میزان مرگ ناشی از تب کریمه کنگو در ایران کمتر از متوسط جهانی است
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، میزان مرگ مبتلایان قطعی به تب کریمه کنگو در دنیا را ۳۰ درصد و در ایران حدود ۱۰ درصد دانست.
وی تعداد موارد قطعی ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور را در سال گذشته ۵۳ و در سال جاری ۳۳ مورد عنوان کرد و افزود: موارد قطعی این بیماری معمولا در فصول بهار و تابستان رخ می دهد و در فصول پاییز و زمستان معمولی موردی در کشور اتفاق نمی افتد اما امسال ۴ مرگ ناشی از این بیماری در کشور ثبت شد که نسبت به سال گذشته کمتر بوده است.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: سال گذشته در برخی موارد شاهد انتقال عفونت در بیمارستانها بودیم و فرد مبتلا به این بیماری، کادر درمانی را آلوده می کرد اما خوشبختانه امسال حتی یک مورد از انتقال عفونت در بیمارستانها را نداشته ایم.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ضمن تایید ابتلای قطعی ۴ نفر از مازندرانی ها به تب کریمه کنگو گفت: روند بیماری تب کریمه کنگو در کشور نسبت به سال گذشته تغییر چندانی نداشته است.
وی با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو از حیوان به انسان منتقل می شود، افزود: معمولا افرادی که مورد گزش کنه بر روی بدن قرار می گیرند و یا افرادی که مبادرت به ذبح حیوانات بدون رعایت نکات بهداشتی توصیه شده می کنند، در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
رعایت نکات بهداشتی در هر حیوانی که نگهداری یا ذبح می شود، اصل اساسی در پیشگیری از این بیماری است
گویا با اشاره به تفاوت ذبح در حال حاضر و زمان های گذشته، از ذبح کنندگان حیوانات خواست تا با لباس مناسب، دستکش و محافظت کننده های صورت اقدام به ذبح کنند چرا که در غیر اینصورت ممکن است به تب کریمه کنگو یا بیماری های دیگر منتقله از حیوان به انسان مبتلا شوند.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: تمام سعی و تلاش خود را برای اطلاع رسانی برای روستاییان، افراد شاغل در کشتارگاه ها و افرادی که حیوانات را ذبح می کنند و یا افرادی مانند زنان خانه دار به کار گرفتیم زیرا زنان خانه دار اگر قصد استفاده از گوشت تازه ذبح شده را بدون رعایت نکات بهداشتی که مهمترین آن، استفاده از دستکش است را داشته باشند، ممکن است به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شوند.
گویا تصریح کرد: بیماری تب کریمه کنگو در حیوان علائم بارزی ندارد و ممکن است ظاهر حیوان سالم اما ناقل ویروس و بیماری باشد بنابراین رعایت نکات بهداشتی در هر حیوانی که نگهداری یا ذبح می شود، اصل اساسی در پیشگیری از این بیماری است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *