صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هدف‌گذاری 60 میلیارد دلاری تجارت ایران و ترکمنستان

۲۲ تير ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۵:۰۱
کد خبر: ۱۹۶۱۹۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
در همایش تجاری ایران، ترکمنستان و آذربایجان ابعاد مختلف توسعه اقتصادی و بازرگانی ایران در همسایگان شمالی بررسی و بر رابطه برد ـ برد با همسایگان تاکید شد.
 به گزارش گروه اقتصاد ، سید محمد احمدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد با بیان اینکه تلاش می‌کنیم روابط اقتصادی تهران و عشق آباد برد ـ برد باشد، گفت: حمل و نقل و انرژی از جمله مهم‌ترین حوزه‌های همکاری اقتصادی دو کشور است.
 
وی گفت: در دیدار رؤسای جمهوری دو کشور در زمستان سال 93 حجم مبادلات و تجارت خارجی بین تهران و عشق آباد به 60 میلیارد دلار تا 10 سال آینده اعلام شد.
 
احمدی اظهار داشت: به راین اساس باید ارزش مبادلات تجاری دو کشور سالانه به شش میلیارد دلار برسد که نیازمند عملکرد حساب شده و بازاریابی و بازشناسی دوباره این کشور است.
 
وی با تاکید بر اینکه راهبرد جمهوری اسلامی و بخصوص دولت تدبیر و امید در سیاست خارجی توجه به همسایگان است، تصریح کرد: اگر با وجود رقبای فراوان همسایگان خود را خوب نشناسیم یا اینکه کشور خود را به خوبی به آنها معرفی نکنیم، برای ما خسارت دارد.
 
احمدی با اشاره به وجود یک هزار و 200 کیلومتر مرز آبی و خشکی بین ایران و ترکمنستان، افزود: وجود اشتراکات فرهنگی، زبانی، مذهبی و سایر مسائل مشترک، سرنوشت دو کشور را به هم گره زده که برای ما فرصت ساز است.
 
سفیر ایران در عشق آباد به استقلال ترکمنستان از شوروی سابق در 25 سال گذشته اشاره کرد و گفت: این کشور در ابتدای استقلال خود وضعیت اقتصادی خوبی نداشت اما به دلیل دارا بودن چهارمین ذخایر گازی جهان و منابع آبی غنی رو به توسعه نهاد.
 
وی پنبه، برق، گاز، فرآورده‌ها و مشتقات نفتی را از جمله مهم‌ترین واردات ایران از ترکمنستان عنوان کرد و افزود: دو کشور ظرفیت‌های بسیار زیادی برای همکاری دارند و نکته مهم‌تر اینکه نگرش مردم ترکمنستان به ایران مثبت است.
 
احمدی با بیان اینکه ایران در روزهای سخت و ابتدایی استقلال ترکمنستان از شوروی به کمک این کشور شتافت، خاطرنشان کرد: در آن زمان در تأمین آرد و خواروبار مورد نیاز به عشق‌آباد کمک کردیم.
 
احمدی به نقاط مثبت و مزیت‌های همکاری اقتصادی و تجاری با عشق آباد اشاره کرد و گفت:  عشق‌آباد پایتخت ترکمنستان در 40 کیلومتری مرز ایران قرار دارد و در طول مرز دو کشور چهار پایانه مرزی سرخس، اینچه برون، لطف آباد و باجگیران وجود دارد.
 
سفیر ایران در عشق آباد با تاکید بر اینکه ترکمنستان دروازه ورود به آسیای میانه است، یادآور شد: وجود خط ریلی و دسترسی ریلی این کشور به سایر کشورهای این منطقه تا چین از جمله نکاتی است که هزینه حمل و نقل کالا را تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهد.
 
وی با اشاره به اینکه روزانه تا هزار کامیون از مرزهای ایران وارد ترکمنستان می‌شوند، تصریح کرد: در هفته گذشته پایانه مرزی سرخس 24 ساعته شد و در صورت نیاز، این کار برای سایر پایانه‌های مرزی نیز انجام خواهد شد.
 
سفیر ایران برگزاری نمایشگاه‌های ایران پروژه در عشق‌آباد را در دو سال گذشته بسیار مفید ارزیابی کرد و گفت: بیشتر شرکت‌کنندگان در نمایشگاه‌های دو دوره قبل از شرکت در این نمایشگاه و حضور در بازار ترکمنستان رضایت دارند.
 
تهاتر 30 میلیارد دلاری ایران و ترکمنستان؛ گاز در مقابل کالا و خدمات
 
محمدتقی امانپور مشاور و نماینده ویژه وزیر نفت در صادرات کالا وخدمات فنی و مهندسی دیگر سخنران این همایش بود.
 
وی با بیان اینکه در حال حاضر شاهد اتفاقات خوب اقتصادی در حوزه دریای خزر به ویژه در کشور ترکمنستان هستیم، گفت: ایران باید با یک برنامه استراتژیک در این منطقه حضوری موفق داشته باشد.
 
امانپور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران باید نقش تعیین‌کننده‌ای در آینده اقتصادی منطقه دریای خزر داشته باشد، تاکید کرد: بنگاه‌های اقتصادی و صادرکنندگان کشورمان باید با یک برنامه‌ریزی و بازاریابی منسجم در این شرایط مناسب اقتصادی عملکرد مناسبی داشته باشند.
 
امانپور ادامه داد: کشور ترکمنستان بیش از یکصد میلیارد دلار در حوزه نفت و گاز سرمایه‌گذاری کرده و باید شرکت‌ها و بخش خصوصی کشورمان در این شرایط مشارکت و حضوری فعال در بازار این کشور داشته باشند.
 
وی با بیان اینکه در حال حاضر شاهد فقدان حضور هلدینگ‌های بزرگ ایران در کشور ترکمنستان هستیم، گفت: دولت تدبیر و امید در راستای فعالیت شرکت‌های ایرانی با ترکمنستان تفاهم‌نامه اقتصادی به امضا رسانده است.
 
نماینده ویژه وزیر نفت در صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی افزود: در این تفاهم‌نامه تاکید شده ایران طی 10 سال معادل 30 میلیارد دلار گاز از ترکمنستان خریداری کند و در آن سو ترکمنستان معادل همین میزان کالاهای اساسی و خدمات خود را از ایران خریداری کند.
 
وی تاکید کرد: دولت نمی‌تواند قراردادهای اقتصادی با شرکت‌های ترکمنستان امضا کند و در این شرایط شرکت‌ها باید با یک برنامه‌ریزی مناسب در این شرایط مناسب اقتصادی مشارکت کنند.
 
به گفته امانپور، شرکت‌های ایرانی می‌توانند در زمینه‌های کشاورزی، عمرانی و نفت با کشور ترکمنستان همکاری اقتصادی داشته باشند.
 
سخنران بعدی این همایش محسن پاک آیین سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو بود که نظرات خود را در مورد زمینه‌های تجاری و اشتراکات دو کشور ایران و آذربایجان مطرح کرد.
 
وی با اشاره به اشتراکات فرهنگی، مذهبی و زبانی ایران و آذربایجان گفت: این اشتراکات در گسترش و بهبود روابط دوجانبه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تأثیر زیادی دارد.
 
وی به تشریح فضای کسب و کار، شرایط بازار و قوانین تجارت آذربایجان پرداخت و تاکید کرد: سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو از هیچ تلاشی برای تسهیل حضور بخش خصوصی در آذربایجان فروگذار نخواهد بود.
 
پاک آیین برگزاری نمایشگاه ایران پروژه را رویدادی مهم برای نمایش محصولات و دستاوردهای با کیفیت ایران به بازار جمهوری آذربایجان عنوان و ابراز امیدواری کرد که بخش خصوصی در نمایشگاه شهریورماه ایران پروژه در باکو حضور پررنگی داشته باشد.

 همایش کسب‌وکار و تجارت با ترکمنستان و آذربایجان به مناسبت برگزاری سومین نمایشگاه ایران پروژه در عشق‌آباد در تاریخ 28 تا 30 مرداد و دومین نمایشگاه ایران پروژه در باکو در تاریخ 29 تا 31 شهریور برگزار شد.
 
در این همایش علاوه بر سفرای ایران در عشق‌آباد و باکو، مشاور وزیر نفت و نماینده ویژه ایران در صادرات خدمات فنی مهندسی، نمایندگان وزارت راه و شهرسازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت صنعت، معدن و تجارت حضور داشتند و رویکرد بازارشناسی، بازار سازی و مهندسی فروش و همچنین اجرای پروژه در کشورهای همسایه شمالی مهم‌ترین اهداف آن بود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *