صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قبل از برجام قرار بود تحریم ها تشدید شود/ حق اعمال تحریم جدید ندارند

۲۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۲:۵۱
کد خبر: ۱۹۷۱۰۸
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم شورای اسلامی گفت: قرار بود پیش از شروع برجام تحریم ها علیه ایران تشدید شود اما ما شاهد بودیم که پس از آغاز گفتگو ها میان ایران و کشورهای غربی تحریم ها لغو شد و آثار آن را مشاهده کردیم از این رو باید بگوییم که برجام در آن مقطع از وضع تحریم های جدید علیه ایران جلوگیری کرد.
نوذر شفیعی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی درباره اینکه پس از گذشت یک سال از برجام این توافق چه دستاوردهایی را برای کشورمان در پی داشته است، اظهار کرد: بدون  شک در آن مقطع زمانی که بحث برجام مطرح شد جمهوری اسلامی ایران با دو مسئله مهم رو به رو بود که برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یکی از آنها محسوب می شد.

وی افزود: روحانی در زمان برگزاری تبلیغات انتخابات با شعار تعامل با جامعه بین الملل در  حوزه سیاست خارجی وارد عمل شد از این رو پس از حضور در سمت ریاست جمهوری باید در این راستا اقدامات لازم را انجام می داد. از این رو برجام به طور حتم یکی از برنامه هایی بود که در راستای اهداف روحانی در بعد سیاست خارجی در دولت وی دنبال شد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم تأکید کرد: باید به این نکته اشاره کنم که زمانی که برجام شروع شد یعنی در واقع مذاکرات هسته ای آغاز شد قرار بود که کنگره آمریکا تحریم های سخت و مثلا کمر شکنی را علیه ایران اعمال کند اما با شروع گفتگوها میان ایران و 1+5 از وضع این تحریم ها  جلوگیری شد.

شفیعی تصریح کرد: گاهی اوقات متاسفانه ما در تحلیل هایمان این نکته را نادیده می گیریم که قرار بود پیش از شروع برجام تحریم ها علیه ایران تشدید شود اما ما شاهد بودیم که پس از آغاز گفتگو ها میان ایران و کشورهای غربی تحریم ها لغو شد و آثار آن را مشاهده کردیم از این رو باید بگوییم که برجام در آن مقطع از وضع تحریم  های جدید علیه ایران جلوگیری کرد.

وی خاطر نشان کرد: بنده معتقدم با برجام ایران به لحاظ زیر ساختی و یا بر روی کاغذ تحریم های سازمان یافته علیه ایران از سوی اتحادیه اروپا متوقف شد و تحریم های جدید کنگره آمریکا نیز با این توافق از دستور کار خارج شد اما باید به این نکته نیز اشاره کنم که درست است در عمل این تحریم ها لغو شد اما بدون شک متناسب با لغو این تحریم ها باید اقدامات عملی را نیز در این زمینه در جامعه مشاهده کنیم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم با اشاره به اینکه در اجرای لغو تحریمها تا به امروز موانعی وجود دارد تصریح کرد: به هر حال واقعیت این است که ما با موانع جدی در مسیر برجام رو به رو هستیم از این رو برای اینکه بتوانیم لغو تحریم ها را به صورت عملی درک کنیم باید نسبت به این موضوع با طرف غربی وارد گفتگو شویم.

شفیعی با اشاره به اینکه وقتی تحریم ها لغو شده است هیچ کس حق اعمال تحریم های جدید را ندارد تأکید کرد: متاسفانه در روابط بین الملل در دنیای امروز بد عهدی زیاد اتفاق می افتد روندی که ما در حوزه اجرای برجام با آن رو به رو هستیم.

وی تصریح کرد: در اجرای برجام هیچ اشکال و ایرادی در رفتار جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد و ایراد اصلی به رفتار غربی ها و بخصوص آمریکایی ها است زیرا حرکت در مسیر درست برجام به نفع ایران ، کشورهای عضو 1+5 و جهان است اما برخی کشورها در صددند از ابزارهای سیاسی خود در راستای عدم اجرای برجام استفاده کنند از این رو در این مسیر از هیچ تلاشی دریغ نمی کنند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم خاطر نشان کرد: عده ای از کشورها نیز در صددند با توجه به منافع ایران در برجام از راههای دیگر محدودیت هایی را علیه ایران به کار ببندند تا برجام منفعتی را نصیب ایران نکند.

شفیعی با اشاره به اینکه مجموعه فشارهای غرب علیه ایران اگر به صورت ناقص برداشته شود کمبودی را که در شرایط فعلی در روابط ایران و کشورهای 1+5 در موضوع برجام وجود دارد باقی خواهد گذاشت، گفت: ما شاهد هستیم که در شرایط فعلی در نتیجه رفع تحریم های هسته ای مسائل و مشکلات ما در عرصه سیاست خارجی حل نشده است چون بخشی از این تحریم ها در حوزه حقوق بشری، تروریسم و روابط بانکی و جود دارد.

وی با اشاره به اینکه غربی ها در ایجاد روابط بانکی با ایران معتقدند که باید کشورمان به صورت شفاف منابع مالی خود را در اختیار مقامات این کشورها قرار دهد تصریح کرد: اروپائیان از این روند تبادل اطلاعات به عنوان شفافیت نام می برند و معتقدند که ما باید با هر کشوری که رابطه بانکی برقرار می کنیم بر منابع آنها نیز نظارت داشته باشیم روندی که تحقق آن برای جمهوری اسلامی ایران کار دشواری است و ما نمی توانیم کنترل مراودات بانکی خود را در اختیار دیگران قرار دهیم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم اظهار کرد: خیلی روشن است که بگوییم مسائل و موانعی در حال حاضر در قضیه برجام وجود دارد که عملی شدن آن را به صورت کامل متوقف کرده است از این رو تلاش در راستای حل موانع در این زمینه امری جدی است.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *