صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دانش‌آموزان قربانی سیاست‌های مسئولان/ انتخاب رشته تحصیلی رنگ اجبار به خود گرفت

۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۵:۴۰:۰۱
کد خبر: ۲۰۰۴۴۷
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
انتخاب رشته دانش آموزان در شرایطی رنگ اجبار به خود گرفته است که مسئولان آموزش‌وپرورش معتقدند آینده بازار کار و امکانات موجود در آموزش‌وپرورش مهمتر از نظر و علایق دانش‌آموزان است.
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ،هدایت تحصیلی دانش‌آموزان از امسال در پایان پایه نهم انجام می‌شود تا پس از 23 سال باز هم هدایت تحصیلی به این دوره بازگردد.

دانش‌آموزان پایه نهم از 19 تیربه مدت دو هفته باید با مراجعه به مدارس و استفاده از راهنمایی‌های مشاور رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند. هر مشاور نیز موظف است 45 دقیقه برای هر دانش‌آموز وقت بگذارد.

در فصل ثبت‌نام که خانواده‌ها با مشکلات متعددی مواجه هستند از یافتن یک مدرسه با کیفیت تا هزینه‌های دریافتی عجیب توسط مدارس غیردولتی، امسال انتخاب رشته تحصیلی نیز به یک معضل برای آنها تبدیل شده است تا سریال مشکلات مردم در فصل ثبت‌نام پایانی نداشته باشد.

در این ایام اگر به ستادهای ثبت‌نام واقع در ادارات آموزش‌وپرورش سری بزنیم اغلب مراجعه کنندگان دانش‌آموزان پایه نهم هستند که نسبت به انتخاب رشته تحصیلی خود اعتراض دارند.

یکی از دانش‌آموزان به میزان می‌گوید: با معدل 19.36 انتخاب نخستم رشته کشاورزی است در حالیکه من به رشته انسانی علاقه مند هستم، اولویت سومم را رشته انسانی تعیین کرده‌اند و نمی‌گذارند به این رشته بروم.

دانش‌آموز دیگری که معدلش 19.30 است می‌گوید: رشته انسانی را به عنوان اولویت نخستم تعیین کرده‌اند در حالیکه میخواهم به رشته ریاضی بروم.

روند انتخاب رشته دانش‌آموزان در شرایطی جنبه اجبار به خود گرفته است که مسئولان آموزش وپرورش معتقدند دیگر انتخاب رشته صرفا با معیار نمره انجام نمی‌شود.

محمد مصطفوی معاون دفتر مشاوره وزارت آموزش‌وپرورش به  می‌گوید: در گذشته انتخاب رشته صرفا براساس نمرات تحصیلی دانش‌آموز انجام می‌شد اما از امسال عملکرد تحصیلی 35 امتیاز داشته و آزمون‌های مشاوره‌ای 65 امتیاز دارد چرا که معتقدیم دروس دوره متوسطه اول به گونه‌ای است که نمی‌تواند توانمندی دانش‌آموزان را بسنجد و اغلب دانش‌آموزان این دوره معدل بالایی دارند.

انتخاب رشته تحصیلی دانش آموزان در شرایطی امسال رنگ اجبار به خود گرفته است که با اعتراضات متعددی مواجه شده است اما مسئولان آموزش وپرورش همچنان بر طبل خود کوبیده و می‌گویند، ملاک‌های مهمتر دیگری برایشان وجود دارد، ملاک‌هایی همچون وضعیت بازار کار کشور و امکانات موجود آموزش‌وپرورش و در این میان قربانی شدن دانش‌آموزان امری عادی است.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *