آسیب شناسی بسترهای اجتماعی در اختیار داعش
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از بیلد، جنگجوی داعشی کف زمین خانهاش نشسته، چای مینوشد و با دوستانش گپ میزند.
در پسزمینه، صدای جیغ دختری به گوش میرسد؛ صدای جیغ دختر ایزدی که زیر آزار و اذیت یک جنگجو در اتاقی دیگر قرار دارد. تروریست، میخندد و به شوخی میگوید "همین الانهاست که برادرش دختره را بکشد."
این صحنهای از ویدئویی است که از گوشی تلفن همراه یکی از تروریستهای داعش مستقر در رقّه پیدا شده و این روزها در فضای مجازی بینالمللی دست به دست میشود و کاربران را شوکه کرده است.
خبرنگار خبرگزاری آسوشیتدپرس به ملاقات "بردههای جنسیِ" تروریستها در یک کمپ پناهجویان در عراق میرود. در این کمپ زنان و دخترانی زندگی میکنند و که وضعیت زندگی روزمره آنها همانند همین دختری است که صدایش در آن ویدئو شنیده میشود.
لامیا 18 ساله یکی از این دختران است، اهل شهر مسیحینشینِ باعذره واقع در استان نینوا (شمال غرب عراق).
او پس از پنج بار فرار نافرجام از دست داعش، در بار ششم موفق میشود به همراه دو دختر دیگر از کمپی که خود آن را "جهنمی" مینامد بگریزد، اما در حین عبور از مسیرِ مینگذاری شدۀ اطراف کمپ (برای جلوگیری از فرار احتمالیِ بردگان) یک مین منفجر میشود.
دو دخترِ همراه لامیا در دم کشته میشوند و لامیا هرچند از مرگ نجات مییابد ولی در اثر این انفجار یکی از چشمان خود را از دست میدهد و صورتش جراحات سنگینی برمیدارد.
"حتی اگر هر دو چشمم کور میشد، میارزید."
این جملۀ لامیاست، وقتی که شکنجههای داعش را به یاد میآورد: "دختران را درست مثل چهارپایان خرید و فروش میکردند. به همین خاطر بعضی از آنها خیلی زود خودکشی میکنند."
او ادامه میدهد:
کابوس من از روزی شروع شد که داعش در آگوست 2014 شمال عراق را به تصرف خود درآورد. روستا به روستا، وجب به وجب، درِ خانههای نیم میلیون ایزدی را شکست، مردان جوان را با گلوله کشت و زنان و کودکان را ربود. به برده گرفتنِ ما توسط داعش، به لحاظ ایدئولوژیک توجیه میشود: ما کافریم پس زیردستِ آنهاییم.
تروریستها قرار فروشِ من و بسیاری از 3000 دخترِ همسن و سالام را در واتساپ گذاشتند، با به اشتراک گذاشتن عکس و مشخصاتمان.
سازمان عراقی-آلمانیِ "Luftbrücke Irak " که مسئولیت نجات بردههای جنسی از دست داعش و کمکرسانی به آنها را دارد، روز چهارشنبه 6 ژوئیه 2016 با استناد به تازهترین آمارها از رونق معاملات آنلاینِ تروریستها بر سر دختران جوان خبر داد.
یکی از پیامهای شبکههای مجازی آنلاین: "دوشیزه 12 ساله با قیمت 12500 دلار به فروش میرسد."
دلالهای جنسی داعش، روزانه مبالغ هنگفتی از طریق همین تجارت حیوانی به جیب میزنند.
یک سؤال بزرگ اما بیپاسخ در این میان خودنمایی میکند و آن اینکه چرا و چطور صاحبان شرکتهایی دارای خدمات مکالمه آنلاین (چت) مانند واتساپ و تلگرام، از چنین معاملات ضدّ حقوق بشری جلوگیری نمیکنند؟
این دو برنامۀ پیامرسان ویژه تلفنهای هوشمند، به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار میگیرد و در خاورمیانه محبوبیت چشمگیری یافته است. در تاریخ ۱۹ فوریه ۲۰۱۴ شرکت فیسبوک اعلام کرد که واتساپ را به قیمت ۱۹ میلیارد دلار خریداری کرده و از این مبلغ ۴ میلیارد دلار به صورت نقدی و ۱۵ میلیارد دلار به شکل سهام فیسبوک به مالکان آن پرداخت شده است.
سپس مؤسس واتساپ به لطف تصاحب این شرکت توسط فیسبوک، به جمع میلیاردیها پیوست. علاوه بر اینکه فیسبوک و زیرمجموعههای آن، امروز یکی از ثروتمندترین شرکتهای دنیا هستند، جاسوسی و شنود این شبکهها توسط صاحبانشان بارها و بارها جنجالآفرینی کرده که خود جای بحث و بررسی دارد.
"باس بوشرت" متخصص مسائل امنیت شبکه، به علت ایرادات امنیتی واتساپ، سایر افراد میتوانند از طریق سایر برنامههای اندرویدی، به چتهای خصوصی افراد در قالب برنامه واتساپ دست پیدا کنند.
به گفته این متخصص شبکه، برنامه واتساپ برای بکآپ چتهای تمامی کاربران از کدهای رمزنگاری یکسان استفاده میکند. یعنی به جای آن که برای هر کاربر یک کد رمزنگاری انحصاری مورد استفاده قرار گیرد، یک کد رمزنگاری یکسان برای تمامی کاربران استفاده میشود که به راحتی قابل ردگیری است.
این شبکههای مجازی با ضبط، ثبت و ذخیره کلان اطلاعات کاربران، قابلیت تشیخص موقعیت دقیق کاربر را نیز دارند و بنابراین میتوان نتیجه گرفت که توقف دلالیهای آنلاینِ تروریستها و جلوگیری از ربوده شدن زنان و دختران بیگناه به مدد این شبکهها، به راحتی از سوی نهادهای سیاسی و شرکتهای خصوصی امکانپذیر است.
اما این چرخۀ ضدّ انسانی روز به روز دامنهدارتر میشود و تروریسم تکفیری علیرغم بربریت و ایدئولوژی منجمد و افراطیاش، از روزآمدترین امکانات اینترنتی برای پیشبرد مقاصد شوم خود بهره میگیرد.
دختران عراقی در حالی از طریق شبکههای مجازی از این اکانت به اکانت دیگر فروخته میشوند که تلگرام و واتساپ میتوانند به طور سیستماتیک، محتواهای غیرقانونی را ردیابی و حذف کرده و حتی شمارۀ تلفن فرد مجرم را برای همیشه هک و مسدود نمایند. اما هیچ خللی به بانک اطلاعاتیِ تروریستها از بردگان جنسی وارد نمیشود.
/انتهای پیام/
:
انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به
معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای
منتشر میشود.