صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انتخاب رئیس دیوان محاسبات و حواشی پیرامون آن/ آیا ریاست یک مدیر دولتی بر دیوان محاسبات در ماجرای فیش‌های نجومی تاثیرگذار است؟

۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۰:۰۱
کد خبر: ۱۹۹۷۱۱
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
برخی فعالان و کنشگران سیاسی و پارلمانی انتخاب یک مدیر دولتی به سمت ریاست بازوی نظارتی مجلس را نقض غرض دانسته‌اند و اعلام کرده‌اند با توجه به حساسیت عمومی ایجاد شده در ماجرای فیش های حقوقی بهتر بود فردی خارج از بدنه دولت برای تصدی این سمت معرفی شود.
گروه سیاسی : یکی از دستورکارهای امروز نمایندگان در مجلس شورای اسلامی، انتخاب رئیس دیوان محاسبات است؛دیوان محاسبات یکی از ابزارهای نظارتی قوه مقننه محسوب می‌شود؛ این دیوان در امور مالی و اداری مستقل می باشد و زیرنظر مجلس شورای اسلامی به‌عنوان بازوی نظارتی آن عمل می نماید.

حدود 20 شخصیت سیاسی و اقتصادی که بیشتر آن ها سابقه فعالیت پارلمانی را در کارنامه خود دارند برای تصدی ریاست دیوان محاسبات کاندیدا شده بودند؛ از جمله؛ عادل آذر، غلامرضا مصباحی‌مقدم، جعفر قادری، محمد عباسی، الیاس نادران، حبیب‌الله بی‌طرف، حمیدرضا برادران شرکا، غلامرضا اسداللهی، اسماعیل جلیلی، علیرضا منادی‌سفیدان، علی‌محمد احمدی، محمدعلی عبدالله‌زاده، فداحسین مالکی و موسی‌الرضا ثروتی.

اما آنطور که محمد فیضی دبیر اول کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفته است، با رأی اعضای این کمیسیون، "عادل آذر" برای تصدی ریاست دیوان محاسبات کشور به صحن مجلس معرفی می‌شود.

البته این تصمیم کمیسیون برنامه و بودجه با انتقاداتی همراه بوده است؛ از جمله آنکه برخی فعالان و کنشگران سیاسی و پارلمانی انتخاب یک مدیر دولتی(عادل آذر رئیس مرکز آمار است) به سمت ریاست بازوی نظارتی مجلس را نقض غرض دانسته اند و اعلام کرده اند با توجه به حساسیت عمومی ایجاد شده در ماجرای فیش های حقوقی بهتر بود فردی خارج از بدنه دولت برای تصدی این سمت معرفی شود.

البته اظهارات روز گذشته حسینعلی امیری معاون جدید پارلمانی رئیس جمهور نیز مزید بر علت شده است تا حساسیت ها نسبت به موضع و وزن دولتی ها در مجلس افزایش یابد؛ امیری دیروز در سخنانی گفته بود که فقط صدای دولت و رئیس جمهور باید در مجلس شنیده شود و سؤالات بی‌جا و بی‌مورد نمایندگان نباید موجب سلب آرامش دولتی‌ها شود!

شایان ذکر است، دیوان محاسبات به كلیه حسابهای وزارتخانه، مؤسسات، شركتهای دولتی و سایر دستگاههائی كه به نحوی از انحاء از بودجه كل كشور استفاده می‌كنند به ترتیبی كه قانون مقرر می‌دارد رسیدگی یا حسابرسی می‌نماید كه هیچ هزینه‌ای از اعتبارات مصوب تجاوز نكرده و هر وجهی در محل خود به مصرف رسیده باشد. دیوان محاسبات حسابها و اسناد و مدارك مربوطه را برابر قانون جمع‌آوری و گزارش تفریغ بودجه هر سال را به انضمام نظارت خود به مجلس شورای اسلامی تسلیم می‌نماید.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *