صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رفتار برخی بزه دیدگان در بروز جرم موثر است

۲۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۲:۰۶
کد خبر: ۱۹۵۵۶۹
جانشین رئیس پلیس پیشگیری گفت: گاهی برخی رفتارهای افراد بزه دیده باعث تسهیل وقوع جرم می شود.
به گزارش گروه جامعه ،سردار مهدی معصوم بیگی در چهارمین جلسه هفته ناجا، پیشگیری از جرم را وظیفه همگانی دانست و اظهار کرد: کاهش جرم و پیشگیری از وقوع جرایم،  به تنهایی از عهده یک دستگاه  یا سیستم عدالت کیفری بر نمی آید، لذا برای ایجاد جامعه امن همه باید "مسئولیت پذیر" باشند.
 
وی با اشاره به میزان ایفای نقشی که مردم و دستگاه ها در راستای پیشگیری از جرم بر عهده می گیرند، افزود: در این شرایط، جامعه از امنیت پایدار تری برخوردار خواهد بود و برای این کار باید تمامی ظرفیت ها فعال، هماهنگ و همسو شوند.
 
نقش بزه دیدگان در پیشگیری از جرم
 
جانشین پلیس پیشگیری ناجا  بیان کرد: در وقوع جرم عوامل مختلفی دخیل است که یکی از آنها "بزه دیدگان" هستند، "در بسیاری  از مواقع سهل انگاری، کوتاهی یا رفتار ناصحیح مردم منجر به وقوع جرم  یا بزه دیدگی می شود.
 
سردار معصوم بیگی ادامه داد: بزه دیدگی عمدتا امری دفعی  یا اتفاقی نیست، مجرمان معمولا برای ارتکاب جرم از نقاط ضعف و غفلت هایی که وجود دارد به عنوان فرصت بهره می برند، لذا مردم باید با اقدامات پیشگیرانه به گونه ای عمل کنند که فرصت ها را از مجرمان بگیرند.
 
این مقام مسئول تصریح كرد: بسیاری از مواقع مردم می توانند با هوشیاری و اقدامات پیشگیرانه که پلیس توصیه می کند، مجرمان را ناکام بگذارند، این موضوع ایفای نقش موثر و بازدارنده مردم در پیشگیری از تکمیل چرخه جرم است.
 
وی با بیان اینكه بزه دیده یکی از کنش گران جرم است، مطرح کرد: درصد قابل توجهی از جرایم را می توان با نقش دادن به افراد بزه دیده و افراد در معرض بزه، كنترل كرد.

جانشین پلیس پیشگیری ناجا در پایان، هفته ناجا را فرصتی استثنایی برای همراه کردن مردم و مسئول سازی برای پیشگیری از جرم دانست که این مهم با اهتمام مضاعفی در این هفته محقق خواهد شد.
انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *