سمفونی "وحدت و هم زیستی اقوام ایرانی" با سازهای محلی روی صحنه میرود/ مشکلات حقوقی نوازندگان ارکسترها حل میشود
شریفیان در نشست خبری کنسرت "ارمیا" گفت: سمفونی وحدت و هم زیستی اقوام ایرانی با سازهای محلی و در قالبی سمفونیک روی صحنه می رود.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی نشست خبری "ارمیا" ، سمفونی وحدت و هم زیستی اقوام ایرانی پیرامون دریاچه ارومیه با حضور محمد علی صفی پور مدیر عامل بنیاد رودکی ، محمد سعید شریفیان آهنگساز و مدیر هنری این سمفونی ، حجت الاسلام و المسلمین کریمی مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی و الیو رهبر میهمان سمفونی در تالار وحدت برگزار شد.
محمد سعید شریفیان آهنگساز و مدیر هنری سمفونی "وحدت و هم زیستی اقوام ایرانی" در ابتدای این برنامه گفت: روند برگزاری نشست های خبری برای برنامه های موسیقایی از سال 82 و از زمان پروژه "خسوف" که اثر ما بود آغاز شد.
وی ادامه داد: سال های پیش که دریاچه ارومیه دریاچه ای بسیار زیبا بود و همراه خانواده زیاد به آنجا می رفتیم طرحی در ذهن من شکل گرفت که بر اساس آن مشاهده می کردم که اقوام مختلف در آن محل به خوبی و به شکلی مسالمت آمیز در کنار یکدیگر زندگی می کنند و به مرور صحبت هایی برای اجرای چنین سمفونی صورت گرفت که درنهایت با مشارکت اداره ارشاد آذربایجان غربی چنین اتفاقی رقم خورد.
شریفیان تصریح کرد: بنده به عنوان یک آهنگساز همیشه دوست دارم در کارهایی که انجام می دهم با یکسری چالش رو به رو باشم و در سمفونی ارمیا هم با توجه به اینکه قرار است سازهای محلی در قالب یک کار سمفونیک ارائه شود به طور یقین با چالش های فنی بسیاری روبه رو می شویم.
مدیر هنری سمفونی "وحدت و هم زیستی اقوام ایرانی" همچنین یادآور شد: از سال 68 که به ایران آمدم در مورد موسیقی محلی مناطق مختلف کشورمان تحقیق کردم و در این زمینه کارهایی را تا امروز انجام داده ام.
وی افزود: همیشه اصوات جدید را دوست دارم و علاقمندم تا به بافت های مختلف در این راستا دست پیدا کنم. بسیاری از سازهای محلی ما در دانشکده های موسیقی تدریس می شود در حالی که درا یران در سطح منطقه ای باقی مانده ا ست.
علی اکبر صفی پور مدیر عامل جدید بنیاد رودکی دراین برنامه با اشاره به اجرای سمفونی وحدت و هم زیستی اقوام ایرانی اظهار کرد: در زمینه انتخاب پوستر این اجرا هم سعی کردیم هوشمندانه قدم برداریم و این پوستر را برای استفاده دو وجهی که یک سمت آن به سمفونی وحدت اقوام دریاچه ارومیه اختصاص دارد و وجه دوم آن به احیای دریاچه ارومیه به عنوان فعالیت مهمی که باید از همه تریبون ها برای توجه هر چه بیشتر به آن استفاده کنیم طراحی شده است.
وی در خصوص اینکه آیا تالار وحدت در روند پذیرش اجراها دچار تغییر شده و اینکه آیا این مسیر ادامه پیدا می کند یا خیر؟ تصریح کرد: تالار وحدت از گنجینه های ارزشمندی است که باید سر جای خود مورد استفاده قرار بگیرد البته مشخص است که کمبود فضا برای اجراهای فرهنگی هنری باعث شده که از ظرفیت های دراختیار بیشترین استفاده و بهره برداری انجام شود و دراین راستا شاید یکسری از اجراها که در این تالار برگزار شده چنین ذهنیتی را ایجاد کرده باشد که گاهی به دسته ای اجراهایی که از اعتبار لازم برای برگزاری در این تالار برخوردار نیستند هم اجازه روی صحنه رفتن دراین مکان فرهنگی هنری داده می شود.
صفی پور در ادامه صحبت های خود توضیح داد: همیشه نباید چنین رویکردی را داشته باشیم که بنیاد رودکی تنها به خاطر کسب درآمد به یکسری برنامه ها اجازه اجرایی شدن در ا ین بنیاد را می دهد چرا که واقعیت این است که افرادی که تصمیم دارند در این محفل هنری و فرهنگی برنامه ا جرا کنند تمام تلاش خود را برای اجرای هر چه بهتر برنامه مورد نظرشان به کار می گیرند.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: به طور یقین تلاش ما در جهت ا حیای مجدد شاخص هایی است که باید در مورد ا جراهای موسیقی و همچنین تئاتر در تالار وحدت مد نظر قرار داشته باشد و طبیعتا در طول مدت زمانی که در اینجا حضور دارم سعی می کنم برنامه هایی با ظرفیت بالای هنری در این مکان فرهنگی و هنری روی صحنه ببرم.
مدیر عامل جدید بنیاد رودکی با اشاره به تصمیم گیری های نهایی در مورد ارکسترها و موضوع های مرتبط با آنها گفت: قبل از ما اتفاقاتی در زمینه ارکسترها در کشور رخ داده است البته ممکن است هر کار بزرگی در کنار خودش حواشی دربر داشته باشد.
وی افزود: هم اکنون بنیاد رودکی بر اساس مسئولیتی که بر عهده اش قرار گرفته متولی ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی است و همچنین برنامه هایی را که در کنار اینها وجود دارد مورد توجه قرار می دهد.
صفی پور یادآور شد: دراساسنامه تأسیس بنیاد رودکی 12 وظیفه عمده برای آن تعریف شده و شاید پیش از ورود مسئله کنسرت ها سالن داری مهمترین وظیفه این بنیاد بود اما در شرایط کنونی بر سهم بنیاد رودکی در تولید آثار و همچنین گردش اجراها بیش از پیش تاکید می شود.
وی در ادامه نشست خبری کنسرت "ارمیا" اظهار کرد: در مدت 20 روزی که در بنیاد رودکی حضور پیدا کرده ام بیش از هر چیز دیگری زمانم را به ارکسترها اختصاص داده ام وا ولین تلاشم این بوده که بتوانم رابطه حقوقی اعضای ارکسترها را با بنیاد رودکی مشخص کنم و این موضوع را به مرحله نهایی برسانم چراکه اعضای ارکسترها نباید نگران دریافتی هایشان باشند و بنیاد هم باید بداند چه وظایفی بر عهده دارد.
صفی پور ادامه داد: بنده اعتقاد دارم هیچ گاه نمی توان ارکستر خوبی داشت در حالی که نوازنده های آن مشکل بیمه ای یا دریافت حقوق دارند و برای حل چنین مشکلی برنامه های یک ساله و سه ساله را طراحی کرده ایم.
مدیرعامل بنیاد رودکی تصریح کرد: بر اساس برنامه های طراحی شده در تهران، استانها و در سطح بین المللی از رهبران ارکستر مختلط برای حضور و ا جرای برنامه دعوت می کنیم و سعی می کنیم اتفاق های خوبی را در این راستا رقم بزنیم.
وی تأکید کرد: هیچ گاه ارکستری را راه نمی اندازیم که در خلال آن عده ای در یک سالن تمرین انجام دهند و مطمئن باشید به زودی شاهد برنامه ای هستید که قرار است در سه سطح یاد شده با کیفیتی مورد توجه اجرا شود.
الیو رهبر میهمان سمفونی "وحدت و هم زیستی اقوام ایرانی" در این نشست گفت: در بلغارستان متولد شدم و در حال حاضر در رومانی زندگی وکار می کنم .
وی همچنین اظهار کرد: با توجه به اینکه در آکادمی بلغارستان که مشغول به تحصیل بوده ام امکانی ایجاد شده بود تا همه سازها را ببینم بنابر این زمانی برای اولین بار شرکت کردن سازهای محلی در قالبی سمفونیک را برای اجرای "سمفونی وحدت و هم زیستی اقوام ایرانی" مشاهده کردم برایم بسیار جالب و هیجان انگیز بود.
الیو توضیح داد: سمفونی "ارمیا" کاری سمفونیک است و در چهار قسمت اجرا می شود. این سمفونی از عناصر وساختارهای موسیقایی مختلفی از نقاط مختلف دریاچه ارومیه تشکیل شده است.
حجت الاسلام و المسلمین کریمی مدیر کل اداره فرهنگ وارشاد اسلامی آذربایجان غربی دراین برنامه گفت: آذربایجان غربی از جهت های مختلف شرایط خاص خود را دارد بویژه که با سه کشور عراق، نخجوان و ترکیه دارای مرز مشترک است.
وی توضیح داد: اقوام مختلفی در استان آذربایجان غربی زندگی می کنند که برا ین اساس گویش های مختلفی در آنجا وجود دارد ا ما با این حال و با وجود هم زیستی ادیان مختلفی همچون آشوریان، کلیمیان وارامنه زندگی مسالمت آمیزی دراین استان جریان دارد.
حجت الاسلام والمسلمین کریمی همچنین یادآور شد: امیدواریم زیبایی های و تنوع های استان آذربایجان غربی را در زمینه فعالیت های موسیقایی هم بتوانیم با وحدت و در کنار هم بودن آنها نشان دهیم.
گفتنی است کنسرت "ارمیا" ، سمفونی "وحدت و هم زیستی اقوام ایرانی" شنبه 26 تیر ساعت 18 در تالار وحدت میزبان علاقمندان است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *