نگاهی به آداب و رسوم "مردم هند" در عید سعید فطر
حدود 200 میلیون مسلمان هندی با نزدیک شدن به روزهای پایانی ماه مبارک رمضان ،برای استقبال باشکوه از عید فطر به عنوان یکی از بزرگترین اعیاد اسلامی آماده می شوند.
مغازه ها در این ایام حتی فروشندگان غیرمسلمان ،تبلیغات مختلفی را برای جذب مشتریان انجام می دهند.
عید فطر و قربان در هندوستان با توجه به جمعیت مسلمانان با شور وحال خاصی دراین کشور برگزار می شود و در روز عید از هر کوی و برزن صدای موسیقی هندی به گوش می رسد.
مسلمانان این کشور در عید فطر به دیدار اقوام و خویشان خود می روند و مهمانی می دهند.
تعدادی از خانواده ها در روز عید فطر اقدام به توزیع غذای نذری، شربت و شیرینی دربین مردم می کنند.
در روز عید فطر کودکان و بزرگترها لباس های نو و تمیز می پوشند که به طور معمول به رنگ سفید و یا رنگ های شاد است و عید را به یکدیگر تبریک می گویند.
کودکان با انداختن حلقه های گل به گردن بزرگترهای فامیل از آنها عیدی می گیرند.
تعدادی از زنان بویژه دختران جوان به دست و پای خود حنا می گذارند و النگوهای رنگارنگ به دست می کنند.
زیارت اهل قبور و توزیع زکات فطریه بین فقرا و نیازمندان از دیگر برنامه هایی است که مسلمانان هند در نخستین روز عید فطر انجام می دهند. محله ها ،خیابان ها و مساجد نیز به مناسبت عید فطر تزیین و چراغانی می شود.
صبح روز عید فطر خیابان های اطراف مساجد جامع شهرهای هندوستان مملو از نمازگزارانی می شود که برای اقامه نماز عید اجتماع می کنند.جمعیت میلیونی نماز گزاران در شهرهای بزرگ هندوستان از جمله دهلی به حدی است که علاوه بر مساجد جامع تا شعاع زیادی خیابان های اطراف مملو از جمعیت نمازگزاران می شود.
پس از نماز عید فطر ،مسلمانان عید را به یکدیگر تبریک می گویند و به دیدار خویشان و اقوام خود می روند.
در برخی شهرهای هندوستان جشن های عید فطر تا چند روز بعد نیز ادامه می یابد .
دولت هندوستان نیز به مناسبت این عید بزرگ اسلامی سراسر این کشور را تعطیل رسمی اعلام کرده است .
همزمان، شمار زیادی از مسلمانان که در شهرهای بزرگ زندگی می کنند برای دیدن خویشاوندان و بزرگان فامیل ،سفرهای دور و نزدیکی را آغاز کرده اند.
هندوستان با حدود 200 میلیون مسلمان هر سال شاهد شور و حال خاصی در آستانه عید سعید فطر است. برگزاری نماز عید فطر در مساجد جامع این کشور به دلیل کثرت جمعیت و نظم آن یکی از صحنه های جالب است.
کمیته رویت هلال ماه شوال از عصر امروز به مسئولیت مولانا مکرم احمد امام مسجد جامع فتحپوری دهلی تشکیل شد و برای مسلمانان هند روز چهارشنبه بعد از 29 روز روزه داری عید فطر اعلام شد.
ماه مبارک رمضان در هند همزمان با ایران 18 خرداد آغاز شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *