صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تخلف آشکار در اراضی عباس آباد/ آینده اراضی عباس آباد مشخص نیست

۰۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۸:۰۵
کد خبر: ۱۹۱۶۱۰
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: اراضی عباس آباد یکی از ذخایر مهم تنفسی شهر تهران به شمار می آید و به هیچ عنوان اجازه نمی دهیم این اراضی جولانگاه مراکز تجاری و ادارات دولتی شود.
به گزارش گروه جامعه ، مهدی چمران در حاشیه نشست های تخصصی کمیته تخصصی معماری و طراحی شهری که از زیر مجموعه های شورای عالی شهر سازی و معماری است با تاکید بر این که نباید طرح جامع اراضی عباس آباد دستخوش تغییر شود گفت: در سال ۸۴ طرح جامع اراضی عباس آباد در شورای عالی شهر سازی و معماری به تصویب رسیده و رد این نشست مغایرت های به وجود آمده مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.

وی ادامه داد: اراضی عباس آباد یکی از مراکز قوی گردشگری و نیز یکی از ذخایر مهم تنفسی شهر به شمار می آید ضمن اینکه این اراضی جز پتانسیل های مهم شهر تهران در حوزه فرهنگی و مذهبی نیز به شمار می آید تا جایی که این ارضای به آبروی شهر ما تبدیل شده است.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: بر اساس طرح جامع اراضی عباس آباد، این اراضی باید به خوبی حفظ و صیانت شود و طبق طرح تفصیلی سطح اشغال این اراضی برای ساخت مجموعه های فرهنگی، تفریحی و ... تنها ۵ درصد است. اما با این وجود به رغم کارهای بسیار زیبا و ارزنده ای که در این فضا انجام شده اقداماتی هم انجام شده که به عقیده من یک فاجعه است و باید اصلاح شود.

وی افزود: جدای از ۵ درصد سطح اشغال مابقی فضای این اراضی می بایست دارای کاربری فضای سبز آن هم به طور کامل باشد این عین دستور مقام معظم رهبری است که در ارتباط با آن صادر کرده و باید اجرا شود.

چمران با اشاره به برخی موارد دارای اشکال در اراضی عباس آباد اظهار داشت: اولین این موارد که شاید مهمترین آن هم هست و از ابتدا هم در طرح جامع اراضی وجود نداشت ولی بعدا آن را در شورای عالی شهر سازی ومعماری در تاریخ ۸۹/۱۰/۲۰ گنجاندن ساخت بانک مرکزی بوده است که اصلا ارتباطی با مقوله فرهنگی نداشته و ندارد.

رئیس شورای عالی استان ها اضافه کرد: قرار بود در این مکان موزه جواهرات سلطنتی احداث شود و تنها ۲ طبقه به عنوان واحد های اداری موزه بر روی آن ساخته شود و بقیه موزه در زیر زمین باشد چرا که لحاظ امنیتی و مقاومت ساختمان یکی از الزامات موزه های گرانبها است ولی متاسفانه در شورای عالی شهر سازی و معماری مجوز ۱۴ طبقه ساختمان را دادند و نه تنها موزه ای ساخته نشد بلکه به صورت یک ساختمان کاملا اداری در آمد و این در حالی است که دو طبقه هم اضافه ساخته اند و دورش هم دیوار کشیده شده است.

وی ادامه داد: همانطور که می دانید این اراضی جز فضای عمومی است اما دیوار کشی این ساختمان سبب شده مردم از رفتن به آنجا محروم شوند و فضای عمومی آنجا از بین برده شود. حال آنکه سیستم های کارا تری به لحاظ امنیتی وجود دارد تا دیوار کشی. ولی به هر روی آنجا را به صورت جزیره درآوردند و این تخلف آشکار است و بایستی جلوی آن گرفته شود، من نیز بارها هم من تذکر دادم ولی تا به حال اقدامی در این زمینه نشده است .

چمران همچنین در ادامه افزود: مورد دیگر ساختمان تی او دی است که به عقیده من از ابتدا گنجاندنش در طرح جامع اشتباه بوده است چرا که آنجا نیازی به مرکز تجاری بزرگ به این صورت نداشت کما اینکه در جای جای شهر مراکز تجاری بزرگ که در جوار ایستگاه های مترو باشند وجود دارد.

وی گفت: تخلفی در این مورد صورت گرفته عدم ارائه نقشه های مناسب بوده و پروانه ای هم که صادر شده اضافه بر آنچیزی بوده که باید باشد و این تخلف است. بر اساس آنچه مقرر بوده این ساختمان می بایست در دو طبقه با ۸ طبقه پارکینگ باشد در حالی که هم اکنون می خواهند آنجا ساختمان ۲۷ طبقه ایجاد کنند استدلالشان هم این است که دو" تی او دی" دیگر را نیز می خواهند در آنجا ادغام کنند که این قطعا تخلف است ولی چون پیمانکار بر این موضوع واقف گشته که می خواهند از ساخت این ساختمان جلوگیری به عمل آورند به سرعت در حال ساخت ساختمان است.

چمران خاطر نشان کرد: ما این تخلف را اعلام کردیم و باید هر چه سریعتر جلوی آن گرفته و اصلاح شود. اگر می خواهند فروشگاه بزرگ بسازند تنها می بایست در دو طبقه با ۸ طبقه پارکینگ برای مردمی که از مترو استفاده می کنند باشد در حالی که اگر ۲۷ طبقه ساخته شود ۱۰ طبقه پارکینگ هم کم است.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران همچنین عنوان کرد: ساختمان دیگری که در این مجموعه وجود دارد و به سان یک وصله ناجور می ماند و تخلفش در شورای عالی شهر سازی معماری گذشته قبلی صورت گرفته، بانک سپه کنونی است.

وی یادآور شد: در سومین دوره شورای اسلامی شهر تهران ما مصوبه ای به شورای عالی شهر سازی و معماری دادیم مبنی بر اینکه این ساختمان و نیز ساختمان استانداری و ساختمان خبرگزاری ارتباطی با مجموعه فرهنگی اراضی عباس آباد ندارند و باید حذف شوند ولی دوباره پرونده آن را به جریان انداختند و امضایش را گرفته و به عنوان بانک توسعه صادرات و بعدا بانک ونزوئلا مجوز آن را گرفتند و بعد تر هم به بانک سپه فروختند. در حال حاضر هم این ساختمان یک وصله ناجور در این اراضی شده است.

چمران در ادامه با تشریح پیشنهادات خود در راستای اصلاح موارد موجود گفت: پیشنهاداتی که ما داشتیم مبنی بر این بوده که این ساختمان ها یا باید اصلاح شوند یا حذف و در مرحله بعد ساختمان وزارتخانه ها و اداراتی که آنجا وجود دارد همه به هتل و مجموعه های فرهنگی و اقامتی و خدماتی تبدیل شود که شامل ساختمان های وزارت راه و شهر سازی، راه آهن، بانک سپه و کشتیرانی می شود و هیچگونه بارگزاری جدیدی هم صورت نپذیرد.

رئیس شورا اسلامی شهر تهران تصریح کرد: اراضی عباس آباد باید مطابق آنچه که در طرح جامع آمده ساخته شود و حتی طرح «تی او دی» نیز باید اصلاح شود و مابقی پروژه ها که در طرح جامع نبوده می بایست از آن حذف شوند.

چمران خاطرنشان کرد: اگر این اراضی از بین بروند تهران خفه خواهد شد و وجود این ظرفیت ها از برکاتی است که شامل ما شده و نباید این نعمت ها را از بین ببریم. اراضی عباس آباد جز ظرفیت های مهم مذهبی (به واسطه وجود مصلی ) و فرهنگی و تفریحی است که مردم هم از این مجموعه ها استقبال پر شوری داشته اند و باید هر سریعتر زیرساخت های این اقدامات را فراهم آوریم.

وی در خاتمه تاکید کرد که ساختن ادارات دولتی، مراکز تجاری و نظایر آنها در اراضی عباس آباد تخلف آشکار و عیان است و باید به شدت جلوگیری شود.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *