صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تا پایان سال مناقصه‌های بزرگ تولید برق تجدید‌پذیر در ایران برگزار می‌شود

۲۷ تير ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۰:۰۲
کد خبر: ۱۹۸۵۴۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
وزیر نیرو گفت: ایران در حال برنامه ریزی برای برگزاری اولین مناقصه پروژه‌های مربوط به انرژی‌های تجدید پذیر تا پایان امسال است و ممکن است ۱۲ میلیارد دلار تا تکمیل پروژه‌های تولید برق پاک در این بخش سرمایه گذاری شود.
به گزارش گروه اقتصاد ، ایران در حال برنامه ریزی برای برگزاری اولین مناقصه پروژه‌های مربوط به انرژی‌های تجدید پذیر تا پایان امسال است و ممکن است 12 میلیارد دلار تا تکمیل پروژه‌های تولید برق پاک در این بخش سرمایه گذاری شود.

حمید چیت چیان در خصوص تولید انرژی تجدید پذیر گفت: این کشور قصد دارد در طی 5 سال آینده  5 گیگاوات و تا سال 2030، 2.5 گیگاوات دیگر انرژی تجدید پذیر تولید نماید. ایران که پس از توافق هسته‌ای سال گذشته، درهای خود را به روی سرمایه گذاران بین‌المللی گشوده، به محل حضور سرمایه گذاران تولید انرژی پاک تبدیل شده است.

 وزیر نیرو افزود: ما قرار نیست به هیچ وجه از پول نفت در این بخش استفاده کنیم...همه سرمایه گذاری از طریق بخش خصوصی و شرکت‌های داخلی و خارجی انجام خواهد شد.

در طی 6 ماهه لغو تحریم‌ها، حداقل 150 هیئت تجاری به تهران سفر کرده‌اند. در حالی که تجار و دیپلمات‌ها از باز شدن درهای بازار 78 میلیون نفری ایران سخن می گویند، اما به دلیل عدم تمایل بانک‌ها و مؤسسات مالی غربی به همکاری با ایران، روند انعقاد قراردادها کند بوده است.

چیت چیان با اشاره شرایط تهران برای همکاری با سایر کشورها تصریح کرد: تهران به دنبال همکاری با کشورها و شرکت‌هایی است که بهترین شرایط مالی را پیشنهاد می‌دهند، نه اولویت دادن به روابط سیاسی و تاریخی. وزارت نیرو در حال مذاکره با برخی از بزرگترین شرکت‌های فعال در زمینه انرژی‌های تجدید پذیر از جمله وستاس ویند سیستمز و زیمنس ویند پاور است.

خوان آراتوسه، مدیر بخش فروش شرکت وستاس ماه گذشته گفته بود، ایران می‌تواند یک بازار جدید مهم برای انرژی بادی باشد. شرکت ایران خودرو نیز در حال مذاکره با شرکت آل جی اینترنشنال کره جنوبی برای تولید مشترک خودروهای برقی است.

محمد حسن حبیب الله زاده، کاردار ایران در انگلیس گفت: «بسیاری از شرکت‌ها در طی چند ماه گذشته، توافقاتی را امضا کرده برق یکی از مهم‌ترین حوزه‌هاست.»

وی افزود، بسیاری از نیروگاه‌های ایران بیش از 40 سال عمر دارند و نیاز به بازسازی و افزایش توان دارند و دولت ایران قصد دارد در طی 7 سال آینده مجموعاً 50 میلیارد دلار در سیستم برق خود سرمایه گذاری نماید.

وزارت نیروی ایران بسته به نوع تکنولوژی و اندازه نیروگاه، 12 پروژه مجزای زیر 100 مگاوات را برای توسعه انرژی‌های تجدید پذیر تعریف کرده است که قرار است به مناقصه گذاشته شود.

چیت چیان گفت: ایران احتمالاً در چند مرحله مناقصه یک گیگاوات انرژی بادی و تا 3 گیگاوات انرژی خورشیدی را برگزار خواهد کرد. ایران همچنین به دنبال ساخت نیروگاه‌های زیست توده‌ای و بیوترمال و سواپ گاز برای تولید برق با ارمنستان است.

ایران همچنین ممکن است انرژی خورشیدی را به سیستم سواپ انرژی خود اضافه کند. قبل از تحریم‌ها ایران با استفاده از این سیستم قادر بود در قبال فروش نفت خام، فراورده‌های نفتی خریداری کند. بر اساس برنامه موسوم به «انرژی خورشیدی برای خدمات» توسعه دهندگان و مالکان زمین‌ها درآمد حاصل از فروش برق تولیدی را تقسیم خواهند کرد.

ایران در حال حاضر 80 درصد از برق خود را از گاز طبیعی تولید می‌کند و قصد دارد این رقم را تا پایان سال آینده به 90 درصد برساند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *