صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آب مریخ آشامیدنی نیست

۲۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۵:۰۲
کد خبر: ۱۹۶۲۱۴
یک پژوهش جدید نشان داده است که حتی در صورت قطعی بودن وجود آب در مریخ، این آب آشامیدنی نیست.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از ایسنا، در سال 2011 مدارگرد شناسایی مریخ ناسا، خطوط سیاه و دره‌ها و دامنه کوه را در سیاره سرخ کشف کرد که این امر نشان دهنده وجود آب در این سیاره بود.

این خبر برای فضانوردان بسیار خوشحال کننده بود زیرا دیگر نیازی نبود تا برای سفرهای فضایی میزان قابل توجهی از آب آشامیدنی را همراه خود ببرند.

اما متاسفانه، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که آب این سیاره ممکن است آشامیدنی نباشد و از آن بدتر ممکن است حتی وجود نداشته باشد.

یک تیم از دانشمندان دانشگاه آریزونا به بررسی بیشتر و دقیقتر این خطوط سیاه که RSL نام دارند پرداختند تا منشأ آنها را کشف کنند.

برخی از دانشمندان معتقدند که این آبها از ذوب یخ‌های موجود در این سیاره بوجود آمدند، اما پژوهش جدید این نظریه را رد می‌کند.

بیشتر این خطوط شیب‌دار تکرار شونده RSL در نزدیکی خط استوای این سیاره قرار گرفته اند و هرگونه یخ در آن محل مدتها پیش ذوب شده است. اگر آبی که باعث شکل گیری این RSL شده از زیر زمین آمده باشد بنابراین این تیم معتقد است که به دلیل عمق زیاد منشأ این آبها، سطح آنها بیش از حد شور بوده و نمی‌توان این آبها را نمک زدایی کرد.

بنابراین این آبها آشامیدنی نبوده و نمی‌توان از آنها استفاده کرد و محققان باید تمرکز خود را به نواحی قطبی مریخ معطوف کنند تا با صرف هزینه‌های هنگف بتوان منابع یخ زیر زمینی را برای استفاده ذوب کرد.

بر اساس داده‌های بدست آمده توسط این محققان، این تیم نتیجه گرفته است که محتمل ترین منبع آب که باعث بوجود آمدن RSL می‌شود جو است، زیرا هوا در دره‌های مریخ بسیار مرطوب و انتقال آب به بستر این سیاره امری پرهزینه است که نیازمند فناوری‌های بسیار پیشرفته است.

در نهایت ممکن است روزی برای بررسی بیشتر این مسئله و حل این معما، یک کاوشگر مجهز به مریخ فرستاده شود.

این پژوهش درJournal of Geophysical Research  به چاپ رسیده است.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *