صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بررسی زاویای پنهان کودتای چند ساعته ترکیه

۲۶ تير ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۷:۴۴
کد خبر: ۱۹۸۳۱۸
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
وزیر اسبق امورخارجه و سفیر اسبق جمهوری اسلامی در آنکارا بر این باور است که این کودتای چند ساعته زوایای پنهانی دارد.
به گزارش  گروه سیاسی ؛ منوچهر متکی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به دو کودتای 1980 و 1996 در ترکیه گفت: ماهیت کودتای اخیر در ترکیه که در فرآیند چند ساعته به وقوع پیوست زوایایی پیدا و پنهان دارد .

وی افزود: برخی نارضایتی ها در بدنه ارتش ، قدرت طلبی آنها و تفکر حاکم بر ارتش ترکیه که بر اساس لائیک بودن این کشور شکل گرفته از جمله ریشه های این کودتا است .

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، این کارشناس مسائل سیاسی افزود: پس از کودتای 1996 تا کنون در 20 سال اخیر ترکیه بر اساس طراحی جدید بر واقعیت های موجود در این کشور اداره شد .

وزیر امور خارجه اسبق کشورمان افزود : بدون شک آمریکاییها از این کودتا اطلاع داشتند و اگر می خواستند کودتایی تمام عیار در ترکیه شکل بگیرد از تمامی ظرفیت هایشان استفاده می کردند تا کودتا به سرانجام برسد .


متکی با اشاره به بازداشت 3000 نفر در جریان کودتای اخیر ترکیه گفت : این مسئله نشان می دهد که دست کم همین تعداد از کودتا در این کشور مطلع بودند .

سفیر اسبق کشورمان در ترکیه خاطر نشان کرد : کودتا در این کشور یک شبه نبوده و بدون شک سازماندهی شده شکل گرفت و بخش عمده ای از فرماندهان ارتش و برخی کشورها از جمله آمریکا و فرانسه از آن مطلع بودند .

وی افزود : سازمان اطلاعات امنیت ترکیه از قوی ترین سازمانهای اطلاعاتی در منطقه است و نمی توان تصور کرد که این سازمان از کودتا بی اطلاع بوده است .

متکی فرانسه را یکی دیگر از مطلعان کودتا در ترکیه دانست و گفت : بستن برخی دفاتر فرانسه در ترکیه به بهانه مسائل امنیتی نشانه این ادعاست .

وزیر خارجه اسبق کشورمان با اشاره به برخی تغییرات گسترده و جابجایی ها در ارتش ترکیه که زیر نظر و به دستور رئیس جمهور این کشور صورت گرفت از جمله انگیزه های بخشی از بدنه ارتش برای انجام کودتا دانست و افزود : یکی از دلایل عدم توفیق ارتش در کودتا این بود که بدنه بالای ارتش با آن همراهی نکردند و انسجام لازم در ارتش ترکیه برای کودتا وجود نداشت .

متکی با اشاره به توانمدیهای فردی و مدیریتی اردوغان و برداشتن موانع از سر راه و اقداماتش در ده سال گذشته گفت: اردوغان باید بداند که به تنهایی نمی تواند یک معادله چند وجهی را همزمان با هم حل کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *