صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تعابیر قرآن کریم درمورد تفرقه‌افکنان در جامعه

۱۱ تير ۱۳۹۵ - ۰۱:۲۰:۰۱
کد خبر: ۱۹۱۸۳۰
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
یکی از مراجع تقلید با اشاره به تعابیر قرآن کریم در مورد کسانی که در جامعه تفرقه ایجاد می‌کنند، گفت: طبق قرآن کریم اختلاف‌افکنان بی‌عقل، مشرک و بیگانه با پیامبر اسلام(ص) هستند.
به گزارش گروه سیاسی ، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی در برنامه چشمه معرفت که از شبکه دوم سیما پخش شد، با اشاره به شاخه‌های اخلاق در موازین اسلامی اظهار کرد: اخلاق چهار شاخه دارد که شامل اخلاق در برابر خدا، اخلاق در برابر خلق خدا، اخلاق در برابر خویشتن و اخلاق در برابر آفرینش و محیط زیست است که هرکدام از این‌ها شاخه‌هایی در اسلام دارند.

وی با اشاره به نقش اخلاق در برابر خلق خدا بیان کرد: از نظر اسلام همه انسان‌ها در برابر یکدیگر برابرند و همه برادر و خواهر یکدیگر هستند یعنی نزدیک‌ترین رابطه بین دو انسان برادری است، این نزدیک‌ترین رابطه عاطفی را قرآن مجید بین همه مسلمانان دنیا برقرار کرده و اجازه نمی‌دهد به هیچ قیمتی این رابطه متزلزل شود و از ایجاد آسیب در آن جلوگیری کرده است.

این مرجع تقلید با اشاره به آسیب‌های ارتباط انسان‌ها با یکدیگر، آیه 12 سوره حجرات را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: در این آیه آمده که ای افراد با ایمان نسبت به هم گمان بد نبرید، چرا که گمان بد گاهی سر از گناه بیرون می‌آورد و یکی از عوامل تفرقه بدبینی و سوءظن است و اسلام جلوی این را گرفته و می‌گوید اگر برادرت کاری انجام داد حمل بر صحت کن.

وی با تأکید بر اینکه سوءظن یکی از گناهانی است که موجب تفرقه است، تصریح کرد: دومین عامل سوءظن و تفرقه تجسس در زندگی یکدیگر است، جستجوگری و تجسس موجب تفرقه در زندگی مسلمین است، حال در حکومت اسلامی یکسری افراد ناچارند در خصوص بعضی تجسس کنند که مبادا افراد فاسد و جاسوسی باشند استثناء است و حکم عمومی عدم تجسس درباره زندگی دیگران است.

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به حقیقت غیبت و اثر آن در جامعه گفت: این کار اختلاف را در جمعیت مسلمین ایجاد می‌کند و بعضی توجیه می‌کنند که غیبت نیست من دارم صفت او را می‌گویم، اگر صفت او را نگویی که تهمت است و گناهی بزرگ خواهد بود، غیبت این است که صفت پنهانی شخصی را در بین کسانی که نمی‌دانند بگویی و گفتن و شنیدن آن حرام است.

وی خاطرنشان کرد: چرا باید عیب و صفت پنهانی دیگران فاش شود و اتحاد بین مردم از بین برود، انسجام بین مردم بسیار مهم است؛ خصوصاً در شرایطی که دشمن دندان بر نظام ما تیز کرده‌اند و باید هشیار و نسبت به حفظ امنیت و اتحاد در کشور حساس باشیم.

این مرجع تقلید با اشاره به تعبیرات قرآن مجید درباره اختلاف افکنان، آیه 14 سوره حشر را یادآور شد و گفت: قرآن در این آیه می‌فرماید که خیال می‌کنید این‌ها متحد هستند در حالی که دل‌هایشان از هم پراکنده است چراکه عقل ندارند، یعنی کسانی که با هم اختلاف پیدا می‌کنند نشانه بی عقلی است.

وی با بیان اینکه طبق آیه قرآن اختلاف شبیه شرک است، به آیه 32 سوره روم اشاره کرد و گفت: در این آیه آمده که مشرک نباشید و از کسانی که دینشان را از یکدیگر جدا کردند و تبدیل به گروه‌های پراکنده شدند، نباشید.

آیت‌الله مکارم شیرازی تصریح کرد: پیامبر اکرم از اختلاف افکنان به کلی بیگانه است، به نوعی که در آیه 159 سوره انعام آمده که ای پیغمبر کسانی که در دین تفرقه انداختند و اختلاف ایجاد کردند، اصلاً تو با آن‌ها ارتباط نداری، پس پیغمبر اکرم از تفرقه‌افکنان بیگانه است.

این مرجع تقلید در پایان عنوان کرد: کسانی که در سوریه، عراق و یمن به کشتار مسلمانان می‌پردازند، به طور کامل از اسلام و پیامبر اسلام(ص) بیگانه هستند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *