روایت عکاس کانادایی از سفر به کردستان +تصاویر
عروسی پیر شالیار هر ساله دو بار در نیمه بهار و نیمه زمستان برگزار میشود و بسیاری از گردشگران را از سراسرجهان به اینجا میکشاند؛ این آئینی سنتی هر سال 45 روز پس از شروع فصل زمستان به مدت دو هفته برگزار میشود و سالگرد ازدواج پیر افسانهای به نام شالیار گرامی داشته می شود.
این مراسم با تقسیم گردوهای باغ پیر شالیار بین اهالی روستا آغاز میشود و به ترتیب با قربانی کردن گاو و گوسفند و بز، پخت غذاهای مخصوص، دفنوازی، سماع، پخش نذورات بین اهالی، نماز و ذکر و دعا و همچنین برپایی مراسم شبنشینی و دست به دست گرداندن کفش چرمی پیر شالیار و تبرک آن و پخت نان مخصوصی به نام "کلیره مژگه" (که از خمیر آرد، گردو خرد شده و پیاز درست میشود) 3 روز متوالی ادامه مییابد.
در کنار آئین عروسی پیرشالیار اما این روستا بهدلیل ویژگیهای دیگرش نیز به عنوان یکی از قطبهای گردشگری در سطح کشور به ثبت رسیده است. روستای اورامان با معماری ویژه و طبیعت بکر و زیبایش هماکنون به عنوان یکی از مناطق گردشگری کشور مطرح است.
در این روستا، بام هر خانه حیاطی است برای خانه دیگر و این داستان همچنان تا پشت روستا ادامه مییابد. معماری سنتی این روستا مبتنی بر سنگ است و در ساخت خانههای مسکونی به هیچ وجه از ملات استفاده نشده است. این ویژگی ها باعث شده "کریستوفر روش برای عکاسی به این منطقه سفر و تجربه خود از این سفر را منتشر کند.
/انتهای پیام/
:
انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به
معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای
منتشر میشود.