عده‌ی کثیری از مردم، با میل و رضایت خود این برنامه‌ها را در گوشی هوشمندشان نگه می‌دارند. اخیراً حتی برنامه‌هایی به نام «ردیاب زوج» نیز به بازار عرضه شده است. این برنامه‌ها برای آن دست از عشاق شکاک مناسب است که می‌خواهند تمام فعالیت‌ها، ارتباطات و حتی پیام‌های متنی طرف مقابل خود را زیر نظر بگیرند!



اگر شما یک فرد بزرگسال هستید و با پول خود یک اسمارت‌فون خریده‌اید، تنها خودتان می‌توانید در مورد نصب یا عدم نصب چنین برنامه‌هایی بر روی آن تصمیم بگیرید. اما توجه داشته باشید که اگر فردی به صورت فیزیکی به گوشی هوشمند شما دسترسی داشته باشد، یا رمز عبور آن را بداند، یا حتی به حساب گوگل شما دسترسی داشته باشد، می‌تواند بدون کوچکترین زحمتی یک برنامه‌ جاسوسی بر روی گوشی شما نصب کند، بدون آن که شما متوجه شوید! بهتر است گوگل چنین احتمالاتی را هم در نظر گرفته و هنگام نصب چنین برنامه‌هایی بر روی گوشی کاربر، با فرستادن یک اعلان یا ایمیل او را آگاه کرده یا به او هشدار دهد.

اما چگونه می‌توانید بفهمید که یک جاسوس‌افزار بر رو گوشی شما نصب شده است؟ یک گوشی همیشه گرم یا یک باتری که به سرعت خالی می‌شود می‌توانند سرنخ‌های مفیدی باشند، چرا که این علائم نشان‌دهنده‌ مصرف انرژی دستگاه برای انجام کاری پنهان یعنی انتقال داده‌ها به هکر هستند. البته همیشه هم این‌طور نیست، ممکن است پردازش‌های عادی بسیاری در پس‌ زمینه فعال باشند که شما از آن‌ها بی‌خبرید.

اگر می‌خواهید در مورد وجود یا عدم وجود جاسوس‌افزار بر روی گوشی هوشمند خود مطمئن شوید، باید برنامه‌ای ضد جاسوس به نام Anti Spy Mobile را نصب کنید. این برنامه می‌تواند جاسوس‌افزارها را یافته و توانایی لازم برای پاک کردن آن‌ها را به شما بدهد (در حین نگارش این مقاله، برنامه‌ Anti Spy Mobile از پلی استور گوگل حذف شد. به جای این برنامه می‌توانید از برنامه‌ا مشابه به نام «Anti Spy» استفاده کنید).

اگر به جاسوسی از فعالیت‌هایتان مشکوک هستید، بهتر است علاوه بر نصب این برنامه، اقداماتی دیگر همچون تعویض فوری رمز ورود گوشی هوشمند و اکانت گوگل خود را نیز در دستور کار قرار دهید. از این به بعد هم برنامه‌های مورد نیاز خود را فقط و فقط از پلی استور گوگل دانلود کنید و از نصب هر فایل متفرقه‌ای با پسوند apk. به شدت پرهیز کنید.

/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *