تولید بتنهای سازگار با محیط زیست در دستور کار وزارت راه
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه استفاده از بتن در صنعت ساختمان نسبت به فولاد آلایندگی کمتری دارد، از برنامه این وزارتخانه برای تولید بتن های سازگار با محیط زیست خبر داد.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به مقایسه تولید گازهای گلخانه ای در تولید و بهره برداری از بتن و فولاد با یکدیگر گفت: وقتی تولید بتن و تولید سیمان را با یکدیگر در اثری که بر افزایش گازهای گلخانه ای دارند مقایسه می کنیم، می بینیم با توجه به مصرف بالای انر ژی در تولید فولاد، استفاده از بتن به صرفه تر و برای محیط زیست مناسب تر است.
وی افزود: به عنوان مثال اگر تولید و ظرفیت خمشی تیر بتنی و تیر سیمانی را با هم مقایسه کنیم، به این نتیجه می رسیم که در مجموع انرژی های مصرف شده برای بتن قابل دفاع تر است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: گرچه باید عمر مفید و دوام را مورد توجه قرار داد اما باید بر این نکته نیز تاکید کرد که بتنی تولید شود که متناسب با شرایط محیطی باشد.
شکرچی زاده گفت: بررسی ها نشان می دهد سازه هایی که ساختارش متفاوت با بتن است، به دلیل مصرف بالای انرژی در تولید گازهای گلخانه ای نقش زیادی دارند و مراحل تولید بتن نسبت به دیگر سازه ها دوستداری و سازگاری بیشتری با محیط زیست دارد.
وی تاکید کرد: در تولید و استفاده از بتن، وظیفه مهندسان این است که به نحوی عمل کنند تا بتوانند دوستداری محیط زیست را افزایش دهند و بتن های سازگار با محیط های آب و هوایی را تولید کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه شرایط آب و هوایی در ایران گوناگون است و باید حتما مدنظر مهندسان قرار گیرد، گفت: ما در حاشیه های شمال خلیج فارس مشکل خوردگی را سازه های بتنی را داریم.
وی افزود: همچنین در نقاطی از کشور مشکلات یخبندان، در مناطقی از کشور مشکلات و بحث حملات سولفاته و در پالایشگاه ها نیز حملات اسیدی وجود دارد و با توجه به شرایط مختلف آب و هوایی مختلف در کشور استفاده از بتن های متناسب با شرایط محیطی با توجه به عمر مفید باید مورد نظر مهندسان باشد.
وی رعایت نشدن نکات لازم در شرایط مختلف آب و هوایی را از مشکلات عمده در کاهش عمر مفید سازه های بتنی عنوان کرد و گفت: مشکل این است که برای نمونه در خلیج فارس سازه هایی اجرا می شوند که حتی قبل از بهره برداری، ناچار به تخریب و یا تعمیر آنها هستیم و اینها مسائلی هستند که می توان با دوره های آموزشی و افزایش سطح دانش دست اندرکاران به نقاط مطلوب نزدیک تر شوند.
انتهای پیام /
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *