صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بیش از 10هزار پرونده منجر به سازش شد/ مطالبه نفقه بیشترین پرونده‌های ارجاعی به شوراهای حل اختلاف

۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۹:۳۳
کد خبر: ۱۹۳۵۵۲
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
حجت الاسلام جلالی با بیان اینکه سال گذشته بیش از 10هزار پرونده منجر به سازش شده است، گفت: بیشترین آمار فراوانی پرونده‌های ارجاعی به شورای حل اختلاف به مطالبه نفقه، مهریه، مسائل خانوادگی و مالی تا سقف 200 میلیون ریال بوده است.
به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی ، «حجت‌الاسلام غلامرضا جلالی»، معاون قضایی رئیس کل دادگستری در امور شوراهای حل اختلاف استان مرکزی در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه بیش از یک دهه از عمر شوراهای حل اختلاف می‌گذرد، به فعالیت قابل توجه این حوزه در رفع اختلافات و برقراری صلح و سازش بین مراجعه کنندگان اشاره کرد و گفت: کاهش 45 درصدی ورودی پرونده‌ها به دادگاه ها و دادسراها گواهی بر این ادعا است.

وی با اشاره به فعالیت 15 مجتمع شورای حل اختلاف در استان مرکزی با تحت پوشش داشتن 156 شعبه، اضافه کرد: از تعداد بیان شده 93 شعبه در شهرها و 63 شعبه در روستاها فعالیت دارند.

حجت‌الاسلام جلالی به مقایسه آماری پرونده های ورودی و مختومه های سال 93 و 94 پرداخت و آمار پرونده‌های ورودی در سال گذشته به شورای حل اختلاف استان را 57 هزار و دویست و شصت و پنج مورد ذکر کرد و افزود: این رقم در سال 93 رقمی بالغ بر 62 هزار و پانصد و سی و سه فقره پرونده است که این رقم در سال گذشته از کاهش نسبی برخوردار بود.

وی در خصوص آمار مختومه ها و آمار صلح و سازش در دو سال گذشته نیز گفت: 61 هزار و هفتصد و نود و یک مورد پرونده مختومه حاصل تلاش همکاران ما در سال 93 و 56هزار و چهارصد و شش مورد مختومه نیز آمار سال گذشته است.

حجت‌الاسلام جلالی  آمار صلح و سازش در سال 93 را 12 هزار ششصد و هشتاد و پنج مورد و در سال گذشته، 10هزار و هفتصد و هشتاد و هفت مورد ذکر کرد.

وی از خدمات 48 قاضی و 481 نفر اعضای شورای حل اختلاف و 165 نفر کارکنان دفتری که درسال گذشته رسیدگی به پرونده ها نقش داشته اند؛ تقدیر کرد.

قاضی رسیدگی به پرونده‌ها در سال گذشته تقدیر کرد و افزود: کل اعضای شورای حل اختلاف 481 نفر و تعداد کارکنان دفتری نیز 165 نفر هستند.

این مقام مسئول از تشکیل ستاد صلح و سازش در شورای حل اختلاف در سال گذشته با هدف جبس زدایی خبر داد و گفت: خدمات این ستاد قابل ملموس بود، زیرا پرونده‌هایی که در دادگستری و شورای حل اختلاف به جلب محکوم‌علیه منتهی می‌شد به این ستاد ارسال و فرد محکوم علیه از حبس، آزاد یا اصلا حبس نمی‌شد. 

وی اعلام کرد: بیشترین آمار فراوانی پرونده‌های ارجاعی به شورای حل اختلاف به مطالبه نفقه، مهریه، مسائل خانوادگی و مالی تا سقف 200 میلیون ریال عنوان کرد. 

حجت‌الاسلام جلالی با بیان اینکه درصدد هستیم با پیگیری‌های انجام شده توسط رئیس محترم مرکز شوراهای کشور سهمیه استخدام برای شاغلان در شورای حل اختلاف در نظر گرفته می شود و  در خصوص اعضای فعال در هر شورا گفت: هر شورا دارای یک رئیس، دو نفر عضو اصلی، یک عضو علی‌البدل و یک مسئول دفتر دارد و در هر حوزه قضایی نیز یک یا چند نفر مشغول به خدمت رسانی هستند.

وی در ادامه افزود: سال گذشته یکهزار و 571 نفر در دوره‌های آموزشی در قالب 19 هزار و هفتاد و شش نفرساعت آموزش شرکت کردند.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری در امور شوراهای حل اختلاف استان مرکزی در پایان، نهادینه شدن صلح و سازش در سراسر استان، اتقان و کیفیت آرا و انجام بازرسی‌های سرزده و  آموزش قضات،اعضا و کارکنان  را از اولویت‌های  برنامه ای شورای حل اختلاف در سال جاری عنوان کرد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *