اقتصاد مردمی، اقتصاد "یله" و "سرمایهداری" نیست/ واردات مدیر از خارج یعنی بازگشت به دوران قاجار
وی افزود: امام راحل کارآمدی دین را برای حل مشکلات جامعه به کار گرفته است و بهره گرفتن از این دین عملیاتی و کاربردی که توسط همه اقشار مردم قابل درک و فهم است به نوعی بازگشت به اندیشه امام به شمار میرود.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به برخی مشکلات کنونی کشور، تصریح کرد: امروز با مشکلاتی روبهرو هستیم اما مسئولان صادق ما معتقدند این مشکلات قابل حل نیست، اما همه این مشکلات لاینحل با منطق امام خمینی (ره) قابل حل است.
وی ادامه داد: در نخستین سالهای بعد از پیروزی انقلاب کشور در بحرانی ترین وضعیت ممکن قرار داشت، در آن زمان سپاه تازه تشکیل شده بود و ارتش فرماندهی نداشت، به لحاظ امنیتی از سازمان اطلاعاتی و امنیتی برخوردار نبودیم، دهها گروه ضد انقلاب از منافقین تا انجمن حجتیه تنشها و آشوبهایی را به صورت روزانه در کشور ایجاد میکردند و حتی خبر میرسید که سیلوهای گندم هم خالی است.
کوشکی با اشاره به تشدید مشکلات کشور با آغاز جنگ تحمیلی بیان کرد: در آغاز جنگ با وجود همه این مشکلات مردم منتظر واکنش امام (ره) بودند، امام (ره) فرمودند «دزدی آمده سنگی انداخته و رفته»، در حالی که برخی عنوان میکردند امام (ره) نیز از شرایط آگاه نیست اما ایشان با استفاده از منطق راستین خود و استفاده از نیروی مردم، کشوری منظم و سازمان یافته را در عین جنگ و تحریم تشکیل داد.
وی با بیان اینکه گرهی که مدیریت کشور اکنون به آن دچار است به دلیل بی اطلاعی مدیران از قدرت مردم است، خاطرنشان کرد: اینگونه مدیران کار را به مردم نمیسپارند و معتقدند خود باید مشکلات را حل کنند، به همین دلیل کاری از پیش برده نمیشود، در حالی که امام راحل با استفاده از قدرت سازمان اطلاعاتی 36 میلیونی طی 2 سال ریشه همه گروههای تروریستی معاند را در کشور نابود کرد.
این استاد دانشگاه افزود: در حوزه اقتصاد امام خمینی (ره) فرمودند اقتصاد را به دست عامه مردم نه به اشراف و سرمایه داران بسپارید، این به معنی اقتصاد «یله» و «سرمایه داری» نبود، به عقیده امام (ره) در اقتصاد مردمی همه مردم باید درگیر میشدند اما مسئولان از راههای دیگر استفاده کرده و موفق نشدند.
وی با بیان اینکه امام (ره) در وصیت نامه خود تاکید جدی بر مسئله اقتصاد دارند، گفت: در وصیت نامه امام (ره) کلمه استقلال پرتاکیدترین و پرتکرارترین واژه بوده و استقلال ضامن و پیششرط مسلمان پیامبرپسند است، اسلام بدون استقلال، اسلام آل سعود و اسلام آمریکایی است، در حالی که امام استقلال را به معنی یافتن راه حلها در بین خود مردم عنوان میکنند.
کوشکی با بیان اینکه استقلال یعنی به جای دست دراز کردن به سوی بیگانه از گوهرهای درونی کشور استفاده کنیم، تصریح کرد: امروز یکی از وزرای زحمتکش میگوید در فوتبال مربی از خارج آوردیم، در حوزه مدیریت هم باید از خارج مدیر بیاوریم، این فکر ابتدا توسط ناصرالدین شاه قاجار عملی شد، وزیر مدرن ما میگوید به 150 سال پیش و دوران قاجار برگردیم، برای همین است که هر روز یک کارخانه تعطیل میشود.
وی افزود: امام راحل به مسئولان میگوید «کاری نکنید که مردم ما را کنار بگذارند در حالی که دیگر از ما هم کاری برنخواهد آمد»، امام به دنبال این است که زندگی مردم آبرومند اداره شود اما نه به قیمت دست دراز کردن به سوی خارجیها بلکه با استقلال و استفاده از ظرفیت خود مردم.
این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: دوستان حوزه دولتی در 37 سال گذشته اولویت خود را اقتصاد قرار دادهاند اما همچنان نخستین مشکل ما اقتصاد است چراکه اندیشههای امام را به کار نبردهاند.
وی افزود: در 37 سال گذشته فقط یک حوزه بوده که در اختیار فرمانده کل قوا قرار داشته و امروز به رغم تحریمها هیچ مشکلی در این زمینه نداریم و آن حوزه صنایع دفاعی است.
کوشکی با اشاره به مشکلات فرهنگی کشور تصریح کرد: امام (ره) میگوید «ما در فرهنگ گذشته خود نکاتی برآمده از دین داشتیم که نباید دست خورده و تغییر کند»، در حالی که امام (ره) به عنوان مرجع تقلید نوآوری را نیز قبول داشت، در همین راستا حفظ فقه جواهری به حوزویان و حراست از عزاداری سنتی را مورد تاکید قرار میدهند، ایشان بخشی از راه حل را بازگشت به سنتهای صحیح میداند و در عین حال نوآوری را نیز تایید میکند.
انتهای پیام/