منعی برای تاسیس نمایندگی آیفون در ایران وجود ندارد
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا اعلام کرد این ستاد منعی برای ارائه نمایندگی به برند آیفون ندارد.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل شبکه خبر؛ قاسم خورشیدی، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرد از این پس گوشی هایی که بصورت قاچاق وارد کشور شوند سرویس دهی نخواهند شد.
گوشی گرانقیمت آیفون یکی از برندهایی است که در ایران نمایندگی ندارد و بصورت قاچاق وارد کشور می شود.
به این ترتیب با اجرا شدن طرح رجیستری موبایل (کددار کردن همه گوشی ها) از ابتدای مرداد تمام گوشی های آیفونی که به تازگی قرار است وارد بازار مصرف شود، به دلیل نداشتن نمایندگی رسمی در کشور قابل استفاده نخواهد بود.
خورشیدی در این زمینه گفت: با آغاز به کار عملیات رجیستری موبایل، به گوشی های تلفن همراه آیفونی که جدید وارد مدار مصرف می شود، سرویس دهی نخواهد شد مگر اینکه نمایندگی این برند در ایران تاسیس شود، البته ما منع قانونی برای ارایه نمایندگی به این برند را نداریم، مگر اینکه سیاست های وزارت صنعت در این زمینه چیز دیگری باشد.
به گفته خورشیدی، آیین نامه های اجرایی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز طی هفته گذشته در هیات دولت تایید شده و 7 سامانه جامع در آیین نامه اجرایی دیده شده که این سامانه ها 37 زیرسامانه دارد که سامانه جامع گمرکی، سامانه تجارت و سامانه ارزی از جمله آنهاست و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به عنوان متولی اصلی این سامانه ها تعیین شده است.
خورشیدی همچنین به اجرای طرح رجیستری موبایل و اینکه قرار بود این طرح از ابتدای مرداد 95 به طور جدی اجرا شود، پرداخت و گفت: 28 اردیبهشت امسال دو ماه به وزارت ارتباطات زمان داده شد که این طرح نهایی و اجرا شود و با اجرای این مصوبه در جلسه نهم تیرماه جاری قرار شد پایلوت طرح رجیستری موبایل از ابتدای مردادماه آغاز شده و عملیات اصلی آن ظرف یکی دو ماه بعد انجام شود.
وی گفت: طبق قول هایی که سازمان تنظیم مقررات داده، امیدواریم تا هفته آینده عملیات رجیستری آغاز شود و در کنار آن انجام طرح رجیستری هزینه جدیدی را به مصرف کننده، فروشنده یا توزیع کننده کالا تحمیل نخواهد کرد.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تایید ممنوعیت استفاده از تلفن آیفون بعد از انجام طرح رجیستری در ایران گفت: براساس قانون امور صنفی و حمایت از مصرف کنندگان هر کالای وارداتی که در کشور توزیع می شود، باید شبکه و زنجیره خدمات پس از فروش را داشته باشد که تلفن آیفون مربوط به شرکت اپل نمایندگی رسمی در کشور ندارد و سرویس دهی از این برند حتی اکنون نیز مغایر با قانون است.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به اجرای طرح کددار کردن (رجیستری) گوشی تلفن همراه در کشور پرداخت و گفت: مرحله آزمایشی این طرح این هفته یا هفته آینده اجرایی خواهد شد.
طرح رجیستری یا کددار کردن گوشی تلفن همراه طرحی است که بر ای مقابله با قاچاق تلفن همراه در دستور کار قرار گرفته است. این طرح یک بار دیگر در سال 1385 اجرا شده بود که متوقف شد.
انتشار خبر کددار کردن گوشی های موجود در ایران بازتاب نسبتا زیادی در رسانه های داخلی و چند رسانه خارجی داشت اما اغلب آنها تنها روی برند آیفون تمرکز کرده و اخبار آن را با تاکید بر «ممنوع شدن آیفون در ایران» پوشش دادند.
گوشی های آیفون نسبتا گرانقیمت اند و اکثریت مردم از آن استفاده نمی کنند، اما جوانان خانواده های مرفه به علت شهرت این گوشی به لوکس بودن و قیمت بالا، علاقه زیادی به استفاده از آن و به نمایش گذاتنش دارند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *