صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ماجرای اختلاف خانوادگی که منجر به قتل داماد شد/ شناسایی نقاط حادثه خیز منتهی به تصادف در محور چالوس/ تذکر به شهرداری در رابطه با تأمین پارکینگ برای واحدهای مسکونی

۱۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰:۳۱
کد خبر: ۱۹۲۵۳۲
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
شاکرمی گفت: اخیراً پرونده اختلاف خانوادگی بین طرفین که البته درگیری مختصری بود و موضوع هم به شورای حل اختلاف ارجاع شده بود، به علت کم طاقتی طرفین منجر به درگیری بزرگتر و نهایتاً قتل داماد توسط پدر زن شد.

حاجی رضا شاکرمی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی به اهمیت و نقش موضوع پیشگیری در وقوع جرم اشاره کرد و گفت: دو جرم اول استان البرز سرقت و ضرب و جرح عمدی (درگیری) است. در مورد سرقت، برنامه‌های پیشگیری وضعی از جمله تأمین روشنایی معابر و پیشگیری کیفری شامل برخورد شدید با سارقان سابقه‌ دار انجام شده است.

وی در خصوص اقداماتی که در حل اختلاف بین طرفین پرونده‌‌های قضایی موثر است تصریح کرد: در واقع هریک از پرونده‌های قضایی می‌تواند به دو نتیجه منتهی شود. یکی حل و فصل قانونی موضوع و دیگری فصل خصومت. در مورد حل و فصل قانونی، هر چند پرونده مختومه می‌شود، لیکن ممکن است یکی از طرفین از رأی صادره راضی نباشد و همین امر ممکن است هم در مرحله اجرای حکم مشکل ایجاد کند و هم منشاء اختلافات بعدی باشد، ولی فصل خصومت به معنای سازش بین طرفین، عمدتاً مشکل را به صورت ریشه‌ای حل می‌کند و از اختلافات و دعاوی بعدی پیشگیری می‌کند، لذا چنین رویکردی قطعاً به کاهش جرم منتهی خواهد شد.

شاکرمی به اقدامات انجام شده در موضوع پیشگیری از وقوع جرم در شهرستان کرج اشاره کرد و گفت: تمرکز دادسرای کرج بر پیشگیری وضعی بوده است. یعنی سعی کرده‌ایم زمینه‌های ارتکاب جرم را کاهش دهیم. مثل الزام به تأمین روشنایی معابر و یا ساماندهی بازار خودرو که در آن جرایم متعددی رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: همچنین در زمینه آموزش و پیشگیری اجتماعی و آگاه‌سازی، کلاس‌های آموزشی برای اصناف برگزار شده است. به علاوه در ایام خاص نظیر انتخابات، اقدامات پیشگیرانه مثل سخنرانی برای نامزدها انجام شده است. نقاط حادثه خیز منتهی به تصادف نیز در سطح شهرستان به ویژه محور چالوس شناسایی و دستور لازم به ادارات مربوطه صادر شده است.

شا کرمی درباره اهمیت امر آموزش و تبلیغات در پیشگیری از وقوع جرم عنوان کرد: آموزش شهروندان و افزایش آگاهی‌های آن‌ها یکی از مؤثرترین راه‌های پیشگیری از وقوع جرم است. بسیاری از جرایم خرد به علت ناآگاهی شهروندان رخ می‌دهد. گاهی اوقات نیز عدم اطلاع و ناهوشیاری موجب می‌شود افراد در دام بزهکاران قرار گیرند.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز به یک نمونه از اقدامات انجام شده در امر پیشگیری از جرم اشاره کرد و گفت : یکی از برنامه‌های آموزشی، مربوط بــه آموزش مشاوران املاک بوده است که در این دوره‌ها، نکات مربوط به پیشگیری از جرم را به آن‌ها آموزش داده‌ایم. بعضاً نیز در برنامه‌های صدا و سیما و سایر رسانه‌ها، نکات پیشگیری را به شهروندان تذکر داده‌ایم.

وی در ارتباط با همکاری با نهادهای دیگر در پیشگیری از وقوع جرم گفت: هر چند در اصل 156 قانون اساسی، پیشگیری وظیفه قوه قضائیه شناخته شده است، ولی در واقع دادگستری ابرازهای کافی برای پیشگیری را در اختیار ندارد. لذا همکاری با سایر نهادها در امر پیشگیری اجتناب ناپذیر است. در همین راستا عمدتاً برنامه‌های پیشگیری را با همکاری شهرداری، فرمانداری، استانداری، سازمان ثبت اسناد، اداره جهاد کشاورزی و غیره انجام داده‌ایم.

 شاکرمی
در ارتباط با جرایم اول استان البرز و اقدامات انجام شده در کاهش آن گفت: دو جرم اول استان البرز سرقت و ضرب و جرح عمدی (درگیری) است. در مورد سرقت، برنامه‌های پیشگیری وضعی از جمله تأمین روشنایی معابر، تذکر به شهرداری مبنی بر تأمین پارکینگ برای واحدهای مسکونی و پیشگیری کیفری شامل برخورد شدید با سارقان سابقه‌ دار انجام شده است.

وی ادامه داد: در مورد ضرب و جرح عمدی نیز استفاده از نهادهایی نظیر تعلیق تعقیب و معرفی متهمان به کلاس‌های کنترل خشم و نیز پیشگیری کیفری در مورد برخورد شدید با ضرب و جرح با چاقو یا اسلحه و یا درگیری‌های منتهی به صدمات شدید انجام شده است.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا موردی داشته‌اید که با طولانی شدن یا عدم حل اختلاف در پرونده‌ای باعث شود تا جرم بزرگتری رخ دهد اظهار داشت: بله، اخیراً پرونده اختلاف خانوادگی بین طرفین که البته درگیری مختصری بود و موضوع هم به شورای حل اختلاف ارجاع شده بود، به علت کم طاقتی طرفین منجر به درگیری بزرگتر و نهایتاً قتل داماد توسط پدر زن شد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *