صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مسیر توسعه انرژی تجدید‌پذیر هموار شد

۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۰:۰۲
کد خبر: ۱۹۹۵۱۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: با توجه به تمهیدات لحاظ شده در حوزه ارتقاء و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر دیگر هیچ جای نگرانی برای سرمایه‌گذاران بخش داخلی و بخش خارجی وجود ندارد.
 به گزارش گروه اقتصاد، فلاحتیان با بیان این‌که تاکنون استقبال خوبی از توسعه و ارتقاء انرژی‌های تجدیدپذیر شده است، گفت: این موضوع مسوولیت بسیار زیادی را بر دوش وزارت نیرو متحمل می‌کند به همین دلیل تلاش ما براین است که در آینده نزدیک شاهد ارتقاء انرژی‌های تجدیدپذیر باشیم.
 
به گفته وی، در حال حاضر مسیر ارتقاء انرژی‌های تجدیدپذیر هموار شده و در شرایطی هستیم که قوانین خوبی برای این مهم وضع شده است.
 
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان این که پس از پیگیری‌های فراوان توانستیم تعرفه جدیدی را به صورت درازمدت تعریف کنیم، اظهار کرد: این اطمینان را به سرمایه‌گذاران می‌دهیم که این تعرفه در درازمدت ثابت بماند و تغییری حاصل نشود، چرا که این قانون از سوی مجلس تصویب شده است.
 
به گفته فلاحتیان، صنعت برق کشور به جد از توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر حمایت خواهد کرد و در حال حاضر در شرایطی هستیم که هر روز یک سرمایه‌گذار خارجی برای سرمایه‌گذاری در ایران ابراز تمایل می‌کند.
 
وی ادامه داد: میل به سرمایه‌گذاری خارجی از سوی سرمایه‌گذاران خارجی بسیار افزایش پیدا کرده به‌طوری که بیشتر تقاضاها از ۱۰۰۰ مگاوات به بالا است.
 
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه در حال حاضر فضای قابل اعتمادتری نسبت به گذشته برای سرمایه گذاران خارجی ایجاد شده است گفت: تقریبا از تمام کشور هایی که در عرصه تجدید پذیرها پیش قدم هستند به ایران پیشنهاد سرمایه گذاری داده اند لذا لازم است که در این راستا ما نیز اقداماتی را انجام دهیم.
 
فلاحتیان ادامه داد: داشتن قوانین دائمی و پایدار و ایجاد تعرفه های مناسب مهمترین بخش جذب سرمایه گذاری خارجی است که تا کنون این دو مقوله فراهم شده است .
 
وی با بیان اینکه باید در حال حاضر شرایطی را فراهم کنیم که قراردادهای تیپ فارسی را برای خارجی ها نیز انتشار دهیم اظهار کرد: طی یک سال گذشته مذاکرات زیادی برای این مهم انجام شده است و در حال حاضر در شرایطی قرار گرفته ایم که این کار با سرعت بیشتری انجام می شود. به گفته وی، انتظار کشور های خارجی از ما این است که قرارداد ها به گونه ای باشد که برای بانک ها و بیمه ها اعتماد لازم را فراهم کند.
 
وی با بیان اینکه مهمترین دغدغه شرکت های خارجی فعال در عرصه انرژی های تجدید پذیر ثبات قانون بوده است اظهار کرد: این تضمین را به سرمایه گذاران خارجی می دهیم تا تمام قرارداد هایی که در این حوزه منعقد می شود با همان مفاد قرارداد اولیه ثابت بماند و اگر تغییری در قانون همچنون تغییر مالیات صورت گرفت کشور خارجی مسئولیتی را قبول نکند.
 
او با بیان اینکه برای ایجاد تعامل با کشور های خارجی لازم است تا شرایط اطمینان بخشی ایجاد شود تاکید کرد: از سوی دیگر تاکید ما این است که حتما از توانمندی های داخلی و سازندگان فعال در ایران استفاده شود.
 
وی تصریح کرد: ایران در حوزه ساخت نیروگاه های حرارتی جزو سه کشور برتر دنیا است. به همین دلیل سرمایه‌گذاران خارجی می تواند از این مسئله اطمینان کافی داشته باشند.
 
وی با اشاره به نوپا بودن ایران در توسعه انرژی های تجدید پذیر گفت: وزارت نیرو امادگی دارد تا از نظرات کلیه افراد در مقاطع مختلف برای توسعه انرژی های تجدید پذیر استفاده کند چرا که طبق برنامه های در نظر گرفته شده قرار است که در 5 سال آینده 5 هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر در سبد تولید انرژی قرار بگیرد.
 
وی در خصوص تامین منابع لازم برای انرژی تجدید پذیر گفت: تدابیر لازم برای کاهش ریسک سرمایه گذاری در نظر گرفته شده به طوری که در حال حاضر ریسک سرمایه گذاری در کشور 6 است و پیش بینی می شود که این عدد به 5 کاهش یابد .
 
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تصریح کرد: این مسئله به این معنا است که در حال حاضر در شرایطی قرار گرفته ایم که سرمایه گذاری در ایران نسبت به گذشته دو پله بهبود یافته به این معنا که می توانیم به میزان بیشتری از منابع خارجی استفاده کنیم وی با اشاره به عوارض 30 ریالی که صنعت برق دریافت می کند تاکید کرد این مبلغ می تواند برای توسعه انرژی های تجدید پذیر کافی باشد لذا این اطمینان را به سرمایه گذاران می دهیم که برای تامین سرمایه دغدغه ای نداشته باشند.
 
وی با بیان این که سرمایه گذار خارجی از ما گارانتی می خواهد اظهار کرد برنامه وزارت نیرو این است که بخش تولید و توزیع برق توسط بخش خصوصی اداره شود و تنها شبکه های انتقال دست دولت بماند. به طوری که در حال حاضر 55 درصد از برق کشور توسط بخش خصوصی تولید می شود. قرار است ظرف 5 سال اینده این عدد به 70 درصد برسد لذا باید شرایطی فراهم شود که سرمایه گذار بتواند با اطمینان خاطر اقدام به سرمایه گذاری کند.
 
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی بخش خصوصی می تواند از طریق فاینانس خارجی اقدام به ساخت نیروگاه کند به این معنا که بانک ایرانی در مقابل  بانک خارجی قرار می گیرد. بر همین اساس نیز وزارت اقتصاد اقدام به صدور گارانتی به سرمایه گذاری خارجی می کند. با توجه به این شرایط می توان گفت: ریسکی شامل حال سرمایه گذار خارجی نمی شود و مشکلی برای تامین منابع خرید انرژی تجدید پذیر نداریم.
 
وی ادامه داد: یکی از بحث هایی که وزارت نیرو به جد دنبال آن است افزایش منابع از طریق قانون بودجه 96 و برنامه ششم توسعه است تا بتوان از این طریق توسعه تجدید پذیرها را رونق بخشید.
 
به گفته فلاحتیان از اول فروردین ماه تا کنون حدود 2 هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شده و پیش بینی می شود که تا پایان سال نیز بیش از هزار مگاوات دیگر نیز وارد مدار شود.
 




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *