صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

باستان شناسان به پوشش گیاهی باغ سلطنتی پاسارگاد دست می یابند

۲۱ تير ۱۳۹۵ - ۰۵:۴۰:۰۱
کد خبر: ۱۹۵۸۵۳
باستان شناسان امیدوارند پس از اعلام نتایج آزمایشگاهی مغزی های (نمونه)تهیه شده از محوطه باستانی پاسارگاد ،بتوانند پوشش گیاهی باغ سلطنتی پاسارگاد را پیش از دوره هخامنشیان تا دوران اسلامی و معاصر بازسازی کنند.
به گزارش گروه جامعه ،کوروش محمد خانی باستان شناس و سرپرست هیأت مشترک ایران و فرانسه در پاسارگاد ، این مطلب را در نشست تخصصی "زمین باستان شناسی و دیرین اقلیم شناسی "که به همت پژوهشکده باستان شناسی در محل پژوهشگاه برگزار شد مطرح ساخت.

وی ادامه داد:زمین باستان شناسی یا مطالعات فرا رشته ای علوم زمین مطالعاتی در مرز بین باستان شناسی و علوم زمین است.

 به گفته محمد خانی مطالعات زمین باستان شناسی را یکسری مطالعات میان رشته ای دانست که از چندین رشته مختلف تشکیل شده و در مقیاس های متفاوت ازمیکرو تا مقیاس های بزرگ انجام می گیرد. 

این باستان شناس با بیان اینکه مطالعات چشم انداز باستان شناسی با محیط زیست طبیعی در اطراف هر محوطه باستانی ارتباط تنگاتنگ دارداظهار داشت: مطالعات چشم انداز باستان شناسی در یک محوطه کاملا به فعالیت های انسانی و تغییرات طبیعی که در آن محوطه در طول زمان رخ می دهد وابسته است 

 به گفته محمد خانی ،کاراکتر های زمین باستان شناسی بیشتر وابسته به تعاملاتی است که بین انسان و طبیعت در طول زمان شکل گرفته است. 

وی  با اشاره به وسعت 6کیلومتر مربعی محوطه پاسارگاد که تنها 160هکتار از آن فنس کشی و محافظت می شود تصریح کرد :محوطه میراث جهانی پاسارگاد و دشت مرغاب از اهمیت بسیار زیادی در مطالعات زمین باستان شناسی برخوردار است به گونه ای که پرسش های فراوانی برای پژوهشگران در مورد جای جای آن مطرح است.

 محمد خانی با اشاره به مطالعات صورت گرفته در این محوطه باستانی گفت : پروژه هایی برای درک رابطه بین محوطه هخامنشی پاسارگاد با سایر محوطه ها در دشت پاسارگاد تا امروز در حال انجام است.

 این باستان شناس ، مدیریت آب یا مطالعات سیستم های هیدرولوژی منطقه ،لند فرم (شکل طبیعی منطقه در گذشته) ومطالعه تاریخچه پوشش گیاهی در دشت پاسارگاد را از پروژه هایی اعلام کرد که در حال انجام است.

وی اظهار داشت: به منظور انجام تحقیقات در زمینه آب در دوره هخامنشیان فعالیت های متفاوتی از جمله نقشه برداری های دقیق برای اطلاع از شبکه آبرسانی قدیم و به دست آوردن سرچشمه هاو منابع تغذیه آب در آن دوره انجام می گیرد. 

وی مطالعه سد ها ،بندها و ژئومورفولوژی دشت پاسارگاد را مهمترین پژوهشی دانست که در این حوزه در حال انجام است و گفت :مطالعات دینامیک رودخانه ها برای فهم بهتر این بندو سد ها است.
 
محمد خانی با اشاره به فعالیت هایی که برای مطالعه لند فرم گذشته در دشت پاسارگاد صورت گرفته است اظهار داشت : نقشه برداری جزئی می تواند جزئیات عوارض روی سطح را تعیین کند که این کار بر روی 50هکتار از محوطه پاسارگاد صورت گرفت و ساختارهای مهمی تشخیص داده شد.

 استاد یار گروه باستان شناسی دانشگاه شهید بهشتی ،مطالعه پوشش گیاهی یکی از مهمترین باغ های سلطنتی دنیا یعنی پاسارگاد را از دیگر فعالیت های هیأت ایران و فرانسه درپاسارگاد اعلام کرد.

 وی با اشاره به مطالعاتی که مرتضی جمالی عضو مرکز پژوهش های علمی فرانسه بر روی دریاچه مهارلو انجام داده و نتایج بسیار جالب توجه آن تصریح کرد: در این پژوهش سه مترو نیم نهشته در 4500سال مطالعه شد که بر اساس نمودار ارائه شده می توان بازسازی پوشش گیاهی را در دوران هخامنشی در دریاچه مهارلو از نظر نوع گرده هایی که داشته مشاهده کنیم.

محمد خانی گفت : به همین منظور امسال مغزی هایی به دو حالت دستی و سنداژ در چهار نقطه استخر آب، محوطه بعد از آن ، باغ سلطنتی وبستر رودخانه محوطه باستانی پاسارگاد تهیه شد که هفته آینده برای آزمایش به فرانسه فرستاده می شود.

 وی تصریح کرد: با اعلام نتایج می توانیم در مقیاس محوطه، تغییرات پوشش گیاهی باغ سلطنتی پاسارگاد را ازقبل از دوره هخامنشیان تا دوران اسلامی و معاصر بازسازی کنیم.
انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *